Šta je novo?

Pomoć oko pregrevanja Ryzen 5 2600 (temperatura 100+°C)

milan_S

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
304
Imam procesor koji godinama radi ok, ali se takodje nekada iskljuci najednom. Pretpostavio sam da je pri velikom opterecenju u tim trenutcima, pa sam poceo da pratim sa HWmonitorom, koji detektuje da procesor predje preko 100C.

Simptomi​

• Kompjuter se iznenada gasi.
  • CPU temperatura (AMD Ryzen 5 2600) dostiže 100+°C pod opterećenjem, nekada i predje na 102, 103 ...
Informacije
  • Event Viewer: Logovan "Kernel-Power Event ID 41" sa BugcheckCode 0, u trenicima kada se sam iskljuci.
  • Kablovi: Svi unutrašnji kablovi su provereni i čvrsto povezani.
  • RAM: MemTest86 pokrenut 10 sati, 3 iteracije (4 prolaza), 0 grešaka. RAM je ispravan.
  • Ventilatori: Ventilatori na CPU-u, GPU-u i kućištu se vrte i rade.
  • Čišćenje: Delimično usisavanje oko CPU kulera je obavljeno. CPU kuler nije skidan.
  • Termalna pasta: Nije menjana.
  • Kućište: Trenutno otvoreno.

Sta mi je ciniti?

Koliko dugo nije menjana pasta? Najlakše ti je to da zameniš i vidiš da li se promenilo nešto

Vidi da li cooler naleze lepo, moze se desiti da neka zabica/nogica (tokom vremena/vibracija) iskoci iz ploce.

Vidi da li cooler naleze lepo, moze se desiti da neka zabica/nogica (tokom vremena/vibracija) iskoci iz ploce.
Kuleri za AMD nemaju ni žabice, ni nogice, ali bi svakako trebalo da proveri stanje paste i to da li je kuler montiran kako treba.

Moja greska prastajte. Zapravo, imam stock cooler za 2600X ali ga nikad nisam koristio :LOL:

Ok promenicu pastu, to mogu, hvala javljam se ako problem nastavi...

AMD stock kuler koji je dosao sa procesorom, da li je to ok?

Adekvatno je da ne prelazi 100 stepeni.

Kakvih crnih 100c ?? Tjmax je 95c ali najbilje radi do nekih 60-65c.

Radi ok do 80c

Nazad
Vrh Dno