Šta je novo?

Pomoć oko kupovine memorije i grafičke

limanac3

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2007
Poena
301
Pozdravljam sve na forumu i nadam se da će mi neko pomoći.Imam comp oko 3god.i rešio sam da uložim u njega 70-80eura.Pošto se nešto baš ne razumem u kupovinu hardvera ja ću vam napisati moju konf. i naravno da kažem da želim da kupim 512mb memorije i neku grafičku za te pare.
CPU
Name:AMD Sempron
Package:Socket A(462)
Tehnology:0.13um Core Voltage 1.552-1.568V
Specifikation:AMD Sempron(tm)2400+
Core Speed:1666,6MHz
Bus Speed:166.7MHz
Rated Fsb 333.3MHz
MAINBORD
Manufacturer:MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.LTD
Model:MS-7061
Chipset:VIA KM400
Southbridge:VIA VT8237
BIOS
Brand:phoenix Technologies.LTD
Version:6.00PG
Memory
Type: DDR
Size:256Mb
Nadam se da sam sve što je trebalo napisao i molio bih za odgovor ako može što pre pošto mi je dosta hitno.Uinapred hvala za svaki odgovor.

Poslednja izmena:
Za te pare idi u kafanu, izvedi devojku i posle ces da ....piiiip. To sto imas ne mozes da poboljsas sa tim parama. Uzeces ti neku memoriju i neku graficku nije to problem ali i sa njima neces nista postici. Slab ti je procesor. Ako njega menjas, vuce sa sobom nov ram i novu graficku, novo napajanje itd. Napisi sta sve imas u kucistu pa ono......mada i dalje mislim da ti je kafana bolji izbor.

Poslednja izmena:
Imaš novu memoriju 512MB za 1400din ovde

Odličnu grafičku za tvoju konfu možeš naći ovde

Uz malo sreće ako procesor i memoriju namestiš da radi na fsb 200 i ovim dodacima imaćeš mnogo življu mašinu - ali se pridružujem ostalima u konstataciji da je to bacanje para.

Za te pare idi u kafanu, izvedi devojku i posle ces da ....piiiip. To sto imas ne mozes da poboljsas sa tim parama. Uzeces ti neku memoriju i neku graficku nije to problem ali i sa njima neces nista postici. Slab ti je procesor. Ako njega menjas, vuce sa sobom nov ram i novu graficku, novo napajanje itd. Napisi sta sve imas u kucistu pa ono......mada i dalje mislim da ti je kafana bolji izbor.

To što sam napisao skinuo sam sa programa CPU-z,gde da pročitam koje mi je napajanje i kućište?Predpostavljao sam da će takav odgovor biti,Da napomenem da mi treba da mogu igrice da igram recimo ono što ste vi igrali pre dve -tri god.Ako bi menjao procesor,memoriju ,napajanjei grafičku da li imaš neki predlog za što manje para šta bih mogao da uzmem.

To što sam napisao skinuo sam sa programa CPU-z,gde da pročitam koje mi je napajanje i kućište?Predpostavljao sam da će takav odgovor biti,Da napomenem da mi treba da mogu igrice da igram recimo ono što ste vi igrali pre dve -tri god.Ako bi menjao procesor,memoriju ,napajanjei grafičku da li imaš neki predlog za što manje para šta bih mogao da uzmem.

procitas na napajanju. Skini stranicu sa kucista i vidi sta pise na napajanju. To ti je ona kutija na vrhu kucista.

Poslednja izmena:
Imaš novu memoriju 512MB za 1400din ovde

Odličnu grafičku za tvoju konfu možeš naći ovde

Uz malo sreće ako procesor i memoriju namestiš da radi na fsb 200 i ovim dodacima imaćeš mnogo življu mašinu - ali se pridružujem ostalima u konstataciji da je to bacanje para.

Ne bih želeo da vas zamaram previše ali to je i svrha foruma ako sam u pravu.Da li možeš da mi odgovoriš šta ti to znači uz malo sreće da se namesti procesor i memorija tj.da li to može svaki serviser da uradi i ako bi to sredio sa ovim tvojim predlozima oko mem i graf,da li bi mogle da se igraju igrice stare dve do tri godine stare.

Što se tiče novog:

MoBo Biostar NF520-A2 . . . . . . 3.537,75 Din.
CPU AMD Sempron 64 3200+, SAM2, box . . . . 2.353,20 Din.
Memorija DDRII 1GB PC667 - Kingston . . . 2.090,85 Din.
VGA Asus EAH2600PRO/HTDI/256, 256MB, PCIE . . . .6.455,40 Din.

to ti je nekih 185e i sve imaš ovde što ti i odgovara jer si iz NS

ako svoje možeš da utopiš za 60e to će te sve koštati +125e

Što se tiče oc-a, imaš ostatak foruma pa se malo uputi u tematiku.

SoA Semproni u 90% slučajeva rade na 200MHz (imao sam ih dva, doduše na nforce 2 pločama, tako da znam)

Poslednja izmena:
Što se tiče novog:

SoA Semproni u 90% slučajeva rade na 200MHz (imao sam ih dva, doduše na nforce 2 pločama, tako da znam)

Razumeo i hvala puno

Hteo bih da napomenem da mi je budžed narastao za rešenje mog problema na 8000.00din

U tom slucaju postavljaj oglas za svoje stare komponente i poslusaj sta ti je Cat predlozio.
Nista ne "budzi"-tesko da ce to na 10X200MHz (zbog MB).

Imajuci u vidu brzinu rasta budzeta, sacekaj jos dan-dva i imaces i tih 125eura za uppgrade :d:d:d

Mada, tesko da ces ovde prodati CPU+MB+RAM za 60eura :trust:

:wave:

U tom slucaju postavljaj oglas za svoje stare komponente i poslusaj sta ti je Cat predlozio.
Nista ne "budzi"-tesko da ce to na 10X200MHz (zbog MB).

Imajuci u vidu brzinu rasta budzeta, sacekaj jos dan-dva i imaces i tih 125eura za uppgrade :d:d:d

Mada, tesko da ces ovde prodati CPU+MB+RAM za 60eura :trust:

Hvala
Da li znaš gde bi mogao da stavim oglase

Poslednja izmena:
Hvala
Da li znaš gde bi mogao da stavim oglase

Nemam pojma da li mozes da postavis na Benchu (newcomer), ali imas i PC berzu.
Trebalo bi da moze CPU=20-25e, MB=15-20e i RAM=10-15e.
Ovo (npr. 20-25e) znaci da ako imas srece mozes da prodas za 25e, mada ja ne bi dao vise od 20e ;)

Kako ti se "posreci"

Misliš bez procesora samo rama i tu grafičku(koliko rama)

Kada sam ti pisao novac koji si mogao da izdvojiš i potrošiš za kupovinu jedva da je bio dovoljan za RAM i grafičku karticu koju sam ti predložio.

Što više RAM - to bolje, to i sam znaš.

Primetio sam da je količina novca koju možeš da potrošiš sada malo veća.

Strpi se, kao što ti je član crossfire napisao.

Možda uskoro budeš imao onoliko koliko ti je potrebno.

Ovde još uvek ne možeš postaviti svoj oglas.

Newcomer si.

HALOOGLASI ;)

Kada sam ti pisao novac koji si mogao da izdvojiš i potrošiš za kupovinu jedva da je bio dovoljan za RAM i grafičku karticu koju sam ti predložio.

Što više RAM - to bolje, to i sam znaš.

Primetio sam da je količina novca koju možeš da potrošiš sada malo veća.

Strpi se, kao što ti je član crossfire napisao.

Možda uskoro budeš imao onoliko koliko ti je potrebno.

Ovde još uvek ne možeš postaviti svoj oglas.

Newcomer si.

HALOOGLASI ;)

hvala vam svima dao sam oglas i rešio ako ga prodam da uzmem ono što mi je Cat rekao-la

Moj račun je bio sledeći: MoBo, CPU, mem i grafička
20+15+10+15e , ali sam to otprilike rekao jer nigde ne vidim koja je grafička u pitanju.
Ograđujem se svake odgovornosti što se tiče cena jer dobro znam koliko je teško prodati polovnu robu.

Edit:
Vidim sad da je u pitanju 4mx440.

Navedeni Biostar NF520-A2 ima samo JEDNU ide granu a limanac3 ima 3 IDE drajva. Nešto od optike će biti višak.

Treba dobro razmisliti o celoj zameni i ne treba brzati u situaciji kad si knap sa kintom. Ja bih uvek prvo kupio novo pa prodavao polovno jer je to sigurnija varijanta (za koju treba u startu 185e + mogućih 25-50e za SATA uređaj (u zavisnosti šta se menja, optika ili hdd)).
Nadam se da sam bio jasan - da ne bude ono : Pravi se ražanj, a zec u šumi.

Poslednja izmena:
Moj račun je bio sledeći: MoBo, CPU, mem i grafička
20+15+10+15e , ali sam to otprilike rekao jer nigde ne vidim koja je grafička u pitanju.
Ograđujem se svake odgovornosti što se tiče cena jer dobro znam koliko je teško prodati polovnu robu.

Edit:
Vidim sad da je u pitanju 4mx440.

Navedeni Biostar NF520-A2 ima samo JEDNU ide granu a limanac3 ima 3 IDE drajva. Nešto od optike će biti višak.

Treba dobro razmisliti o celoj zameni i ne treba brzati u situaciji kad si knap sa kintom. Ja bih uvek prvo kupio novo pa prodavao polovno jer je to sigurnija varijanta (za koju treba u startu 185e + mogućih 25-50e za SATA uređaj (u zavisnosti šta se menja, optika ili hdd)).
Nadam se da sam bio jasan - da ne bude ono : Pravi se ražanj, a zec u šumi.

sve sam shvatio samo mi još recite šta je SATA uređaj

Što se tiče novog:

A sta mislis o ovome za pocetak:---->citiram Cat-a jer se odnosi na njegov predlog

MoBo Biostar TA690G AM2 . . . . . 5.103,90 Din

To ti je oko 120e, utopis svoje za ~60e i dodas 60e.
Jes' da je integrisana grafika, al' bolja je od MX440 ;)
U tom slucaju ti ostaje 40e, a to ti je skoro pa polovna 7300GT DDR3 sa kojom mozes "igrice da igram recimo ono što ste vi igrali pre dve -tri god."

Mislim ako se nema para bolje je "krpiti" noviju konfiguraciju nego nesto staro 3-4 godine :trust:

P.S. Prodaj i CD LG52X i ostaje ti DVD+HDD i problem rijesen sto se tice broja IDE uredjaja

Poslednja izmena:
A sta mislis o ovome za pocetak:---->citiram Cat-a jer se odnosi na njegov predlog

To ti je oko 120e, utopis svoje za ~60e i dodas 60e.
Jes' da je integrisana grafika, al' bolja je od MX440 ;)
U tom slucaju ti ostaje 40e, a to ti je skoro pa polovna 7300GT DDR3 sa kojom mozes "igrice da igram recimo ono što ste vi igrali pre dve -tri god."

Mislim ako se nema para bolje je "krpiti" noviju konfiguraciju nego nesto staro 3-4 godine :trust:

P.S. Prodaj i CD LG52X i ostaje ti DVD+HDD i problem rijesen sto se tice broja IDE uredjaja

Spreman sam na sve varijante koje vi iskombinujete,slobodno predlažite,kao što sam rekao moje sam dao na prodaju pa ću videti kako će se stvari odvijati

Još je bolji tvoj predlog - bolja grafa i više RAM-a mogu da dođu vremenom.

@limanac3:
za tebe je bitno to što imaš 3 IDE drajva, a obe ove predložene ploče imaju 1 IDE granu - što će reći imaš samo jedan kabl na koji ćeš moći da zakačiš max 2 drajva. Znači moraćeš da se odrekneš jednog od ta dva LG-a , a koliko vidim imaš rezač i DVD čitač - razmisli o kupovini SATA DVD rezača i tako ćeš ubiti dve muve jednim udarcem.

Poslednja izmena:
U pravu si.

Još je bolji tvoj predlog - bolja grafa i više RAM-a mogu da dođu vremenom.

@limanac3:
za tebe je bitno to što imaš 3 IDE drajva, a obe ove predložene ploče imaju 1 IDE granu - što će reći imaš samo jedan kabl na koji ćeš moći da zakačiš max 2 drajva. Znači moraćeš da se odrekneš jednog od ta dva LG-a , a koliko vidim imaš rezač i DVD čitač - razmisli o kupovini SATA DVD rezača i tako ćeš ubiti dve muve jednim udarcem.

LG 52max što se mene tiče može odmah da ide napolje pošto ga skoro ni nekoristim,znači ova varijanta bi mi odgovarala za početak a onda idem sa dodavanjem grafe i RAM-a ,samo ne znam šta je SAT.Ovu bi varijantu i mogao na mišiće da izvedem ako je cena oko 120eura.otišao bih tamo gde je CAT rekao.

LG 52max što se mene tiče može odmah da ide napolje pošto ga skoro ni nekoristim,znači ova varijanta bi mi odgovarala za početak a onda idem sa dodavanjem grafe i RAM-a ,samo ne znam šta je SAT.Ovu bi varijantu i mogao na mišiće da izvedem ako je cena oko 120eura.otišao bih tamo gde je CAT rekao.

Sada ne treba da te brine sta je "SATA", to ces nauciti kasnije ;)
Vec smo ti rijesili problem oko broja IDE uredjaja, a kada budes imao potrebu da nesto "narezes" kupices vec neki SATA rezac i problem rijesen

Sada ne treba da te brine sta je "SATA", to ces nauciti kasnije ;)
Vec smo ti rijesili problem oko broja IDE uredjaja, a kada budes imao potrebu da nesto "narezes" kupices vec neki SATA rezac i problem rijesen

Pa DVD mi je rezač i čitač,samo još da li za onih predloženih 120eura mogu da se igram odmah

Poslednja izmena:
Još bolje - manje ulaganja.

Nazad
Vrh Dno