Šta je novo?

Pomoć oko kodeka!!!

Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
620
Imam na kompu gomilu kodeka i onih koji su potrebni i oni koji se nepotrebni.
Nisam bas zadovoljan kvalitetom slike posto pre nego mi je drugar dosnimio nove kodeke slika je bila bolja.
Zahtev je sledeći:
imam dobar komp AMD Athlon 64 3000+@2500MHz, NF8, 2x512MB i hoću da to iskoristim na najbolji način. Neću gomilu kodeka koji nude losije performanse da se komp ne bi opterećivao :trust:
Znači molim listu svih potrebnih kodeka i filtera koji su mi potrebni da bi sve radilo kako treba.

Hvala na odgovoru! :D

Burazeru, tu tvoju azdaju ces malo teze opteretiti... :d :d :d

Thanks!
Pošto čuh` od tebe da mi je komp aždaja :) daj mi reci neki DVD to DivX compresor ali da daje stavrno odličan kvalite

od kodeka, nemoj nikako da instaliras te all-in-one sh|tove!!!

stavi samo ffdShow (uzmi onu SSE2 verziju!!!) i uzivaj! ako se bas desi da naletis na neki film koji npr. Media Player Classic sa ffdShow-om ne moze da pusti (ne verujem da ce se to desiti - bar meni nikada nije!) onda ces videti koji kodek da dodas!

Kako da sredim zvuk da bih mogao da gledam divx sa AC3 audio formatom? Imam integrisanu zvučnu, koja ne podržava 5.1. Instalirao sam AC3Filter, sve sam probao u njemu, ali sve se čuje, osim govora. Znači, odlično se čuje muzika, razni zvukovi, ali speech nikako!

U čemu je fora?

Namesti "Output" na onoliko zvucnika koliko imas (2/0 za stereo).

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Namesti "Output" na onoliko zvucnika koliko imas (2/0 za stereo).

Namestio sam to prvo, ali nema šansi da radi. Sve šljaka osim govora. Ima li još koij način?

undertaker_84_ je napisao(la):
Thanks!
Pošto čuh` od tebe da mi je komp aždaja :) daj mi reci neki DVD to DivX compresor ali da daje stavrno odličan kvalite
Ja koristim Hero Video Convert 2.0.7 i sjajno obavlja posao, ali moras da koristis externe kodeke npr.XviD ili DivX 5.12 ,)

Bolja kombinacija od Auto Gordian Knota sa XviD-om ne postoji, eventualno Gordian Knot sa XviD-om :D

ZoNi je napisao(la):
od kodeka, nemoj nikako da instaliras te all-in-one sh|tove!!!

stavi samo ffdShow (uzmi onu SSE2 verziju!!!) i uzivaj! ako se bas desi da naletis na neki film koji npr. Media Player Classic sa ffdShow-om ne moze da pusti (ne verujem da ce se to desiti - bar meni nikada nije!) onda ces videti koji kodek da dodas!

Upravo tako. Ja imam samo ffdshow i svw shljaka kao podmazano. Nikada mi Media Player Classic nije trazio nista dodatno. :banana:

Dobra stvar je i imati VideoInspektor (freeware) programce kome pokazes video fajl i on ti kaze koji kodek ti treba da bi ga gledao a ima i dugme pored informacije o kodeku preko koga skidas nedostajuci kodek sa sajta proizvodjaca. Tako instaliras samo one kodeke za kojima imas potrebe. By the way ... ako je tacno ono za ffdshow onda je to prava stvar.

Nazad
Vrh Dno