Šta je novo?

Pomoć oko izbora zvučnika za Dolby Atmos

HDMI

Cenjen
Učlanjen(a)
17.01.2016
Poena
195
Potreban mi je savet oko prošerenja postojećeg 5.1 sistema,na 5.1.4.

U tom sistemu imam sve Monitor Audio Br seriju,jeste da je odavno kupljeno,ali za filmove je fantastična i tu ništa ne bih menjao,samo sam Polk sab nedavno nabavlo.
Prostorija je 20 kvm,pravougaona,i moja najveća dilema je kako rešiti Atmos,a da ne stavljam zvučnike bukvalno na plafon.
Ideja je da stavim 4 high channel zvučnika,kao dva prednja i dva zadnja,u ćoškove prostorije.

Poslednja izmena:
Ако нећеш на плафон, једино решење је на зидове што ближе плафону па нагнуто ка слушаоцу тзв front & rear height. Имаш доста упутства где се позиционирају.

Nije da neću zučnike na plafonu,nego ne želim da gledam kablove po plafonu:)
Baš ta varijanta na zidove bliže plafonu me zanima,e sada koji tip zvučnika da stavim,to je pitanje koje mene muči.
Išao bih možda i malo šire,sa još dva side zvučnika,ako bi se time nešto dobilo.
Ako idem sa 2x rear & 2x front high,da li mogu da ih setujem za Dolby Atmos,odnosno da li mogu da imam i Auro 3D i Dolby Atmos?

Koji AVR je u pitanju?

Gledaj da pogodis bar slicne karakteristike,ostalo ce AVR vec sam uklopiti i popeglati kalibracijom. Imao sam situaciji sa razlicitim zvucnicima u sistemu,i AVR je to kalibracijom sasvim lepo resavao.

5.0 Monitor audio sve je na 6 oma.

Razmisljam da za 4 height kanala uzmem JBL Control One,oni su na 8 oma.Kako vam JBL deluje za efekat zvučnik?
Da li ima neki bolji zvučnik,na KP ima lik koji ih prodaje 45e komad,taman su u beloj boji,i imaju navoj za nosač.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno