Šta je novo?

Pomoć oko grafičke

Tswigly

Cenjen
Učlanjen(a)
06.03.2010
Poena
154
Pozdrav, planirao sam da polako menjam komponente od računara sada kad imam više slobodnog vremena pa mislim da bi najbolje bilo da počnem od grafičke karte.
Imam sledeću konfiguraciju,

Mobo: ASUS P7P55 LX
CPU: i5 760 2.8GHz
GPU: ASUS GTX 460 768MB
RAM: Kingston DDR3 4X2GB
HDD: SSD 120GB, HDD 1TB

Budžet za grafičku mi je do 200e. Da li da uzmem GTX 960 (2/4GB?), da čekam nove nVidia Pascal karte ili nešto treće?

Sacekaj jos par dana, ali kako sada stoje stvari nove karte ce biti jace, ali ce im nazalost biti jaca I cena dosta. Izgleda da nema nista od one price da ce RX 480 biti 200e..

Da se ucurim u temu, ista mi je grafika trenutno pa da pitam a da ne otvaram novu..

Hocu li dobiti nesto ako u masinu iz potpisa ubodem npr gtx660 2gb ili gtx960 2gb ili mi je overkill za moju core2quad konfu?
Realno pitam jer sam uzeo da igram Witcher 3 i moze da se igra u 1080p na nekoj kombinaciji low-medium ali kada krene fajt ili pada mrak padaju i frejmovi. Nekako cenim da mi je bottleneck trenutna gtx460 768mb pa bi samo grafiku menjao ako bih dobio fluidno igranje u 1080p na istim setovanjima low-med. Ne pada mi na pamet da menjam ceo komp zbog jedne igre (retko se igram) ali bih se eto otvorio za grafiku ako bi imalo smisla i ako bi se osetio upgrade?

Poslednja izmena:
Za to sto tebi treba i GTX950 2gb je puna kapa. Videh po oglasima za 130e od madjara, nova.

Pozdrav, planirao sam da polako menjam komponente od računara sada kad imam više slobodnog vremena pa mislim da bi najbolje bilo da počnem od grafičke karte.
Imam sledeću konfiguraciju,

Mobo: ASUS P7P55 LX
CPU: i5 760 2.8GHz
GPU: ASUS GTX 460 768MB
RAM: Kingston DDR3 4X2GB
HDD: SSD 120GB, HDD 1TB

Budžet za grafičku mi je do 200e. Da li da uzmem GTX 960 (2/4GB?), da čekam nove nVidia Pascal karte ili nešto treće?

I zameni taj proc.

cisto za razmisljanje ... da uzmes 290/390 (teze 390) polovnu sa garancijom ako ima za 220 ish eura i ostale pare ulozis u komp ? sacuvas za maticnu + proc kad nalete na oglasima ovde imalo je bas lepih ponuda.

bolja je 1060 sveukupno gledano ali ... i skuplja 50%

Nazad
Vrh Dno