Šta je novo?

Pomoć, kompjukter neće da se upali?

AuReUs ReCtoR je napisao(la):

Znas kako, decak, i pored tog smajlija mi to zvuci kao uvreda, tako da bi bilo lepo da se izvinis!!!

A inace, pricam iz iskustva, jer sam se sretao sa takvim problemima. Ti ako imas nesto pametnije da kazes, izvoli...

Toliko!

Jeli nekom palo na pamet da je baterija riknula pa da nemoze da ocita bios

bunto2002 je napisao(la):
Jeli nekom palo na pamet da je baterija riknula pa da nemoze da ocita bios

Ako baterija "rikne", imaces bios "po difoltu", zaboravice setovanja koja je korisnik postavio, ukljucujuci datum.....
Bios je eeprom, a baterija pamti naknadna setovanja i omogucava rad casovnika.

Poz.

P.S. Vidim da ce neko proci k'o na gej-paradi :smack:

Poslednja izmena:
Evo najnovijih informacija:

prebacio sam komp u kuhinju, na druge utikače, povadio sve kartice i memorije iz njega, produvao, vratio nazad i on radi...

Sad ću da ga vratim nazad u sobu da vidim da nije možda riknuo surge protector ili drugi produžni kabl? Ili je utičnica u zidu gotova?

Gde mogu da kupim neki dobar surge protector (APC, na primer)?

MArko radice ti kad ga vratis u sobu provereno,to su ti klasicni kompjuterski gremlini

Zovi nekog elektricara ( ali ne "samozvanog", ili komsiju koji se "razume u struju") da ti proveri instalaciju od utikaca do razvodne table.

Vladd, komšija je PRAVI električar, pozvaću njega u pomoć. Hvala svima na trudu :wave:

Slusaj Me 'vamo!

OVAKO.TO OBAVESTENJE SE MENI JAVILO KADA SAM UZEO NOVU PLOCU,PROCESOR I GRAFICKU.NAPAJANJE NIJE MOGLO DA POKRENE MASINU.
MISLIM NA OVO:"Overclocking failed. Press F1 za BIOS, F2 za default vrednosti ".PLOCA KOJU IMAS JE SUPER...I GARANT(99%) NIJE ONA U PITANJU VEC NAPAJANJE.LJUDI ZANEMARUJU NAPAJANJA A ONA PRAVE OGROMNE PROBLEME.NAPAJANJE JE DOTRAJALO(VENTILATOR,USPORIO,PRASINA) ILI SI NA STARO NAPAJANJE STAVIO NOVIJE KOMPOPNENTE KOJE VUKU VISE STRUJE.AKO JE KOMP.NOV ONDA JE STVAR U "KUNG-FU" NAPAJANJU ILI U MREZI OD 220V,TJ.SHUKO PRIKLJUCKU ILI LINIJI.PROMENI NAPAJANJE.PREPORUKA:CHIEFTEC420W(55EU U BG).SRECNO!

Poslednja izmena:
Max_vb, nije u pitanju staro napajanje, ceo računar je nov, mada je moguće to što kažeš za prašinu, pošto je stajao ispod stola... Enivej, povadio sam sve kartice, "produvao" malo kućište, vratio sve na mesto i ono radi...

P.S. Nemoj da pišeš ceo post velikim slovima, smatra se da vičeš, a to ovde nije poželjno... :wave:

outlaw je napisao(la):
Sinoć, odjednom, ne mogu da upalim računar?! U stvari, posle klika na POWER dugme, računar se čuje da radi (vrte se ventilatori, HDD drlja) ali nema oznake BIOS-a, inicijalizacije memorije, itd.

Lampica na monitoru trepće, kao kad je računar ugašen, NumLock taster ne reaguje, kao i Ctrl-Alt-Del kombinacija. Prilikom restarta se takođe ništa ne dešava.

WTF?! :smash:

P.S. Ploča je ASUS P4P800, Intel P4 2.8GHz, 768 RAM-a, itd...
Imao sam isti problem sa Asus-om, definitivno stvar je do ploce, tacnije do BIOS-a. Probaj sledece:
Udji u BIOS (ako ima nova verzija probaj da ga skines) i rucno podesi sve vrednosti za procesor, FSB, memoriju i ostalo, dakle nista auto. To u vecini slucajeva resava problem.

hm...meni se to nije desavalo na asusu ali se desilo kada sam stavio chieftec napajanje i ugasio ga na kraju rada na njegovom power tasteru.kada sam pozeleo ponovo da radim,ukljucim isti taster pa odmah power dugme na kucitu i sve zuji ali se ne butuje.reset i ono proradi...hmmmmmmmm

Poslednja izmena:
carnivora ursidae je napisao(la):
hm...meni se to nije desavalo na asusu ali se desilo kada sam stavio chieftec napajanje i ugasio ga na kraju rada na njegovom power tasteru.kada sam pozeleo ponovo da radim,ukljucim isti taster pa odmah power dugme na kucitu i sve zuji ali se ne butuje.reset i ono proradi...hmmmmmmmm

Znači, ipak je do Asus ploče. :D:D

Nazad
Vrh Dno