Šta je novo?

Pomoć kod povezivanja aktivnog subwoofer-a i AVR-a

vlada63

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2009
Poena
154
Treba mi pomoć oko povezivanja aktivnog subwoofer-a HK 595 i AVR-a
Onkyo 605. Na risiveru ima pre out a pozadi na wooferu 3 izlaza za bananice ispod kojih pise stereo, rear i digital ( tim redosledom ). Pokušao sam da povezem sa kablom koji sa jedne strane ima jednu bananicu, koju sam utaknuo u ulaz ispod kojeg piše stereo a na drugom kraju sam imao 2 činča koje sam utaknuo u adapter koji ima 2 činč utičnice i jedan činč utikač koji sam utaknuo u AVR i nisam dobio nikakav zvuka ( podesio sam na AVR-u da je ulaz za woofer aktivan, tj. uključen).
Da li treba neki drugi kabl ili ...? Pozadi na wooferu ima jos samo dugme za uključivanje i izlazi za levi i desni zvučnik. Hvala unapred.

Treba mi pomoć oko povezivanja aktivnog subwoofer-a HK 595 i AVR-a
Onkyo 605. Na risiveru ima pre out a pozadi na wooferu 3 izlaza za bananice ispod kojih pise stereo, rear i digital ( tim redosledom ). Pokušao sam da povezem sa kablom koji sa jedne strane ima jednu bananicu, koju sam utaknuo u ulaz ispod kojeg piše stereo a na drugom kraju sam imao 2 činča koje sam utaknuo u adapter koji ima 2 činč utičnice i jedan činč utikač koji sam utaknuo u AVR i nisam dobio nikakav zvuka ( podesio sam na AVR-u da je ulaz za woofer aktivan, tj. uključen).
Da li treba neki drugi kabl ili ...? Pozadi na wooferu ima jos samo dugme za uključivanje i izlazi za levi i desni zvučnik. Hvala unapred.

treba ti mono na stereo analogni kabal i njega vezes mono u avr a stereo na woofer.mono mono je dosta slabije u nedostatku jednog kanala probaj pa ces videti i sam.nadam se da sam bio jasan i da sam pomogao.

Hvala ti na trudu, ali mi ipak moras pojasniti, gde treba da se ukljuci kabal koji ide u woofer, rekao sam da ima tri ulaza, da li treba da ima tri bananice koje idu u sva tri ulaza, a u Avr samo jedan činč (jer ima samo jedan izlaz) ili nekako drugačije ?

Imas li uputstvo? Postavi slike sa konektorima i sw i avr.

Hvala ti na trudu, ali mi ipak moras pojasniti, gde treba da se ukljuci kabal koji ide u woofer, rekao sam da ima tri ulaza, da li treba da ima tri bananice koje idu u sva tri ulaza, a u Avr samo jedan činč (jer ima samo jedan izlaz) ili nekako drugačije ?

Pa imas stereo zeleni ulaz bananica 3.5mm a na drugi kraj stavis mono cinc i gotovo.Potrebno je da ti neko to napravi.uzmes stereo banana dzek 3.5mm na drugi kraj kabla spojis l+d kanal i zalemis na mono cinc i trebalo bi da radi.digital je ako imas koaksijalni izlaz iz pojacala ali u ovom slucaju to nemas.

da napomenem posto se zvuk preko av risivera koristi kao pre amp moraces malo da odvrnes muziku tj volume da bi dobio zvuk na njemu.Znaci njega odvrni skoro na max a av risiver pojacaj na 50% i trebalo bi da dobijes zvuk.A sto se tice ostalog sistema sta imas posto je ovo bas mali sub koga ces jedva cuti pored bilo kakvih hi fi zvucnika.Ipak taj risiver trazi lepe kutije imam bas jedan takav :).

Hvala na odgovorima, tačno je da je ovaj woofer deo 2.1 kompjuterskog sistema zvučnika, za sam woofer na netu piše da ima 40 w ( premda je HK obično realan sa svojim brojkama ) tako da sam mislio da mi posluzi za
početak dok ne skupim pare za neki ozbiljniji woofer. Inače imam mission 73 za frontove ( ostali nisu vredni paznje ). Interesujme da nije nesto crklo jer se u momentu priključenja čuo neki zvuk i posle ništa, a učinilo mi se i da se oseća kao neki miris paljevine iz otvora za bas refleks. A možda mi se samo učinilo jer ne znam šta sam mogao tako drastično pogrešiti. Na wooferu pozadi nema nikakvo volume dugme ni potenciometar samo dugme za paljenje i ti ulazi.Ima i zelena lampica koja svetli kad se uključi u struju. Ne znam jel se taj kabal što mi preporučujete razlikuje od onog sa kojim sam ja već probao ( opisao sam ga na početku ) i koji nije dao rezultate?

Hvala na odgovorima, tačno je da je ovaj woofer deo 2.1 kompjuterskog sistema zvučnika, za sam woofer na netu piše da ima 40 w ( premda je HK obično realan sa svojim brojkama ) tako da sam mislio da mi posluzi za
početak dok ne skupim pare za neki ozbiljniji woofer. Inače imam mission 73 za frontove ( ostali nisu vredni paznje ). Interesujme da nije nesto crklo jer se u momentu priključenja čuo neki zvuk i posle ništa, a učinilo mi se i da se oseća kao neki miris paljevine iz otvora za bas refleks. A možda mi se samo učinilo jer ne znam šta sam mogao tako drastično pogrešiti. Na wooferu pozadi nema nikakvo volume dugme ni potenciometar samo dugme za paljenje i ti ulazi.Ima i zelena lampica koja svetli kad se uključi u struju. Ne znam jel se taj kabal što mi preporučujete razlikuje od onog sa kojim sam ja već probao ( opisao sam ga na početku ) i koji nije dao rezultate?

tesko da si audio kablom spalio woofer.Ako jesi ti bi bio prvi covek koji je to uspeo :).Salu na stranu mozda je sve splet okolnosti jedino ako nisi doveo napon na ulaz od woofera ako si vezao sa sub izlaza sa risivera onda bi trebao da radi.probaj da spojis nekakav mp3 plajer treba ti stereo bananice na oba kraja ako tako ne proradi onda pisi propalo.

Znam kako zvuce ti zvucnici treba tu dosta basa pogotovo kod filmova ispod 250mm nemoj ni da ides samo bacanje para.ima ih za male pare polovni i naravno ispravni

Odustao sam od mučenja i odneo woofer u servis, javiću sutra epilog. Hvala svima na pomoći.

Crkao izlaz na wooferu, izgoreo kaze majstor. Ne znam kako sam to uspeo sa audio kablom, ali eto .... desava se.

Jedino ako si line out povezao na ulaz u sw. Tu smes da povezes samo namenski pre out (izlaz iz pretpojacala) za sw.

Vrh Dno