Šta je novo?

Pomeranje pagefajla

• Začetnik teme Začetnik teme zeko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zeko

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
675
Koji program za defragmentaciju moze da pomeri page file na pocetak diska, tj. da li postoji takav program?

Page file mi je na kraju diska (vidi atacment), a dobar deo diska je popunjen pa bih zeleo da ga stavim na pocetak (jer tako i treba, jel tako).

p.s. Searchovao sam na forumu i nisam nasao odgovor, tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Prilozi

• Clip.webp
    Clip.webp
    27.4 KB · Pregleda: 96
Page file mi je na kraju diska (vidi atacment),...
Kol'ko ja vidim, nije na kraju diska već pri kraju prve particije. S obzirom na veličinu diska (u profilu piše Maxtor 120Gb, al' pretpostavljam da je 120 GB 🙂) i veličinu particije, nije mnogo daleko od početka.

Potpuno si u pravu, nije daleko od početka. 🙂

Ali, nije to ono što je on tražio.

Pokušaću da uradim ono što mu je Crni predložio.

Ali kasnije, kada se spustim u XP.

Diskeeper je jedini važan program koji mi ne radi u Visti 64-bit.

Potpuno si u pravu, nije daleko od početka. 🙂
Ali, nije to ono što je on tražio.
Koliko sam ga ja razumeo, on nije ni siguran da li će pomeranje page file-a dati neke rezultate. Dobitak u maksimalnoj brzini transfera će biti minoran i verovatno će se potirati sa povećanjem vremena pristupa page file-u (pošto iste glave čitaju i podatke koji se nalaze na unutrašnjem delu diska, moraće da prelaze duži put).

I ja mislim da će dobitak biti zanemarljiv.

Nisam probao, još uvek sam u Visti, Diskeeper mi u njoj ne radi.

Želeo bih samo da probam da li radi, ne kolika ja stvarna korist od toga.

Neću mnogo izaći iz teme ako napišem da se sećam poruke jednog člana koji je napisao da defregmentaciju nikada ne radi.

Napisao je da je mala korist, a postoji mogućnost da se neki fajlovi prilikom prebacivanja oštete.

Njegov savet bio je dovoljno slobodnog mesta na HDD.

Mislim da je u pravu.

A koji je razlog pomeranja PF-a na pocetak diska ili particije, tj. sta se dobija time ?

Dobija se na brzini pristupa, posto je to mjesto na hdd-u gdje se podacima najbrze pristupa.

U principu uradio sam defragment sa Paragon Partition Managerom i on je dao sledece rezultate(vidi atacment), sto se i poklapa sa upustvom sa linka koji je dao Crni, a u kome stoji da se program za defregmentaciju nemoze nikako naterati da stavi pagefile na sami pocetak diska, vec da ima svoj algoritam koji mu odredjuje najbolju poziciju (s tim sto su tamo koristili Diskeeper).

@banzaiii -Jeste hdd 120Gb, ali je c:\ particija 20Gb

@Colt -U mnogim upustvima za optimizaciju sistema, jedna od glavnih preporuka jeste pravilno odredjivanje pagefila-a (velicina, mesto gde se nalazi-i dok se misljenja o velicini razlikuju, s obzirom na kolicinu ram memorije, dotle se svi oni slazu da treba da bude sto blize pocetku particije).

@Brazilko
Neću mnogo izaći iz teme ako napišem da se sećam poruke jednog člana koji je napisao da defregmentaciju nikada ne radi.
-Nikako se neslazem sa porukom tog clana, zato sto defregmentacija znacajno ubrzava rad na racunaru -recimo, snimio sam igru i zaboravio da posle instalacije odradim defragment, pustio igru i prvo sto sam video je da mi cak i uvodni intro stuca, sto naravno nestane posle defragmentacije:type:

Prilozi

• Clip_2.webp
    Clip_2.webp
    23.8 KB · Pregleda: 50
Uf to je najbtinije dal je g ili G

Pa zna ponekad da bude bitno (npr. kad se govori o brzinama pristupa Internetu), a ne vidim ni jedan razlog da se ne napiše ispravno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno