Šta je novo?

pomazite!koja zvucna

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
citao sam po forumu...koristio search naravno..ali ja ne znam sta da radim..pomozite mi

ne znam kako da pocnem..tj od cega...razmisljam da mijenjam zvucnu...trenutno imam x-fi xtreme audio
http://itsvet.com/proizvod/creative-x-fi-xtreme-audio/comp_comp_soundcard/39/40
posle integrushe je bila razlikaaaa ihaha...

najveci dio vremena pored pc-a provodim sa sennheiser hd 457 na usima...
preporucite mi neku karticu do max 120 eura..
valjalo bi mi da ima opticki spdif,da ima ulaz za sluske i ostalo je standard...banana ili rca..svejedno je
sta mislite o e-mu 0202 USB
http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hardware/IMAGES/EMU_0202_USB_main.jpg
ili emu 0404 ?
http://www.soundonsound.com/sos/sep04/images/emu0404.l.jpg
imam dosta .vaw i .flac...a to sto mp3-a imam je kvaliteta koliko mp3 moze biti..
kvalitet snimanja mi nije prioritetan...mic koristim za msn i skype..i to je to...
koliko su ove gore navedene kartice bolje od ovog x-fi audia koji ja imam?

EMU- za kvalitetno slusanje muzike, X-Fi- od svega po malo, na kraju nista posebno. Za stereo reprodukciju te dve stvari ne mogu da se porede, EMU je superiorniji. Ako ti treba za nesto ozbiljnije oko muzike, sa 0202 usb neces pogresiti. X-Fi je prvenstveno namenjen za mlatimudiju i nezahtevne gamere.

a koja je razlika izmedju e-mu i x-fi?

Ja odnedavno svakome za stereo slusanje odma preporucujem EMU 1212m, to iako je prilicno staro parce hardvera jos dugo ce biti superiorno u odnosu na sve nove kartice kojima trebas napraviti gomilu modova da bi radile priblizno kao ova bar sto se tice stereo playbacka.

Slazem se za EMU 1212, odlicna kartica za te pare. Sta god da uzme, M-Audio, Emu, ESI Juli ili Maya, nece pogresiti. Sve su to super stereo kartice. Bitno je samo da rascisti da li hoce internu ili USB varijantu, a bilo sta od ovoga ce biti mnogo bolji izvor od sadasnjeg.

Slusalice ne mozes direktno da ubodes u 1212m, vec moras prvo signal da prosledis do nekog pojacala, pa da u njega ubodes sennheiser. Ako ti je to neplaniran nacin, odustani od 1212m i uzmi neku usb varijantu, tipa 0202usb i onda na nju direktno bodes slusalice.

I onda sa miksetom od manje od 200 eur ubijes kvalitet zvuka taman onoliko koliko si dobio zvucnom karticom ;)

Poslednja izmena:
Od ponuđenih, uzmi 0202 ili 0404 (koja god ti varijanta više odgovara externo/interno). I da postoji neka razlika u kvalitetu zvuka između ovih kartica sumnjam da ćeš to primetiti bez kvalitetne mixete i zvučnika od 500+ evra ;) Pošto si napisao da koristiš mic za Skype i sl. preskoči 2496 jer ne može mikrofon direktno da se nakači (bez mixete).

Ja trenutno koristim M-Audio Audiophile 2496 i sto se tice tih RF smetnji, nikada ih neces cuti ni na jednoj od ovih internih kartica, a kamoli neko pucketanje i tome slicno. Posto ti zvucna treba za svakakva cuda (mikrofoni, slusalice), predlazem ti 0202usb. Meni nista od toga nije trebalo i uzeo sam 2496, koja je u rangu sa EMU 0404, samo malo drugacija filozofija. Sa 0202usb imas prednost prikljucenja svih tih potrebnih periferija, izbegavas RF smetnje (kao da ces i da provalis:p), mobilna je i lako prenosiva na laptop masine i druge kompove. Mixete stvarno zaboravi u ovom slucaju, skroz nepotrebno i moze vise da pogorsa nego da pospesi celu situaciju.

Vrh Dno