Šta je novo?

Pomagajte

ikandrej

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
309
Ima seldecu konfiguraciju:
4800x2 AMD AM2
Gigabyte 550 nf
Gigabyte 1950pro 256ddr3 Zalman,
2x1gb 800 transced,
500 wati xlilence

Sledec problem javlja mi se sto se tice grafike. Posle 30 minuta igre GW, WOW, Strongehold, BioShock (podesvanja su sva na deafaultu) pojavlju se crne trouglovi npr iz glave mi viri trougao. Kada se to javi ili zkauje igrica da mora alt+ctrl+delte pa da se iskljuci iz task meangera ili zakuje na par seknudi 5-10 pa se povrati. U pocetku se to javljalo kad bi stavio Ax4 ilis ve na high ali sad je ucestalo ta je nepodnosljivo!!!!!! Probao sam sa novim sistemom i sa dosta verzija drijvera pocev od oni sa CD koji dolazi uz nju pa 7.1, 7.6, 7.8, 7.9. najgore radi sa drajverima sa CD i sa 7.9 sa njima je npodnosljivo igrati! Znaci bukvalno pola ekrana je u torugolve. Posto zivim NP a komp sam uzeo u BG da nebi slao pa mi vracali graficku zanima me da li crkla ili je problem sa necim drugim. Ako bude bilo potrebno imam i scren...Inace procesor i grafikca nikad nisu OC!!

Pomagajte!!!!!!!!!

Ima seldecu konfiguraciju:
4800x2 AMD AM2
Gigabyte 550 nf
Gigabyte 1950pro 256ddr3 Zalman,
2x1gb 800 transced,
500 wati xlilence

Sledec problem javlja mi se sto se tice grafike. Posle 30 minuta igre GW, WOW, Strongehold, BioShock (podesvanja su sva na deafaultu) pojavlju se crne trouglovi npr iz glave mi viri trougao. Kada se to javi ili zkauje igrica da mora alt+ctrl+delte pa da se iskljuci iz task meangera ili zakuje na par seknudi 5-10 pa se povrati. U pocetku se to javljalo kad bi stavio Ax4 ilis ve na high ali sad je ucestalo ta je nepodnosljivo!!!!!! Probao sam sa novim sistemom i sa dosta verzija drijvera pocev od oni sa CD koji dolazi uz nju pa 7.1, 7.6, 7.8, 7.9. najgore radi sa drajverima sa CD i sa 7.9 sa njima je npodnosljivo igrati! Znaci bukvalno pola ekrana je u torugolve. Posto zivim NP a komp sam uzeo u BG da nebi slao pa mi vracali graficku zanima me da li crkla ili je problem sa necim drugim. Ako bude bilo potrebno imam i scren...Inace procesor i grafikca nikad nisu OC!!

Pomagajte!!!!!!!!!

Kolike su ti temperature graficke i procesora, takvi artifekti se mogu javiti ako je temperatura velika, ili ako si klokovao, a kazes da nisi!

Uostalom zaviri malo u kuciste, prekontrolisi da li je sve na mjestu, da li su graficka i memorija dobro nalegle!

Mada je vrlo moguce da je uzrok neispravna komponenta, graficka ili memorija....

Proveri temperaturu čipseta na ploči!
Imao sam ranije problem gde je ploča pravila problem sa trouglovima ma kako smešno izgledalo. Nažalost to sam provalio posle treće zamene grafike.

Savet Vlada stoji, proveri i grafiku i memoriju.

Mozda!!!!

Temperaturu nemogu da ocitam ni sa jendim programom jer grafikca nema tu mogucnost. Porba sam satrim idnijanskim nacinom (opiap graficku) ne da nije vruca nego nije ni mlaka!!!!!Proceso se krece od 27-42 ploca 44.. Sumnjao sam da je napajanje pa sam uzeo i napajanje i novu memoriju. Isto se desava. kad sam ubacio novu memoriju i npajanje digao sam nov sistem!!!!!!!!!!!
Ja kokretno sumnjam na graficku. Ali ako ti mislis dakvar neke druge komponente moze da urokuje da graficka tako tadi i to cemo ispitati posto imam ovakva 3 raucanra u igraonici!!!!!!!! Pa ce javim!!!!

Meni najvise lici da je do graficke

Ako ti je hladnjak na grafičkoj hladan, postoji verovatnoća da ne naleže dobro na GPU.

Poslednja izmena:
Dobio si dva smera na pcberzi i ovde na benchmark-u, probaj prvo softwerske savete, a onda skini grafičku i otkači cooler, da bi proverio kako hladnjak naleže, tj. da li je uopšte nanesena pasta - žvaka, na koje mesto.... mada, možeš prstom da opipaš suprotnu stranu kartice gde se nalazi procesor, ako je kuler hladan jer ne naleže, onda bi druga strana kartice trebala da prokuva....

Evo probao sam neke testove!!!!!

Mislim da je grafikca

Prilozi

• BurnInTestRes.jpg
    BurnInTestRes.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 75
  • BurnInTestRes.bmp.jpg
    BurnInTestRes.bmp.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 81
  • 3dmark 2006.jpg
    3dmark 2006.jpg
    213.9 KB · Pregleda: 111
И ја сам 99% увјерен да ти кулер на графичкој не налијеже добро.

Ako budem bilo sta prckao!!!!

Ode garancija u k....!!!!!!!

Da neprizanju!!!!

Jer ce omdah da ti napucajnu na nos da si skidao kuler graficke karte i pritom ga ostetio!!!!!!!!!!!

A neke firme stavlaju etiketu sa hologramom njihove firme na stranici kucista tako da nemozes da otovris kuciste da bi ga octisio ili nedaj boze da nesto drugo uradis jer ako se etiketa osteti ode ti garncija!!!!!!!!!!
A jednom priliko otisao u jednu prodavnicu da kupim dvd-rw.. I poznajem vlasnika prodavnice. Dobar dan treba mi dvd-rw imate li . Imamo . Koja cena ta i ta ali tebi nemogu da dam garanciju!!!!!! Za vlasnike igraonica i lokala nema granicja od godinu dana vec samo 1 mesec!!!!!!!! Molim!!!!!!!!!!!

Sta dalje pricati!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
:guitar:
.... prate ljudi forume, vide da si problematičan, a, vide i ko' ti pomaže, pa kako da ti daju dužu garanciju?
:smackbum: :wc:

Temperaturu nemogu da ocitam ni sa jendim programom jer grafikca nema tu mogucnost. Porba sam satrim idnijanskim nacinom (opiap graficku) ne da nije vruca nego nije ni mlaka!!!!!Proceso se krece od 27-42 ploca 44.. Sumnjao sam da je napajanje pa sam uzeo i napajanje i novu memoriju. Isto se desava. kad sam ubacio novu memoriju i npajanje digao sam nov sistem!!!!!!!!!!!
Ja kokretno sumnjam na graficku. Ali ako ti mislis dakvar neke druge komponente moze da urokuje da graficka tako tadi i to cemo ispitati posto imam ovakva 3 raucanra u igraonici!!!!!!!! Pa ce javim!!!!

Ovde si izgleda imao problema i sa tastaturom!:d

Hvala vam ljudi!!!

Nemoj toliko da se trudis toliko *****e retardirani!!!!!!!!!!!!!!!
?????????????????????????????????????????????????????????

Ja mislio da ce neko da pomogne!!!!!!!!!!!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Znaci nemam reci!!!!!!!!!!!!!!

Kakvih nas ima..............

Ovde si izgleda imao problema i sa tastaturom!:d

e brate ti ga pretjera!!!:trust:

Nemoj toliko da se trudis toliko *****e retardirani!!!!!!!!!!!!!!!
?????????????????????????????????????????????????????????

Ja mislio da ce neko da pomogne!!!!!!!!!!!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Znaci nemam reci!!!!!!!!!!!!!!

Kakvih nas ima..............

a ikandrej, ako vec kazes da ti je sve pod garancijom, i da ne mozes da otvaras kuciste i cackas, zasto onda ne nosis komp na reklamaciju???????

ja stvarno ne znam kako bih ti mogli jos pomoci, ja sam rekao ono sto je meni u sferi poznavanja, tj. ono na sta bih ja obratio paznju; mada su to sve nagadjanja i pretpostavka!

Vrlo moguce da ti graficka pravi problem, jer na tom testu prijavljuje greska!

Jos nesto, ako ti kuciste nema te nalepnice koja se ne sme skinuti, uzmi bre covjece pa ubaci drugu graficku pa probaj!

Pozzzz

A jednom priliko otisao u jednu prodavnicu da kupim dvd-rw.. I poznajem vlasnika prodavnice. Dobar dan treba mi dvd-rw imate li . Imamo . Koja cena ta i ta ali tebi nemogu da dam garanciju!!!!!! Za vlasnike igraonica i lokala nema granicja od godinu dana vec samo 1 mesec!!!!!!!! Molim!!!!!!!!!!!

Sta dalje pricati!!!!!!!!!!

Ako je ovo tačno, sledeći put kupuj HW tamo gde te ne poznaju.
vlado_kovac ti je sve rekao i "ništa ja tu ne bih dir'o.."

Poslednja izmena:
Prvo...otvarao si kuciste da pipnes graficku,jel tako?Znaci nema stikera ili si vec izgubio garanciju.
Drugo...kuler sa graficke se lako skine i vrati nazad a da se ne vidi da je uopste skidano.
Trece...promeni tastaturu :d:d:d

Ljudi Aman!

Hoce li iko ikad da procita ceo post ali ce da cita samo zbrda zdola. Ja ga pretera! Izgleda sam ga ja preteroa sto sam uopste okacio post!!!!! JA pricam kako rade neke firme ne ta fima kod koje sam uzeo komp!!!!!!!!!!Da si citao ceo post znao bi!!

Stvrano ovde vise onih koji bi samo nesto da napsiu nego onih koji bi da odogovore tj da pomognu.

Cast izuzecima!!!!!!!

Predlog ADMINIMA da promene naziv foruma.

sto se tice trouglica ne znam ja sam imao problem na jednoj grafici 2d ok cim se pokrene 3d neki siljci poiskacu bilo je do gpu jednostavno nije bio ok
i ljudi mi zamenili grafiku
tako je verovatno i kod tebe da je gpu malko falican, reklamiraj ti to lepo

Reklamiraj tamo gde si uzeo.

Reklamiraj tamo gde si uzeo.

ma da....reklamirace u Danskoj....

@tema Ako si menjao i memoriju i napajanje moguce je i ustvari sigurno je da je problem u grafichkoj...(sumnjao bih i na plochu ali si rekao da pravi probleme samo u igrama)....mada ipak se slazhem probaj kod nekog prijatelja da vidsh da li je plocha...Ako je grafichka - MENjAJ:banana:

Grafika je sigurno pogotovo ako je gigabayte sa silent hlađenjem zalmanovim iste sam probleme imao samo sa 1650pro silent pipe2 i onda sam joj nabio osmicu na hladnjak i artefkti su nestali. Jednostavno taj hladnjak ne radi bez aktivnog hlađenja.

Iz licnog iskustva znam da cim dodje do brkanja tekstura znaj da je do GPU-a. Ili je neispravan ili je temperatura u pitanju. Ukoliko novi kuler ne pomogne, onda je definitivno los primjerak graficke nazalost dosao do tebe. I sam sam jednom imao probleme sa tim "iskrivljenim" teksturama ali u mom slucaju je bila graficka pokvarena, isto gygabite neki FX dal je bio 5200 ili 5600 ne sjecam se. ALi ako je silent pipe obavezno stavi kuer na nju, trebalo bi da rijesi tvoje probleme.

Poslednja izmena:
@Ikandrej
Posle 30 minuta igre GW, WOW, Strongehold, BioShock (podesvanja su sva na deafaultu) pojavlju se crne trouglovi npr iz glave mi viri trougao
Ikandrej, problem ti je u ploci.
Sva sumnj memorija, cpu, hdd, vga slobodno odahni. :)
Ako se ne slazhes s' mnom, ako imsh druga sa compom odnesi graficku kod njega i isprobaj.
Al' 100% sam ubedjen da je MBO, jer sam u servisu ovih dana imao posla sa decom kad bi nakon nekoliko minuta igrali igru i posle bi se likovi pretvarali kao u Zmajeve, trouglove, kocke... Koliko sam ubedjen da postojim toliko sam ubedjen da je Grafa. ;))
Poz.

@Ikandrej

Ikandrej, problem ti je u ploci.
Sva sumnj memorija, cpu, hdd, vga slobodno odahni. :)
Ako se ne slazhes s' mnom, ako imsh druga sa compom odnesi graficku kod njega i isprobaj.
Al' 100% sam ubedjen da je MBO, jer sam u servisu ovih dana imao posla sa decom kad bi nakon nekoliko minuta igrali igru i posle bi se likovi pretvarali kao u Zmajeve, trouglove, kocke... Koliko sam ubedjen da postojim toliko sam ubedjen da je Grafa. ;))
Poz.
Pa sta sad,jel ploca ili graficka?Ili ne postojis?:D:

:d

cuvena Gigabyte X1950Pro. gomila je proizvedena sa greskom. vrati karticu...

Nazad
Vrh Dno