Šta je novo?

Pomagajte! Problem sa LiteOn CDRW 52x32x52!

mesec

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Dakle dodje mi da izludim! Jedva sam se nekako odlucio pre dve nedelje da kupim rezac, ovaj LiteOn (bila je poznata dilema LiteON/LG), kad me on sada zeza! Dakle ovako:

Problem je u citanju diskova... naime narezao sam disk za mp3 muzikom, bez overburn-a, i dok ga moj LG citac, star 2 godine, cita savrseno, kao i mp3 diskmen, LiteOn se muci i ne moze dosta pesama uopste da procita! Takodje kada pustim pesmu, pa je prekinem posle 10 sekundi i predjem na drugu, on ne moze tu drugu da procita! Onda ga izbacim/ubacim i pokrenem tu pesmu, nekad je procita nekad ne, ali problem sa pustanjem sledece pesme se ponavlja! Takodje ne moze uopste da ucita cd sa igricom koji je LG pokrenuo i instalirao iz prve. E da, disk sa muzikom je Princo, a sa igricom Verbatim... i muzika je rezana na 24x...

Preporucite mi sta da radim, da li da ga nosim na reklamaciju, da li da ga "opravim" ili sta... Kupljen je u Alti racunarima, dobio sam garanciju na godinu dana...

Iznervirani pozdrav iz Panceva! :boom: :cuss:

Odnesi ga na reklamaciju.

Kad je LITEON napravio nesto dobro ???
Vrati rezac i uzni LG !!!
LITEON ( FUNASHI ) je cist shit or rezaca, ceo program je shit ne vredi ga uzimati ni dzabe da ga daju .

Ja sa mojim 48x24x24 narezah do sada ~300 diskova bez ijedne jedine greske?!

PitBull je napisao(la):
Kad je LITEON napravio nesto dobro ???
Vrati rezac i uzni LG !!!
LITEON ( FUNASHI ) je cist shit or rezaca, ceo program je shit ne vredi ga uzimati ni dzabe da ga daju .

Tebi ne treba verovati, pogotovo sto drzis UPS na stolu :).
Jes krsh, juce kod ortaka nov LiteOn crche, kad sam ukljucio racunar samo je poceo strasno da zuji, kao da mu je motor podivljao, i to bez diska unutra. Naravno, kad se ubaci disk, ceo sistem se zaglupi...

outlaw je napisao(la):
Ja sa mojim 48x24x24 narezah do sada ~300 diskova bez ijedne jedine greske?!

Ma i moj radi bez i 1 greske ali time ne pomazemo coveku...

Prepucavate se a niko ne pomaze.
Koja ploca/drajveri, da li je u BIOS-u ukljucena detekcija rezaca, koji OS, da li je ukljucen DMA za doticni uredjaj, i da li je ATA kabl dobar/lepo uboden/nije predugacak?

mesec je napisao(la):
Dakle dodje mi da izludim! Jedva sam se nekako odlucio pre dve nedelje da kupim rezac, ovaj LiteOn (bila je poznata dilema LiteON/LG), kad me on sada zeza! Dakle ovako:

Problem je u citanju diskova... naime narezao sam disk za mp3 muzikom, bez overburn-a, i dok ga moj LG citac, star 2 godine, cita savrseno, kao i mp3 diskmen, LiteOn se muci i ne moze dosta pesama uopste da procita! Takodje kada pustim pesmu, pa je prekinem posle 10 sekundi i predjem na drugu, on ne moze tu drugu da procita! Onda ga izbacim/ubacim i pokrenem tu pesmu, nekad je procita nekad ne, ali problem sa pustanjem sledece pesme se ponavlja! Takodje ne moze uopste da ucita cd sa igricom koji je LG pokrenuo i instalirao iz prve. E da, disk sa muzikom je Princo, a sa igricom Verbatim... i muzika je rezana na 24x...

Preporucite mi sta da radim, da li da ga nosim na reklamaciju, da li da ga "opravim" ili sta... Kupljen je u Alti racunarima, dobio sam garanciju na godinu dana...

Iznervirani pozdrav iz Panceva! :boom: :cuss:

Imas dve mogucnosti : da vratis taj LITEON ( FUNASHI ) i pokusas da ga zamenis za LG ili da bacis taj rezac u djubre !

OK, definitivno sam utvrdio da je rezac ipak OK, jer sam ga odneo kod druga i citao je diskove ko lud! Nemam pojma sta je kod mene... Ploca je EliteGroup sis 735, u biosu ga je lepo detektovao kao secondary master (tako sam ga i na kabl prikljucio), windows/nero takodje, sta vise rezac SAVRSENO reze, ali nece normalno da cita diskove! OS je WIN98, DMA je ukljucen, ATA kabl je nov, dobro uboden, malo je dugacak ali ne suvise, i ja stvarno nemam pojma sta da podesim da bi normalno radio. Znam samo da danas kada sam ga odneo kod druga koji ima win2000 radio je kao zver!
Ajde dajte neki savet, posto bas i nisam strucnjak u ovom polju...

Pozdrav!

mesec je napisao(la):
OK, definitivno sam utvrdio da je rezac ipak OK, jer sam ga odneo kod druga i citao je diskove ko lud! Nemam pojma sta je kod mene... Ploca je EliteGroup sis 735, u biosu ga je lepo detektovao kao secondary master (tako sam ga i na kabl prikljucio), windows/nero takodje, sta vise rezac SAVRSENO reze, ali nece normalno da cita diskove! OS je WIN98, DMA je ukljucen, ATA kabl je nov, dobro uboden, malo je dugacak ali ne suvise, i ja stvarno nemam pojma sta da podesim da bi normalno radio. Znam samo da danas kada sam ga odneo kod druga koji ima win2000 radio je kao zver!
Ajde dajte neki savet, posto bas i nisam strucnjak u ovom polju...

Pozdrav!

Brate tolko krsa na jednom mestu i ti ocekujes da to radi?
Mislim LiteOn, EliteGroup sis 735 ko zna sta se tu jos krije ispod haube.
Ako do sada nisi naucio od sada da znas na bolju plocu vredi dati svaki euro i imaces daleko manje problema.

E da si poslusao pitbulla i bacio pisac .... mislim, ignorisi takve savete, uradio si pravu stvar to sto si probao pisac na drugoj masini. Probaj da stavis noviji BIOS za plocu. Ja recimo ako sumnjam da mi nesto ne radi kako treba, restartujem masinu u podignem Linux i pod njim probam cisto da otklonim sumnje vezane za OS. Takodje bi bilo dobro da probas program WSES koji radi pod DOS-om (napravis bootabilnu disketu) i uradis test na C1/C2 greske cisto da vidis da li problem stvarno do OSa.
Koristi google da nadjes program ako zapne javi mi se na PM. Takodje ti preporucujem da pogledas LiteOn forum

http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?forumid=44

mesec je napisao(la):
.. ATA kabl je nov, dobro uboden, malo je dugacak ali ne suvise...
Pozdrav!

Koliko je to ne suvise? Ja sam imao problema sa novim KoLink-ovim kablovima od 75cm da uredjaj na kraju nece da funkcionishe kako treba.
Uzgred, koja verzija W98? Probaj sa novijim drajverima za plocu(osim novog BIOS-a, naravno), i eventualno instaliraj ASPI(mada obicno nije neophodan, ali..)
Inace, PitBull-a ne treba uopste slusati, i sam je u jednom trenutku priznao da je bacio pare na npr. APC-ov UPS, a bi u sledecem trenutku pricao da je to najbolji i najisplativiji(cca 110€, :D)

BokiPK je napisao(la):
...

Koliko je to ne suvise? Ja sam imao problema sa novim KoLink-ovim kablovima od 75cm da uredjaj na kraju nece da funkcionishe kako treba.
Uzgred, koja verzija W98? Probaj sa novijim drajverima za plocu(osim novog BIOS-a, naravno), i eventualno instaliraj ASPI(mada obicno nije neophodan, ali..)
Inace, PitBull-a ne treba uopste slusati, i sam je u jednom trenutku priznao da je bacio pare na npr. APC-ov UPS, a bi u sledecem trenutku pricao da je to najbolji i najisplativiji(cca 110€, :D)

Ti bre nemas veze sa zivotom ! UPS sam platio 65e APC 500EI , mislio sam da je MUSTEK bolji dog nisam otvorio mustek i vido da je cist trash .
Ti da imas malo pameti ne bi VOZIO KOLA NA CELAVIM GUMAMA !!!

Lukija je napisao(la):
E da si poslusao pitbulla i bacio pisac .... mislim, ignorisi takve savete...
.
Slazem se. Treba pogledati ko ti daje savet, pogotovo ako je on u obliku prosto- prosirene recenice. Neciji postovi na forumu imaju tezinu i znacaj pa im treba pridavati na vaznosti i shvatiti ozbiljno.

Panos je napisao(la):
...

.
Slazem se. Treba pogledati ko ti daje savet, pogotovo ako je on u obliku prosto- prosirene recenice. Neciji postovi na forumu imaju tezinu i znacaj pa im treba pridavati na vaznosti i shvatiti ozbiljno.

A cime meris tezinu postova ??? u KB-ajtima pa posle prebacujes u KG ???

Hvala na savetima, pokusacu da resim problem pa cu javiti ako zapnem negde :D Mada sve mi se cini da ce to potrajati, jer trenutno imam zesce probleme sa kompom... zreo je za generalku :mrgreen:

PitBull je napisao(la):
...

A cime meris tezinu postova ??? u KB-ajtima pa posle prebacujes u KG ???
Ne, pogresno si razumeo!!
Ne prebacujem u Kragujevac...

PitBull je napisao(la):
...
Ti bre nemas veze sa zivotom ! UPS sam platio 65e APC 500EI , mislio sam da je MUSTEK bolji dog nisam otvorio mustek i vido da je cist trash .
Ti da imas malo pameti ne bi VOZIO KOLA NA CELAVIM GUMAMA !!!

Ne lazi. Sam si reko kolko si ga platio(osim ako nisi tada slagao :D).
Ne vozim kola sa celavim gumama. Nemam svoj auto, a vozim tudje, i to novije: Mazda626, Skoda Favorit, GolfIII...

BokiPK je napisao(la):
...

Ne lazi. Sam si reko kolko si ga platio(osim ako nisi tada slagao :D).
Ne vozim kola sa celavim gumama. Nemam svoj auto, a vozim tudje, i to novije: Mazda626, Skoda Favorit, GolfIII...

Platio sam ga 65E !!!

Vrh Dno