Šta je novo?

Pomagajte!Problem pri OC Celeron Prescott 2.4 i indikaciji temperature

Feanor777

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2006
Poena
304
Posedujem Intel Celeron Prescott 2.4Ghz,Asus P4PE2-X Motherboard
1.Prvo indikacija temperature cpu u biosu pokazuje -135c.Probao sam sa restartom biosa i fleshovanjem sa verzije 1004 na 1005 i nista se nije promenilo.Promenio sam i termalnu pastu kako treba.
2.Drugo,kada dignem sa 133(mnozilac je 18x) na valo vece vrednosti dolazi do toga da mi iskljuci integrisanu zvucnu.Citao sam da su ljudi sa obicnim box coolerom dizu Celeron Prescott sa 2.4Ghz na cak 3Ghz pa i vise bez dizanja napona.Napon nisam dizao sa 1.424V.Dali da probam sa dizanjem napona i u kolikim koracima ili sta?
Zahvaljujem na svakoj pomoci i sugestiji...

Feanor777 je napisao(la):
Posedujem Intel Celeron Prescott 2.4Ghz,Asus P4PE2-X Motherboard
1.Prvo indikacija temperature cpu u biosu pokazuje -135c.Probao sam sa restartom biosa i fleshovanjem sa verzije 1004 na 1005 i nista se nije promenilo.Promenio sam i termalnu pastu kako treba.
2.Drugo,kada dignem sa 133(mnozilac je 18x) na valo vece vrednosti dolazi do toga da mi iskljuci integrisanu zvucnu.Citao sam da su ljudi sa obicnim box coolerom dizu Celeron Prescott sa 2.4Ghz na cak 3Ghz pa i vise bez dizanja napona.Napon nisam dizao sa 1.424V.Dali da probam sa dizanjem napona i u kolikim koracima ili sta?
Zahvaljujem na svakoj pomoci i sugestiji...
1. :crash: :D :D :D

2. Zakljucaj PCI magistralu.

Kako i gde da zakljucam PCI magistralu,zar to nece iskljuciti tv kartu koja je na PCI slotu?

integrisane zvucne rade na 33 MHz, tacije PCI magistrala radi na 33 MHz
kada su vrednosti preko 33 dolazi do zaglupljivanja zvucnih

pod zakljucavanjem PCI misli se da on ostane da radi na 33 i pored toga sto ti dizes magistralu FSB

jer dizanjem FSB po difaultu se dize i frekvencija PCI-a, a to ne valja

Ajde ovako...

Na pojedinim "shabanskim plocama" nema zakljucavanja AGP i PCI magictrale.
Ne vredjam nicije ploce i ostalo, pa prema tome... Probaj ovako sa ovim prostim objasnjenjem...

AGP treba da bude 66 a PCI magistrala na 33 MHz ako je FSB 133.

Ekvivalent znaci ovako - FSB 133/AGP 66/ PCI 33 MHz.

Ako sada na primer podignes klok FSB-a na 140 dize se i magistrala za PCI na preko 33 i dolazi do brljotina (ne radi zvucna primera radi).

Taj overklok bez dizanja napona bi trebao da postignes tako sto ces magistralu (FSB znaci) da stavis da bude 166, jer u toj kombinaciji i AGP ostaje 66 a i PCI 33 MHz. Probaj. Ako nece jedan Clear CMOS, pa podigni napon malo (nisam intelovac, slabo ja to tu petljarim nesto kao...). :d

Mada sam LGA 775 Celeron 2.53 podigao na 3.15 prostim povecanjem FSB-a na 166 i radilo je kao sat kod mene na poslu. Nije se ni grejalo nesto extremno. Napon nije diran. Ne znam tacno kako idu klokovi u koracima kada podizes FSB, ali ako budem negde nasao, okacicu link.

A sto se tice temperature - Da li si testirao komp, mislim onako malo ozbiljnije da zgazis malo procesor da gusla neki Prime ili nesto bilo sta slicno ili jos gore? Ako ima bilo kakav problem, Intel throtluje ili se ugasi. Ako sve prodje kako treba, zaboravi da si video uopste kolika ti je temperatura. ,)

i ja sam imao isti problem na gigabytovoj ploci i samo sam zakljucao agp i pci ...
javi nam dokle si dotero celerona...
ja sam mog na 2.8 tjero do 3.4 na stock cooleru bez dizanja napona

Moja ploca Asus P4Pe2-X nazalost nama zakljucavanje PCI magistrale ili ja bar u Biosu nisam nasao tu opciju pod advanced.Maksimalno bez dizanja napona FSB sam terao sa 133 do 149,preko te vrednosti iskljucuje integrisanu zvucnu.Znaci sa ovom plocom od 2.4(133) do 2.68(149) izgleda maksimum.Dali bi dizanje napona i u kolikim koracima poboljsalo stvar a da pri tom opet ne iskljuci zvucnu ili nesto drugo?

Feanor777 je napisao(la):
Dali bi dizanje napona i u kolikim koracima poboljsalo stvar a da pri tom opet ne iskljuci zvucnu ili nesto drugo?
ne, samo bi dobio veci clock za CPU, mada kada bi odmah digao na 166 uz povecan napon
mozda bi tad zvucna radila jer je FSB 166

Probao sam sa dizanje napona do 1.5v i FSB 166 ali odmah ugasi komp i kada ga ponovo startujem dobije opciju za modifikovanje istih parametara ili ucitavanje default vrednosti.Dali je na ovoj ploci maksimum fsb 149 ili ima jos neko resenje(pored kupovine druge ploce)?

Poslednja izmena:
Jesi li probao da proveris temperaturu iz nekog programa?

Nazad
Vrh Dno