Šta je novo?

Pomagajte OpenGl i MSI 8835

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
Imam ogroman problem koji me muci vec mesec a mozda i vise:

Posedujem doticnu MSI 8835 i sve radi super (normaln prikaz 2D, Direct X radi OK) do trenutka kada treba preci u OpenGl (vecina igara)- desava se sledece:
prebaci se u OGL i krene da radi i onda pocnu da se pojavljuju neke bagovite linije koje dolaze i odlaze, kao malo se tripuje cela slika i onda se comp blokira.

Probao sam skoro sve detonatore od 12.41-29.42 i svaki put je ista prica.
U ovih mesec dana sam karticu overclokovao, downclockovao, menjao cas RAM memorije sa 2-3,menjao irq-ove,palio i gasio ACPI, cackao po biosu paleci i gaseci razne opcije za graficku kartu i nista i dalje je isti problem, stavio sam i cooler na GPU ali ista prica.

Problem je identican i u Win98SE i u Win2k - posumnjao bih da je do windoze ali oba su originalna tako da ne bi trebalo da su bagovite verzije

Posumnjao bih ja da je do kartice ali identicno se ponasao i Eagle MX400 64Mb, tako da se tripujem da je mozda ili do ploce ili do konflikta sa necim u kompu.

Ima li neko ovako losa iskustva sa mx400 ili neki savet sta dalje raditi?

Comp:
MSI 6163Pro
Bios:3a
RAM: 512Mb Kingston
HDD: 30G Maxtor
SB Live 5.1
itd.
itd.

Ostao sam bez ideja vise
UPOMOOOOOOOOOOOOOOCCCCCCCCCCCCC!!!!!!!!!:(

Probaj ovo pre dezintegracije:

1.Postavi bios na default vrednosti
2.Povadi sve kartice osim graficke. Ostavi samo jednu memoriju
3.Reinstaliraj windows (format c:)
4.Pozajmi jos neku NVidia karticu pa probaj sa njom
5.Ako opet zeza sledi dezintegracija :)
-Posto si kako kazes bios pretresao probaj jos jednom.Tesko da je do ploce, ali svojevremeno su korisnici doticne ploce imali dosta problema. Dok je 6163 bio hit model i 6163 Master u pravom smislu te reci; Pro model se nije bas proslavio.
Zakljucak: Prodaj plocu i cpu i kupi AMD. To je najbezbolnije, ali ne i po novcanik :)

Heechee je napisao(la):
Imam ogroman problem koji me muci vec mesec a mozda i vise:

Posedujem doticnu MSI 8835 i sve radi super (normaln prikaz 2D, Direct X radi OK) do trenutka kada treba preci u OpenGl (vecina igara)- desava se sledece:
prebaci se u OGL i krene da radi i onda pocnu da se pojavljuju neke bagovite linije koje dolaze i odlaze, kao malo se tripuje cela slika i onda se comp blokira.

Ima li neko ovako losa iskustva sa mx400 ili neki savet sta dalje raditi?

Ne znam koji procesor imas ali ako si "dizao" magistralu probaj da spustis magistralu zbog AGP-a. Ja sam imao slican problem sa MSI-8835 i kad sam spustio magistralu na 66 sve radi bez problema........

Re: Re: Pomagajte OpenGl i MSI 8835

flojd je napisao(la):
Ne znam koji procesor imas ali ako si "dizao" magistralu probaj da spustis magistralu zbog AGP-a. Ja sam imao slican problem sa MSI-8835 i kad sam spustio magistralu na 66 sve radi bez problema........

Procesor je PIII 600E - radi na 6x100 magistrali
nije o/c - ovan ali probacu i to ... da ga downclockujem :)

Kod jednog mog poznanika su se slicni problemi resili stavljanjem graficke kartice u AGP 2x mod, tj. iskljucivanjem podrske za AGP 4x u BIOS-u pa bi mogao da i ti probas tu varijantu ?!

radus je napisao(la):
Kod jednog mog poznanika su se slicni problemi resili stavljanjem graficke kartice u AGP 2x mod, tj. iskljucivanjem podrske za AGP 4x u BIOS-u pa bi mogao da i ti probas tu varijantu ?!

I ja mislim da ce to da resi problem. Ukoliko ne mozes da iskljucis 4xAGP u BIOS-u prelepi poslednja dva pina na grafickoj kartici, pa onda probaj.

Kazi mi samo jedean podatak a to je pogledaj koliko ti Sandra kaze da je brzina AGP magistrale. pogledaj u MB info.

Bax je napisao(la):
Kazi mi samo jedean podatak a to je pogledaj koliko ti Sandra kaze da je brzina AGP magistrale. pogledaj u MB info.

Daklem ovako stoje stvari:

AGP radi u 2x modu posto MSI 6163pro sa BX chipsetom ne podrzava 4x mod, cak mi se cini da ne podrzava ni SBA (side band adressing), tako da kartica radi u default 2x modu koji je nemoguce disableovati.

Problem sam resio da resim na sledeci nacin, menjanjem ploce na ASUS TUSL-2C pa ce se onda videti hoce li se ovaj problem nastaviti.

U svakom slucaju informisacu vas veceras ili sutra pre podne sta se desilo i da li je trebalo da pera ode pravo u policiju da bi se sve ovo izbeglo ;)

To AGP*2 je protokol po kome radi , a brzina je u megahertzima i to pise u Sandri, ali ako ti je problem resen onda OK

bx i gforce

Evo ti ih moja iskustva: pre jedno 3 meseca kupim ja MSI gf2TI vivo i ubacim je kod sebe u Chaintech 6bdu (bx dual) plocu. I NIKAKO ne usoevam da instaliram drajvere, u win2000, u w98 i u linuxu. I tako ja na netu naletim na nesto o tom problemu i kaze d G-force na BX ploci NE RADE!!! Ako hoces da prorade uzmi i lepi neke pinove na kartici selotejpom(ne znma tacno ali naci ce se neko ovde ko zna). Nisam to hteo da radim i prodam plocu. Pre jedno mesec dana neko mi naruci Abit BX133 raid i hoce G-force. Covek od koga sam je kupio imao je inno gf2 mx i ja sam mislio da je to na tim novijim plocama sredjeno. I ja kupim gf2mx 400 sa 64mb. Sve je normalno radilo i ja isporucim kompjuter. Samo posle nekog vremena zove me covek i kaze da mu SVAKA igra blokira! Ja uzmem kompjuter, stvarno blokira, stavim svog Asusa gf3 T200, sve normalno radi, znaci graficka ne radi. Uzmem 2 komada gf2mx400 sa 64 i ni jedan nece da proradi! I na kraju sam uzeo sa 32mb koji je radio.
zakljucak: BX ploce i GF2 mx kartice ne rade zajedno! Naravno ovde sigurno ima gomila ljudi koji imaju tu kombinaciju, ali koje je misljenje da je to sve stvar slucaja da li ce proraditi ili ne.
ps cuo sam da moze da se i spzi AGP port na nekim plocama.
eto toliko....

Re: bx i gforce

range je napisao(la):
Evo ti ih moja iskustva: pre jedno 3 meseca kupim ja MSI gf2TI vivo i ubacim je kod sebe u Chaintech 6bdu (bx dual) plocu. I NIKAKO ne usoevam da instaliram drajvere, u win2000, u w98 i u linuxu. I tako ja na netu naletim na nesto o tom problemu i kaze d G-force na BX ploci NE RADE!!! Ako hoces da prorade uzmi i lepi neke pinove na kartici selotejpom(ne znma tacno ali naci ce se neko ovde ko zna). Nisam to hteo da radim i prodam plocu. Pre jedno mesec dana neko mi naruci Abit BX133 raid i hoce G-force. Covek od koga sam je kupio imao je inno gf2 mx i ja sam mislio da je to na tim novijim plocama sredjeno. I ja kupim gf2mx 400 sa 64mb. Sve je normalno radilo i ja isporucim kompjuter. Samo posle nekog vremena zove me covek i kaze da mu SVAKA igra blokira! Ja uzmem kompjuter, stvarno blokira, stavim svog Asusa gf3 T200, sve normalno radi, znaci graficka ne radi. Uzmem 2 komada gf2mx400 sa 64 i ni jedan nece da proradi! I na kraju sam uzeo sa 32mb koji je radio.
zakljucak: BX ploce i GF2 mx kartice ne rade zajedno! Naravno ovde sigurno ima gomila ljudi koji imaju tu kombinaciju, ali koje je misljenje da je to sve stvar slucaja da li ce proraditi ili ne.
ps cuo sam da moze da se i spzi AGP port na nekim plocama.
eto toliko....

Ovo je u vecini slucajeva tacno,ali kod mene sa msi6163pro msi8835(isto bio 3.a) radi odlicno,bez ikakvih problema.Dok je kod mog druga sa LX cipsetom radi gf2ti,dok tnt1 nije hteo(zaglavljivala svaka igra).Mada jos ljudi na forumu imalo ovakvu kofiguraciju,i sve je radilo,tako da je sigurno da nekih podesavanja.

A sto se tice problema,preporucio bi Heechee-u da izvadi live,pa da onda pokusa,jer msi6163pro ima debelih problema sa live karticama i pci rockwell modemima,pa bi to mogao da bude uzrok.

Re: Re: bx i gforce

The pocetnik je napisao(la):
Ovo je u vecini slucajeva tacno,ali kod mene sa msi6163pro msi8835(isto bio 3.a) radi odlicno,bez ikakvih problema.Dok je kod mog druga sa LX cipsetom radi gf2ti,dok tnt1 nije hteo(zaglavljivala svaka igra).Mada jos ljudi na forumu imalo ovakvu kofiguraciju,i sve je radilo,tako da je sigurno da nekih podesavanja.

A sto se tice problema,preporucio bi Heechee-u da izvadi live,pa da onda pokusa,jer msi6163pro ima debelih problema sa live karticama i pci rockwell modemima,pa bi to mogao da bude uzrok.

nije do live-a , sve to se desavalo i pre nabavke live kartice, a videcemo danas kad zamenim plocu sta ce se dalje desavati...

TO BE CONTINUED...

Re: Re: bx i gforce

The pocetnik je napisao(la):

nije do live-a , sve to se desavalo i pre nabavke live kartice, a videcemo danas kad zamenim plocu sta ce se dalje desavati...

TO BE CONTINUED...

Nazad
Vrh Dno