Šta je novo?

Pomagajte oko izbora

Broker

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2003
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Treba relativno brzo da odlucim da uzmem neki telefon. Imam dve opcije: da uzmem nesto sto kosta izmedju 60 i 80 evra ili nesto sto kosta oko 170-180 evra. Nisam preterano u toku sa izborom kod nas, a sve sto sam nasao po sajtovima me uglavnom zbunjuje.

Opcije koje su mi bitne su:
- veliki adresar
- IC i bluetooth i mogucnost da se telefon spoji sa racunarom kablom radi podesavanja i azuriranja imenika
- GPRS i mogucnost da se GPRS normalno koristi sa racunara
- pristojna autonomija

Preferiram NOKIA ali nisam bas zapeo za to.

Sta bi ste mi preporucili?

Sa tolikim rasponom cene sta da ti preporucimo kad ima na desetine modela,sta treba da se desi pa da izdvojis 180 evra ili 60,nismo vidoviti!?
Od SE telefona,ako si spreman da das 170 Evra ubedljivo najbolji K700,ima sve sto zelis i jos mnogo toga!
Od Nokia telefona za te pare nemas bas nesto ekstra dobro i jos da ispunjava sve tvoje zelje (skoro nijedna nema bluetooth,vrlo mali ekrani...) ali opet tu bi ti ubedljivo najbolje bilo ako mozes da dodas jos 20 Evra i uzmes 6230,bolje neces proci kod Nokie mada opet u dosta stvari je i od nje jaci K700 pa ti vidi sta ti odgovara!
Pozdrav

moja je preporuka K700, cena mu je srece oko 150-190e, uglavnom cena je kao sto Lomnica citu kaze 170e i po meni je bolja varijanta Nokia 6230, ali ako su ti pare u pitanju i imzs budet od 180e uzmi bez razmisljana K700.
Da sam na tvom mestu skupio bih jos malo i kupio 6230, ali ti odluci.... Bilo koji od ova dva da odlucis K700 ili 6230 neces :wall:
A za nizu cenu imas novu Siemensovu seriju 75 sa modelima klase A sa cenom oko 70e i AX sa cenom od oko 90e. SRECNO u izboru!!!

Poslednja izmena:
Momci, hvala na preporukama. Nisam ja bio precizan. opcija mi je ili da uzmem nesto za male pare i gledam da bude sto bolje za te pare ( stimd a ne mora da sipunajva sve moje zahteve) ili da prelomim i uzmem nesto bolje, a da ispunjava potrebe koje sam naveo. Medju takvima je recimo Siemens S55, ali kanda da ga nema u prodaji.

SE 700i sam vec osacovao kao zanimljivo resenje. U stvari, najvise mi se dopao Motorola mpx-200 ali kod njega je problem mali kapacitet baterije i nedostatak bluetooth-a.

Najzalije mi je sto svi modeli koji imaju potrebne funkcije, imaju i nepotrebne kao sto je recimo kamera koja mi ne treba ni zasta.

Interesantan mi je i Nokia 6021, jer on otprilike ima sve sto mi treba, a nema kameru ali mi se cini da mu cena nije srazmerno niska.

6230 je kul telefon ali izlazi iz cenovnog okvira. Naleteo sam na sajtovima i na 6600 koji je Symbian, a tu je negde sa cenom.

Brate, nema nista gore nego izabrati telefon...

Nadjoh i Nokia 3650, cena oko 150 evra, symbian a ima bluetooth i IC i prima eksternu mem marticu... ovo mi lici kao dosta zgodan izbor.

Nokia 6650, nema symbian ni eskternu mem, ali ima ostalo sto mi treba, isto kosta 150 evra...

Nokia 6820, vrloslicne karakteristike kao 6650 i ista cena.

SE T630 deluje ok ali mi rekose da ima problema sa ekranom, na jakom svetlu nije citak.

Nadam se da vas ne smaram preterano, al sta cu kad nemam isksutva sa telefonima, a ovde izgleda iskustvo najvise znaci, pa se oslanjam na vas.

Poslednja izmena:
6650 je prvi Nokia UMTS telefon, a cena mu je niska zato sto je kabast i tezak i nije bas zgodan za svakodnevno tegljenje.6820 uzmi jedino ako planiras da kucas 50+ sms-ova dnevno pa ti i zatreba to sto rasklapa i ima full qwerty tastaturu.3650 je po funkcijama ok telefon, ali opet, nezgodan za nosenje.Od svih koje si nabrojao T630 je najbolje resenje, a to za ekran vazi za T610, T630 ima TFT ekran koji je mnogo bolji.

Tesko ces sad naci telefon bez kamere a da vredi nesto,tj da ima bar vecinu ako ne sve stvari koje zelis!Ja sam ti preporucio K700 jer ulazi u tvoj budzet,ima aluminijumsku masku i skoro je neunistiv,ekran je veliki i jako kvalitetan,ima veliku memoriju,radio,mp3,bluetooth,super VGA-1,3MPx (interpolacija) kameru,dobru bateriju a veruj da ce ti i 510 kontakata biti i vise nego dovoljno a ti probaj nekako da"prezalis"to sto ima kameru a ako vec neces da prekoracis budzet jer 6230 ionako u testovima gubi od K700,samo sto ima memorijsku karticu!
Ne preporucujem ti kupovinu polovnih telefona da bi uzeo samo ono najneophodnije jer je to najcesce kupovina"macke u dzaku"!
Sto se tice ovih Nokia sto si naveo,slazem se sa ostalima da su uglavnom dobre ali jako glomazne,teske,nemaju neku autonomiju... ja nebi da sam na tvom mestu!
Pozdrav ,)

Lud li sam ja. Najzad sam se odlucio za K700i ali ovde u uzicu ga nema zaispod 200 evra i to s "popustom" za kes placanje. moze li neko na priv da mi dojavi gde bih u BG mogao da ga kupim po pristojnoj ceni.

E pa, zahvaljujuci vasim savetima odlucih se ja za K700i. Nije lsoe telefonsce, mada ce mi trebati neko vreme da se priviknem posto sam godinama bio na Nokia.

Ponabavljao sam uglavnom sve sto jepotrebno od doatne opreme, jedino je ostalod a vidim sta cu za bluettoth handsfree. Citajuci ovde i na netu, vidim da tu moze da bude dosta enkompatibilnosti. Sta biste mipreporucili da se uklapa u onu poznatu: valja a nije skupo.

Nazad
Vrh Dno