Šta je novo?

Pomagajte: Nvidia 7600GT TV-Out problem

PowerMax

Slavan
Učlanjen(a)
21.02.2005
Poena
304
Kupio sam GigaByte NVidia 7600 GT karticu i imam problem sa TV out-om.
U karticu sam ušao sa S-Video/HDTV adapterom koji dolazi uz nju, a S-Video kabl
sam priključio na taj adapter, kako je u uputstvu i opisano, a na TV-u ne dobijam signal.
Kabl je S-Video/SCART. Koristim najnovije drajvere. Sa prethodnom karticom
(ATI Radeon 9600XT) nisam imao nikakvih problema!
U NVidia Control Panelu imam samo jedan registrovan display.
I uopste nemam pojma šta da radim.

Ima li neko ideju?

trebalo bi da ima negde opcija force tv detection probaj sa tim

Da li si siguran da tv ima s-video ulaz, da li imaš neko podešavanje za video-in na tv, moguće da ti je do sada kroz s-video kabel do tv-a dolazio composite signal, a da su na novoj kartici s-video i composite razdvojeni na različite pinove konektora...(imao sam isti problem sa 6600gt karticom)

Prvo reci tacno koju karticu imas, zanima me jer zelim da znam kakav hdtv prikljucak si dobio uz nju. Drugo, ako ides sa S-Video konektorom na taj adapter onda bi trebao da nadjes S-Video kabl, to jest konektor sa cetiri pina, ja sam samo tako mogao preko S-Videa i nVidia-e da prebacim sliku na TV. Trece, ako imas mozda neki ulaz na TV-u za cinc, probaj da ides preko njega, ukoliko imas takav kabl naravno, ali pazi u koji ulaz na adapteru ide druga strana kabla, obicno postoje tri ulaza za Composite, jedan je samo odgovarajuci...

Poslednja izmena:
Najbolje ce ti raditi ako stavis da ti cinc ulazi u taj TV-Out adapter i stavi ga u tamno plavi ulaz.Pod opcijom Video Output Format stavi da ti bude Composite Video-Out.Tako bi trebalo da ti radi.I mene je na istoj kartici zezao S-Video pa sam se prebacio na Cinceve

Tacno tako, kao sto Mookey kaze, ako imas kabl sa cincom ubaci ga u taj plavi ulaz na adapteru i probaj dok ti je ukljucen TV da reinstaliras driver-e, morao bi prilikom restarta da ti pokrene TV/Display Wizard ili tako nesto...

Prilozi

• vga_accessories_hdtv2.jpg
    vga_accessories_hdtv2.jpg
    7.1 KB · Pregleda: 64
Nazad
Vrh Dno