djuka007
Čuven
- Učlanjen(a)
- 14.01.2005
- Poena
- 619
Bas sam se potrudio da saznam sto vise o komponentama koje uzimam i mislio sam da sam uradio "best bay ever", ali sada u praksi to ne mogu i da dokazem.
Konfiguracija je:
AMD Mobile Barton 2600+
CoolerMaster Jet 7+
Abit NF7-S rev 2.0
Corsair TwinX XMS4000 2*256Mb
WDC 1200JD S-ATA
Pioneer 108 DVR (S-ATA preko Serillale 2.0)
Sappphire Atlantis Ati Radeon 9800Pro
Chieftec DX-O1BLD-U (360W) - jedan centralni ventilator, jedan napred koji uvlaci vazduh i jedan nazad koji izbacuje (konstantan protok vazduha).
Otprilike najbolje setovanje koje sam uspeo je 11*226 za procesor i 4-3-3-2.0 za memoriju (452MHz) ali je sistem samo relatino stabilan, a i siguran sam
da sa memorijom moze bolje (steta sto se na ovoj ploci napon podize samo do 2,9 V).
Kako da popravim stabilnost.
Temperatura nije problem. Kuler ladi ko lud, pa i na najjacem kloku tamperatura sve dok ne "haltuje" Prime95 ne prelazi 55 C za procesor, a 30 za sistem
Koji FSB (visi ili nizi), kakve postavke memorije preporucujete?????
Izgleda da je ova memorija bolja za Intel nego za AMD ali sad sta da se radi...
Hajde da zajedno izvucemo max iz ovoga!
Unapred hvala
Konfiguracija je:
AMD Mobile Barton 2600+
CoolerMaster Jet 7+
Abit NF7-S rev 2.0
Corsair TwinX XMS4000 2*256Mb
WDC 1200JD S-ATA
Pioneer 108 DVR (S-ATA preko Serillale 2.0)
Sappphire Atlantis Ati Radeon 9800Pro
Chieftec DX-O1BLD-U (360W) - jedan centralni ventilator, jedan napred koji uvlaci vazduh i jedan nazad koji izbacuje (konstantan protok vazduha).
Otprilike najbolje setovanje koje sam uspeo je 11*226 za procesor i 4-3-3-2.0 za memoriju (452MHz) ali je sistem samo relatino stabilan, a i siguran sam
da sa memorijom moze bolje (steta sto se na ovoj ploci napon podize samo do 2,9 V).
Kako da popravim stabilnost.
Temperatura nije problem. Kuler ladi ko lud, pa i na najjacem kloku tamperatura sve dok ne "haltuje" Prime95 ne prelazi 55 C za procesor, a 30 za sistem
Koji FSB (visi ili nizi), kakve postavke memorije preporucujete?????
Izgleda da je ova memorija bolja za Intel nego za AMD ali sad sta da se radi...
Hajde da zajedno izvucemo max iz ovoga!
Unapred hvala