Šta je novo?

Pomagajte drugovi.....

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Imam problem sa Thermaltake 9 kulerom.

Kuler je super sto se tice samog tela i ventilatora ali je opruga (retention clip) za kacenje na slot ocajno napravljena.

Opruga pritiska oko 1cm ispod jezgra procesora i kuler nikako ne lezi dobro na jezgru procesora, tj posto mi je na ploci slot uspravan gornji deo se pod tezinom odvaja od jezgra. Ako ga rukom pritisnem temperatura pada za 10 do 15 C, al ko ceo dan da drzi kuler rukom ?!?

E sad: Interesuje me da li neko ima ideju sta da radim sa oprugom (vec sam probao da je ispravim pa iskrivim iznad tog mesta ali ne pomaze mnogo) ?
Da li mozda od nekog jeftinog kulera mogu da upotrebim oprugu i od kog ?
Probao sam od nekoliko razlicitih Spire i Speeze kulera ali oni svi imaju previse siroku oprugu i prejak pritisak jer je dno kod Spire kulera tanje.

Inace ovaj problem sa oprugom je fabricka greska, tj. svi TT9 kuleri je imaju !

jao zasto nisam...

...zasto nisam serviser pa da te oderem za pare!!!! :beat:
naravno sala - imao sam isti problem i resenje je sledece
posto si ga verovatno skidao (ili neko drugi) kada se vracao clip na mesto HS-a postavljen je naopako
znaci skines Fan, izvadis klip - zarotiras ga za 180 stepeni, vratis - i sve montiras nazad
postupak zavrsen - a meni samo ovo virtuelno pivo (D)
poz - javi sta si uradio

E ja jesam serviser :evil:

To sam probao i manje vise sljaka, sve dok ne pomeras komp je ok, ali ako ga pomeras kuler se pomera (kruzno) jer je opruga suvise uska.

To resenje je dobro kad prodajes nekom masinu ali ne valja kad za sebe stavis Arctic Silver pastu. Ako kuler klizi po procesoru (sto je ovde slucaj) kao da nisi ni stavio pastu 🙁

Pa uzmi te shire opruge pa ih obrusi sa strane. A ako su previse jake, ti ih malo iskrivi u kontra smeru.

Ja sam imao slican problemcic sa FOP32 na celeronu opruga je bila nesto uza pa je cooler mogao da rotira na jezgru. Uzeo sam izolir traku i oblepio oprugu nekoliko puta tako da nema vise lufta.

Nazad
Vrh Dno