Šta je novo?

Pomagajte, da se ne osramotim:)

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Uzeo sam za coveka masinu kakva se ne pravi na nasim prostorima(sve od pocetka do kraja prvoklasno i tri puta skuplje od standardnog). I fala bogu, znao sam da mora nesto da zeza.
Naime ploca je Asus i815 TUSL2-c graficka Asus Gforce 3 Deluxe sistem W98. Pri butovanju kad treba da se udje u Win ponekad se komp zablokira, inace kad prodje pojavljivanje rezolucije sve radi ko sat. Probano sa Asusovim i sa obicnim detonatorima.
Hvala na sugestijama

Ma opusteno-takvih i jacih masima ima koliko hoces ovde, a i masina koja koristi sdram(u danasnje vreme) i nije neka top-masina, da znas:)
Nego ti nama lepo reci koji imas cpu i da li je remark ili orginal...Inace kad komp zakucava ja prvo obratim paznju na memoriju i graficku...

pozdrav

Bax je napisao(la):
Uzeo sam za coveka masinu kakva se ne pravi na nasim prostorima(sve od pocetka do kraja prvoklasno i tri puta skuplje od standardnog). I fala bogu, znao sam da mora nesto da zeza.
Naime ploca je Asus i815 TUSL2-c graficka Asus Gforce 3 Deluxe sistem W98. Pri butovanju kad treba da se udje u Win ponekad se komp zablokira, inace kad prodje pojavljivanje rezolucije sve radi ko sat. Probano sa Asusovim i sa obicnim detonatorima.
Hvala na sugestijama

Osim ovoga sto je broz napisao, probaj sa bilo kojom slabijom grafickom, bilo kojom cak i neki PCI. Ipak je to ASUS, ne bi trebalo da se desava, ali da li neko zna koliko to chudo GF3 vuche struje iz AGP slota i da li se moze desiti da ploca ne moze da isporuchi dovoljno struje?

Bax je napisao(la):
Hvala na sugestijama
A otkud ti ideja da je to do grafičke karte? Mislim, šta te navodi na tu sumnju? Opiši malo detaljnije simptome, odnosno kada se TAČNO blokira.

- DTK kuciste 300 W

-Masina ne blokira UOPSTE kad se upali Windows(procesor i memorija otpisani)

-Blokira PONEKAD u trenutku kada treba da izbaci desktop, ideja da je graficka u pitanju (sprega graficka, ploca, operativni sistem je 99%) nastalan je na osnovu male brljotine u gornjem levom cosku ekrana pri blokiranju, a jednom se i kursor misa zamrljao po dizanju sistema.

-Kad u biosu stavim agp 2x nece uopste ni da izbaci desktop
samo kockica u gornjem levom uglu koja trepce i menja boje.

- Ostatak unutrasnjosti je sledeci:Live 5.1, ISDN modem Dlink)

Da se razumemo nije ovde verovatno nista neispravno, vec treba nesto podesiti, ali sta? Ako nemam resenje lako cu da zamenim karticu i ubacim drugu vrstu, ali to je bar najlakse:))

Jos nesto na uputstvu od Asusove ploce je reklama za datu Asusovu karticu:)

......valjda su ih probali zajedno:)

Da li si ti montirao plocu u kuciste? Ako jesi proveri da li ti mozda srafovi dodiruju metalne delove na ploci...

da li je sistem overklokovan
reci nam brate sve komponente a ne ovako na kašičicu.

Nije 100 % nista overclockovano, procesor je 11*100 Coppermine, memorija 512 MB Kingstone iz "kutijice" , ne blokira masina, jos jednom ponavljam blokira startovanje windowsa PONEKAD u trenutku kad treba da izbaci desktop.

Bax je napisao(la):
Nije 100 % nista overclockovano, procesor je 11*100 Coppermine, memorija 512 MB Kingstone iz "kutijice" , ne blokira masina, jos jednom ponavljam blokira startovanje windowsa PONEKAD u trenutku kad treba da izbaci desktop.

sto ne stavis win2000 ili bar winXP? moguće je da se win98 'buni' sto ima 512 ram-a
poz...

Bax je napisao(la):

Meni to sve lici da ti je Windows pobrljavljen. Sta moze drugo da bude, nego da sa hard diska ponekad ne moze ini stanje da se postavi. neki ini fajl je pobrljavljen. Ili ce ti pronaci neko ko mnoogo dobro zna te zezalice oko podizanja Windows-a ili sve spali, pa instaliraj ponovo i to neku verziju za koju 100% znas da dobro radi. Namesti Win98SE, a kupac neka se zeza sa nekim drugim, ako hoce 2000 ili XP.

Ako nista od gorepomenutog ne radi, ipak probaj sa drugom memorijom, mene je kingston zestoko zezao jednom prilikom (slicni simptomi). Uz ogradu, kockice i brljotine su se pojavljivale pri instalaciji win-a, tako da nikada nisam uspeo da stignem toliko daleko kao ti :)

Pa tu je problem!!! w98 i w98se, za winME ne znam, NE RADE sa 512mb rama, ja sam imao istih problema, samo sto je meni sistem zakucavao posle max 2min rada. w2k ili winXP su ti neizbezni za instaliranje.

Vocko je napisao(la):
Pa tu je problem!!! w98 i w98se, za winME ne znam, NE RADE sa 512mb rama, ja sam imao istih problema, samo sto je meni sistem zakucavao posle max 2min rada. w2k ili winXP su ti neizbezni za instaliranje.

Ili ovo sto Vocko kaze ili da ti neko ucini uslugu pa da ti uzme 256mb i ima da ti prosto leti 98-ca sa 256mb:D

BAX sta se desava
Ajde izvadi tih 256 rama pa nam javi rezultate
Bas me interesuje sta se desava
Video sam mashinu koja radi pod w98 sa 1Gb rama
Mozda je opet famozni i815 posto sa Bx-om sve radi kako treba
Ajd...

Shale je napisao(la):
BAX sta se desava
Ajde izvadi tih 256 rama pa nam javi rezultate
Bas me interesuje sta se desava
Video sam mashinu koja radi pod w98 sa 1Gb rama
Mozda je opet famozni i815 posto sa Bx-om sve radi kako treba
Ajd...

Da li je moguce?? Na microsoft sajtu pise a i u win help da preko 512 pocinje da se gubi a i ja sam licno video da 98 za 768mb nece da se butuje....Ovo je novost za mene...

pozdrav

Sa 512Mb Win 98 ili 98SE moze da radi (kod mene radi), limitiras memoriju na 512Mb i sve sljaka bez problema. Rezervno resenje je Casheman 5. :)

Probacu da izgasim virtualnu memoriju , mada kad se windows digne sve je Rock stable tako da javicu, sta se desava

Ortak nije mogao da potera win98 na preko 512 mb, tacnije sa 768. Nije rabio dodatke kao sto je cacheman.
Ali sa 512 mb mu radi.

Imao sam slican slucaj kod mene , i mislim da je do drajvera za graficku u stvari mislim da si zbunio Win 98. Meni se to desilo sa Win 2000 i sa Matrox-om G400. Taman kad treba da pljune desktop blokira , i na kraju sam morao da se podignem u Safe modu UNinstaliram graficku i podignem sistem sa obicnom SVGA ili VGA, ocistim sve moguce sto je bilo vezano za graficku i ponovo instaliram drajvere i sve je lepo radilo. A sto se tice Win 98 i puno memorije to prvi put cujem , ja sam imao Win98 sa 512 Rama ,pa sam prosirio na 768MB RAM-a i sve je radilo i onda sam podigao ME preko Win 98 i sve je opet radilo. i Takodje mi sve radi u Win 2000 , a memorija je neko djubre koje ne moze ni da radi posteno na 140MHZ!!!

Dynaudio je napisao(la):
Imao sam slican slucaj kod mene , i mislim da je do drajvera za graficku u stvari mislim da si zbunio Win 98. Meni se to desilo sa Win 2000 i sa Matrox-om G400. Taman kad treba da pljune desktop blokira , i na kraju sam morao da se podignem u Safe modu UNinstaliram graficku i podignem sistem sa obicnom SVGA ili VGA, ocistim sve moguce sto je bilo vezano za graficku i ponovo instaliram drajvere i sve je lepo radilo. A sto se tice Win 98 i puno memorije to prvi put cujem , ja sam imao Win98 sa 512 Rama ,pa sam prosirio na 768MB RAM-a i sve je radilo i onda sam podigao ME preko Win 98 i sve je opet radilo. i Takodje mi sve radi u Win 2000 , a memorija je neko djubre koje ne moze ni da radi posteno na 140MHZ!!!

Sta ces. Desavaju se nekada takve stvari sa Matrox karticama. :D

Naravno da se desavaju onome ko ne zna. :p Postoji program na Matrox-ovom sajtu zove se PDUninstal koji ocisti stare drajvere, pa zatim instaliras nove i nikada nemas problema. Matrox je to, a ne Eagle. ;)

Aca je napisao(la):
Naravno da se desavaju onome ko ne zna. :p Postoji program na Matrox-ovom sajtu zove se PDUninstal koji ocisti stare drajvere, pa zatim instaliras nove i nikada nemas problema. Matrox je to, a ne Eagle. ;)

DA , DA , Jos pogotovo kad skines drajvere za G 400 , a u sistemu su ti prjavljeni kao G 200 , pa me nije ni cudilo sto nije htelo da radi!!! Toliko o mom neznanju!!!!!

Dynaudio je napisao(la):
DA , DA , Jos pogotovo kad skines drajvere za G 400 , a u sistemu su ti prjavljeni kao G 200 , pa me nije ni cudilo sto nije htelo da radi!!! Toliko o mom neznanju!!!!!

He, he, he. Ovo je bilo zabavno..... Ali, gde je Aca????;)

Dynaudio je napisao(la):

Koliko ja znam isti su drajveri i za G200, G400, G450 i G550, tako da ne znam u cemu je problem osim u tvom neznanju. Bolje instaliraj iz pocetka Windowse i stavi drajvere na cisto, pa neces imati nikakvih problema. Matrox je to. ;)

Aca je napisao(la):
Koliko ja znam isti su drajveri i za G200, G400, G450 i G550, tako da ne znam u cemu je problem osim u tvom neznanju. Bolje instaliraj iz pocetka Windowse i stavi drajvere na cisto, pa neces imati nikakvih problema. Matrox je to. ;)

Sad mi vise nije potrebno jer imam Ati-ja , a sto se tice Matrox-a , posedovao sam ga jos od Mileniuma pa nadalje , po tvom znaci da sam tih nekih par godina imao cistu srecu pri instalciji desetina vrsta drajvera! Zanimljiva teorija , nema sta!!! I da i to jos od Win 95 , 98 , 98SE , ME , Win2000 , pa cak i XP , ali da zaboravio sam ja sam samo imao srece!!! Osim jednom!! Glupavi ja!!!

Aca je napisao(la):

I da drajveri su isti samo za G400 , G450 , G550!!! G200 ima posebne drajvere , to inace mozes pogledati na Matrox-ovom sajtu!!! Ali da sta ja znam kad nista ne znam , ali stvar je u tome sto ja ne znam da ne znam , ali da znam da ja ne znam stvar bi bila drugacija , zar ne?!

Dynaudio je napisao(la):
Sad mi vise nije potrebno jer imam Ati-ja , a sto se tice Matrox-a , posedovao sam ga jos od Mileniuma pa nadalje , po tvom znaci da sam tih nekih par godina imao cistu srecu pri instalciji desetina vrsta drajvera! Zanimljiva teorija , nema sta!!! I da i to jos od Win 95 , 98 , 98SE , ME , Win2000 , pa cak i XP , ali da zaboravio sam ja sam samo imao srece!!! Osim jednom!! Glupavi ja!!!

Stvarno mi je zao, ali ja ne mogu da ti pomognem. ;)

Vrh Dno