Šta je novo?

Pomagajte da ne slomim komp.

Romeo Crennel

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2009
Poena
360
Pozdrav svima,
Imam sledeci problem:Imao sam graficku 7600gt i danas sam kupio radeon 3850 oc msi,uredno sam obrisao drivere od nvidie i upalio komp sa novom grafikom,instalirao drivere sa cd-a koji sam dobio uz nju,trazio je da se restartuje komp i ja to ucinih,i sad se komp upali i prodje pocetno ucitavanje i kad treba da pise WELCOME ono crn ekran i monitor blinka,probao sam i da iz safe moda uz pomoc nekog programcica obrisem drivere i on je kao obrisao i dalje opet isti problem.
Sta da radim,ne rusi mi se sistem jer me mrzi da ponovo instaliram sve programe.
Konf je sledeca:
mb-winfast neka
proc-amd 4000 x2
ram-2 gb ddr2
graf-msi 3850 oc 256 ddr3
nap-450 w neko
hard-hitaci 250 gb
Molim za pomoc ili ima da ga odnesem u dvoriste i ima da radi sekira!!!

brishi magic tune ako imash samsung monitor

postedi sebe muka i uradi reinstal sistema:type:

Ajd prvo reci koja je ploca tacno, a ne winfast neka..

Ako ti je kartica povezana sa TV-om samo skini kablove se grafike dok ne podigneš sistem...Ako ne onda je problem u drajverima...ja sam imao isto 7600 gt i morao sam da reinstaliram sistem...*** ne vole se deca :)

Obrisao sam i magic tune,usao sam u windows putem f8 i izabrao enable in vga mode,i kad god sam hteo da promenim bilo sta sto se tice rezolucije odmah ode u blinkanje,e sad reko da probam da promenim ulaz u graficku,iscupao sam i uglavio u drugu i podiglo se normalno,e sad imam sledeci problem-od tog silnog brisanje uz pomoc koje kakvih programa ne mogu nikako da poteram katalist centar,imam drivere ali nemam ostatak software-a,graficka radi ali ne mogu da nista podesavam sto se tice tv-outa i bilo cega,non stop izbacuje error neki,tako da cu koliko vidim morati brisati windows.Ako to uradim da li ce sigurno raditi sve kako treba? Imam sve moguce drivere od komponenata.

Да ли си инсталирао .NET Framework пошто без њега не можеш да покренеш CCC?

Nemoj da reinstaliraš Windows, a nemoj ni CCC, već samo drajvere i Ati Tray Tools, neku noviju verziju i imaćeš sve opcije i za prebacivanje na TV i za klokovanje.
Tako radim sa 3650 kartom i sve je super, em ne treba net 2.0, em CCC u radnoj memoriji zauzima 30 MB ( mada to danas nije neki problem ), em sto daje bolje rezultate, tj. veći FPS bez CCC-a

Dobro je sto mu niste savetovali da promeni i slavinu u kuhinji...

Otkud vam ideja da je najsigurniji nacin reinstalacija sistema? Stvar je jako prosta - pocistis drajvere sa Driver Sweeperom, butujes sistem sa generic drajverima, instaliras Catalyst drajvere, resetujes i to je to.

Ako nece da radi, mozes eventualno da probas da pocistis reg bazu i da procitas u Event Viewer-u da li izbacuje neku gresku. U slucaju da je sve ok uradi reinstall, ali moguce je da je i kartica pokvarena...

Poslednja izmena:
A to za Driver Sweeper i nije baš neophodno, govorim iz iskustva, menjao sam naizmenično 5-6 kartica, i ATI i Nvidia, i nikada nisam imao potrebe da sistem čistim Driver Sweeperom ( namerno sam testirao to ) i sistem se ponašao identično i sa čišćenjem i bez

Obrisao OS i sada je sve ok,radi kako bog nalaze,e sad kad hocu da pustim sliku(film,bilo sta) na lcd tv preku hdmi kabla slika mi je gora nego kad sam imao nvidiu,pokazuje mi da mi je tv u rezoluziji 1920 x ... u meni je rezolucija 1300 nesto i frekvencija treba da bude 60 a ne 75hz a to ne mogu nigde da prebacim,sta da koristim kao najjednostavnije za gledanje filmova na tv-u a da ne moram svaki put da nesto podesavam vec da pustim film i prebacim na tv-u na hdmi i da uzivam?

Poslednja izmena:
U ATI ccc podesiš na clone desktop i on automatski ubaci rezoluciju i podesi ekran...

Pokusacu,mada mislim da sam pokusavao ali nije nesto moglo,javljam sta sam uradio.

Extended desktop i onda podesis nezavisno rezolucije za monitor i TV tako i osvezavanje.
Slika na ATI-u mora biti besprekorna.
Sinoc sam kod komsije namestao izlaz na LCD 42" pustio film mkv. 720p izgleda perfektno.

Trenutno nisam kraj tog racunra,bicu posle 4 pa cu sve probati,nadam se da ce i meni tako da radi.

Extended desktop i onda podesis nezavisno rezolucije za monitor i TV tako i osvezavanje.
Slika na ATI-u mora biti besprekorna.
Sinoc sam kod komsije namestao izlaz na LCD 42" pustio film mkv. 720p izgleda perfektno.

Taj mod samo proširuje sliku sa monitora na TV.

Sve zavisi sta hoces da radis na TV-u,da igras igrice,gledas filmove,razne aplikacije.
Za to se koriste seme koje prethodno definises i postavis ikone na desktop.
I onda aktiviras mod koji hoces,vrlo je jednostavno i ne treba puno filozofirati oko toga.

Jeste ali čovek je pitao KAKO JE NAJ JEDNOSTAVNIJE... :) zašto komplikovati...

Dodjoh kuci i da upalim komp kad ono isti problem,sta sada raditi,trknuti do pumpe i kupiti kanticu benzina i resiti se muke,poludeo sam skroz,juce sam namestio windows i sve je radilo kao sat a sada ponovi isti problem.

Da li ti je kabal od kompa do TV-a uboden i u komp i u TV?Ako jeste isključi komp i izvadi kabal iz TV-a...onda uključi komp i vidi da li ima problema.

Iscupao sam kabel i podigao se normalno,sta sada da radim,kupio sam karticu prvenstveno da bi gledao filmove na tv-u i da bi mogao ponekad da odigram koju noviju igricu?

Samo sad uštekaj kabal u TV kad si upalio komp(podigao sistem) i to je to!
Kod svake reinstalacije drajvera ako je TV uboden u grafiku kartica ne znam zbog čega izabere TV kao primarni displej.Ja sam isto imao problem te vrste i slučajno ga otkrio i rešio.

Vrh Dno