Šta je novo?

Pomagajte da ne razlupam laptop a i desktop...

zlimanZR

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
320
Trazio sam po forumu i citao pola sata i nemam vise zivaca pa ako ima neko ko moze da pomogne bio bi mu zahvalan...

Ovako povezao sam laptop i desktop preko crossover kabla (i pre sam ih povezivao ali nikad odkad sam istalirao sveze window-se, pa mi se i pre desavalo da prvi vidi drugog ali drugi ne prvog i obrnuto ali vazno mi je bilo da se bar vide da prebacim podatke).

E sad na desktopu je XP SP2 a na LAPTOP-U LASTXP 16.2.3. Na laptopu mi je SBB modem preko usb-a i ladno desktop-om mogu da pristupim net-u ali nemogu da prebacujem fajlove u lan-u (da serujem izmedju njih). Pinguju se, workgrupe su im iste itd...

E sad kad probam da preko laptopa da udjem u "View work group compiuters" izbaci mi eror: MSHOME is not accessbile, you might not have permision to use network resource. Contact the aministrator of this server..... The list of servers for this workgroup is not avaiable.:wall::wall:

Dok kad na desktopu isto udjem tu izbaci mi ikonicu kompa i vidim samo seraovan folder sa desktop-a....

Nemogu da verujem da internet radi na oba a sharing nece. Vec ukupno se 2 sata zezam i malo mi fali da bacim sve kroz prozor...

@Dace citao sam vec taj topic i probao, ne vredi i dalje se ne vide medjusobno ali se pinguju. Iskljucio sam sve firewall-ove jos od pocetka.

Meni nema potrebe da radi net na oba, samo da prebacim sa laptopa na desktop neke fajlove koje su poprilicno veliki (nema ispod 7GB)

Poslednja izmena:
za pocetak disable-uj sbb-a pa onda PROBAJ.

e, posto kazes da imas net i preko desk-a, kako si konfigurisao lan-ove, IP adrese ?

workgroup bi trebao da ima isto ime da bi izbegao probleme.

Cim se pinguju znaci da su ip adrese ok. Probaj da preko run-a pristupis drugom kompu kao "\\ime_kompa" (bez navodnika naravno :d )

Poslednja izmena:
Stavi ISTU workgroup i probaj sa statickim IP adresama.

Otkucaj:

ipconfig -all

u cmd-u i daj izlaze ovde.

Za pocetak dok ne sredis probaj da instaliras Borgchat na oba racunara, on pored opcije za chatovanje moze da salje fajlove od jednog do drugog u lokalu, i meni se desilo da Borchatom mogu da saljem fajlove a preko "View work group compiuters" ne mogu da vidim ostale u lokalu.

Poslednja izmena:
Ovakvi problemi su mi oduzimali previse vremena za resavanje. Kao idealno resenje namece se podizanje ftp servera, npr. http://www.guildftpd.com/

cmd prozor na laptopu. Na desktop-u je samo podeseno ip adress 192.168.0.2 i default gateway 192.168.0.1. i subnet mask 255.255.255.0
Workgroup-e su iste, firewall-ovi svi iskljuceni.... Idem da isprobam ova dva programa od gore. Ako neko ima jos neku ideju nek javi, ako uspem nesto javljam...

Poslednja izmena:
Jedan neka koristi 192.168.0.1 a na drugom stavi da automatski dobija IP adresu, that'll do it.

posto se kompovi pinguju, i mozes na net sa destopa probaj da mapiras drajv preko cmd-a

• To map a network drive:
1. Click Start, and then click Run.
2. In the Open box, type cmd.
3. Type net use x: \\computer name\share name, where x: is the drive letter you want to assign to the shared resource.

i ako te pita za admin password to je to.

A ne bilo ti tesko, bolje promeni ime workgroup-a na oba kompa i restartuj ih, jer "izbaci mi eror: MSHOME is not...", sumnjam da ti je workgroup MSHOME, i jos nesto sto je sigurno sigurno je: bolje im daj IP adrese 192.168.1.1 i 192.168.1.2, jer kada se radi ICSharing onda treba izbeci 192.168.0.1

Vidi na oba kompjutera da ti slucajno nije disableovan Guest nalog (desni klik na My computer > Manage > Local user and groups > Users).
Takodje ukucaj secpol.msc u run pa idi na local policies > User rights assignment i proveri da ti se slucajno ne nalazi korisnik Guest u listi pod opcijom Deny access to this computer from the network
Probaj, mozda pomogne.

jer kada se radi ICSharing onda treba izbeci 192.168.0.1

Kada praviš ICS onda Windows automatski "host" računaru koji ima direktan izlaz na internet dodeli 192.168.0.1 adresu.

Nazad
Vrh Dno