Šta je novo?

pomagajte ako ista znate -IRQ _NOT LESS_OR_EQUAL

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
IRQ _NOT LESS_OR_EQUAL

pomenuta poruka(naravno na plavom ekranu) me izluduje vec mesecima.

Znam da moze biti ko zna od cega, ali na tri racunara mi se stalno javlja
znaci nije problem ni graficka (u sva tri su razlicite ati, nvidia, voodoo),
a i sve komponente su promenjene x puta, i win clean install uradjen
nebrojeno mnogo puta, N! kombinacija u BIOSU....

Da napomenem u pitanju su matsonic ploce, 2 su via KT266A a treca VIA KT400,
i u svim konfiguracijama je MAXTOR (60, 80 i 120GB)
ostalo je sve razlicito
jel matsonic kriv ili VIA ili MAXTOR,
znam samo da na intel platformama sa seagate diskovima , ovo nikada nisam video

poruka mi se obavezno javi kada surfujem po net-u i otvorim preko 6-7
prozora, inace u normalno radu se zaista jako retko pojavljuje, i to tada obicno pri pustanju divx-a ili DVD-a

Da li si probao da promenis memoriju?

Irql_not_less_or_equal

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314063

Proveri memoriju

Naime meni se par puta javljala slicna poruka kada bih preterao sa ostrim setovanjima memorije.A jednom mis se takva poruka javljala kada se memorijski moduli nisu slagali.
Pozdrav MArko

Meni se javljala sa 8.28 drajverima za Lucenta. Sa 8.24 ili 8.30 se ne javlja.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Da li si probao da promenis memoriju?
evo taman sto napisah reply i konektovao se na internet,ode sve u 3 p... m..

instalirao sam bio najnovije via4in1 drivere, do tada nisu bili uopste ni na jednom kompu,
znaci sad se vidi da nije do toga.

Na sva tri kompa su razlicite memororije NCP, Infineon i Elixir,
Na KT400 ploci spustio sam memoriju sa 200 na 100 i fsb sa 133 na 100 (znaci Athlon sa 1G na
750)
ali ne vredi.
Jedan komp mi je iskjucivo za gledanje dvd-a i divx-a , znaci ima samo najosnovnije stvari
sa Maxtor-om od 60Gb, ali i kod njega se javlja isti problem,

Pri igranju igara ima sve da radi bez problema kao i 3d mark moze da se vrti po ceo dan, ali
pomenuta poruka ce se obavezno javiti bar jednom u par dana.,a najcesce kada se konektujem na net

Meni sve sve cini da je negde problem izmedju Maxtora i Via, (inace na istoj grani sa Hdd-ovima mi je
nakacena i optika-mada sve razlicito u sva tri slucaja)

evo da ne nagadjamo da navedem koje su konf u pitanju

komp1:
matsonic KT266A, 64Mb sdram NCP, Duron700, Maxtor 60GB, ATi Rage 128 32mb, Aopen DVD (hdd i dvd zajedno povezani), flopi i modem nema

komp2:
matsonic KT266A, 256Mb sdram Infineon, Duron1100, Maxtor 80Gb, Voodoo3 16Mb, Agere modem, flopi, miro PCTV. Teac 24x rezac( Hdd i teac odvojeni)

komp3
matsonic KT400, Elixir 256 DDR400, Athlon 1G, Maxtor 120Gb, gf2MX 32Mb, intel modem, LG16 rezac, lexmark stampac, nema flopi (hdd i Lg zajedno

winXP sp1 na svim, sa microsoft / ne microsoft driverima
sve kombinacije u BIOSU isprobane,

na 2. kompu poruka se najredje javlja , bas bas retko, na 3 veoma cesto i na 1 retko ali oce npr pri grebovanju sa DVD ili gledanju divx-a

hvala na linku zeleni, al to sam vec sve manje vise isprobao

pozdrav svima

misterno je napisao(la):
evo da ne nagadjamo da navedem koje su konf u pitanju

komp1:
matsonic KT266A, 64Mb sdram NCP, Duron700, Maxtor 60GB, ATi Rage 128 32mb, Aopen DVD (hdd i dvd zajedno povezani), flopi i modem nema

komp2:
matsonic KT266A, 256Mb sdram Infineon, Duron1100, Maxtor 80Gb, Voodoo3 16Mb, Agere modem, flopi, miro PCTV. Teac 24x rezac( Hdd i teac odvojeni)

komp3
matsonic KT400, Elixir 256 DDR400, Athlon 1G, Maxtor 120Gb, gf2MX 32Mb, intel modem, LG16 rezac, lexmark stampac, nema flopi (hdd i Lg zajedno

winXP sp1 na svim, sa microsoft / ne microsoft driverima
sve kombinacije u BIOSU isprobane,

na 2. kompu poruka se najredje javlja , bas bas retko, na 3 veoma cesto i na 1 retko ali oce npr pri grebovanju sa DVD ili gledanju divx-a

hvala na linku zeleni, al to sam vec sve manje vise isprobao

pozdrav svima

Pretpostavljam da je na svim plocama integrisan zvuk, i da to koristis.
Mogli bi problemi da nastaju sa te strane, ali ne harware-ski, vec
kombinacija integrisanog resanja i operativnog sistema i drajvera.
Probaj ovako, npr. na najslabijoj mashini, koja nema modem. Ako mozes, namesti DVD kao secondary master, mada ne bi trebalo da je bitno. U biosu obavezno namesti na "load seup defaults".
Format c:. Nabavi bootabilnu verziju XP-a bez SP1. Instaliraj XP. Nakon
instalacije NEMOJ da namestas VIA 4in1. Nakon intalacije XP-a, drajveri
sa CD za plocu, ali samo za integrisanu zvucnu, naravno za WinXP, i
nista vise. Namesti kodeke i nalog za internet i javi kako je ispalo.
Ako i dalje pravi probleme, nabavi neku PCI zvucnu. Skini drajvere od
integrisane - bios - iskljuci integrisan zvuk - gasi comp - utakni PCI
zvucnu - power up - drajveri za PCI zvucnu.

hvala notax,da svugde je integrisan zvuk, probao sam ja sve to vec, jedino nisam probao xp bez sp1, a i necu
jer negubi mi se vreme,a i nemam ga kod sebe,

3 konf mi je stara 15 dana i
sistemom eliminacije i iskljucivanjem svega sto moze da se iskljuci u Biosu i povadi
na 3.konf je problem bio modem, sa agereom radi sve ok.
uradio sam update drivera
i to radi, i samo jednom mi se pojavila data poruka i to pri diskonektovanju.

Medjutim ovim problem nije resen ,jer malocas po drugi put ponovo plavi ekran, ista
poruka, ali provalim da je zbog zvucne(po prvi put za 15 dana rada koliko je stara 3.konf)

jednom recju Matsonic je problem
a sta i ocekivati kada se za 37E dobije KT400 ploca sve sa 6 USB2.0 i 5.1 zvucnom,
jos sa 'stamparskim greskama' u BIOSU
mozda bi je update biosa sredio

hvala svima

misterno je napisao(la):
IRQ _NOT LESS_OR_EQUAL

pomenuta poruka(naravno na plavom ekranu) me izluduje vec mesecima.

Znam da moze biti ko zna od cega, ali na tri racunara mi se stalno javlja

Kao shto si sam rekao, ta greshka moze da se javi iz mali milion razloga. Poshto ta greshka izbacuje plavi ekran, znachi da je OS imao dovoljno vrmena da zabelezi podatke zbog chega se javila greshka, pa probaj da malo prekopash po Event Vieweru, i da potrazish shta je tachno "prslo". Ako ti recimo javlja System Error (102) 1003, onda je to 99% memorija, u svakom drugom sluchaju, EV treba da priblizno opishe koji je drajver prs'o.

Sad videh ovaj topic, pa samo da dodam da i mene muci isti problem, doduse javlja mi se samo u slucaju kada rezem diskove tj posle rezanja komp zablokira sa pojavom doticnog plavog ekrana ili u gorem slucaju tokom rezanja sto znaci unisten disk ;(, probao sam sve varijante nemoguce i moguce kako hardverske tako i softverske da ih sada ne spominjem ali problem je i dalje tu. Konfiguracija na kojoj se to desava je opisana par redaka nize ;)

Virus, trojanac ili worm ???

p.s. Obavezno proveri! Meni se masina isto tako ponasala. Bio sam 100% ubedjen da je hardverski problem, kad ono medjutim... :)

Ja sam slican problem imao kada preklokujem graficku.Ako si je klokovao probaj da spustis malo takt za mem. i gpu (bez obzira sto ti
odradi sve testove O.K.)

Nazad
Vrh Dno