Šta je novo?

Polupaću ga!

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Imam problem na Telekomovom ADSLu koji mi se javlja tek poslednjih nedelju dana, ranije je radilo sve normalno :
Udjem u internet explorer i krenem sa 'surfovanjem' posle par sekundi izgubi vezu! Onda je jedva uspostavi, i OPET posle par sekundi ista priča, i tako sve u krug!
Stvarno nemam dovoljno vremena da tumbam po drugim temama i vidim da li neko ima isti problem (pošto, kažem, stalno se konektuje i diskonektuje)...
Ne znam da li to može da ima veze sa nekim virusom, koristim NOD 32 i Spybot S&D ako nešto znači?

Hmmm. Mogu jedino da ti preporucim da nazoves korisnicki servis telekoma. Mozda bi neko drugi imao ideju sta drugo da ucinis po tom pitanju. :)

Imam isti takav problem i ja... ko nema takav problem moze samo da bude srecan...
Prvo sam oborio sistem pre 2 dana, ista prica i dalje ... to stalno diskonektovanje i konektovanje se desilo od "povecanja" brzina ...
A i ovako imam problema sa tp linkom ovo je prevrsilo svaku meru...
U korisnickom servisu kazu da je kod njih sve ok i da telekom kaze da nema nikakvih kvarova u mom kraju... i stalno pricaju da proverim kablove a nije moguce da odjednom nestane konekcija zbog kablova...
Ostalo mi samo da kupim splitere ili mikrofiltere jer mi ovi nisu bas pouzdani pa ako opet ima problema morace provajder da se pozabavi s` time...
Inace korisnik sam Euneta...

Imam isti takav problem i ja... ko nema takav problem moze samo da bude srecan...
Prvo sam oborio sistem pre 2 dana, ista prica i dalje ... to stalno diskonektovanje i konektovanje se desilo od "povecanja" brzina ...
U korisnickom servisu kazu da je kod njih sve ok i da telekom kaze da nema nikakvih kvarova u mom kraju... i stalno pricaju da proverim kablove a nije moguce da odjednom nestane konekcija zbog kablova...
Ostalo mi samo da kupim splitere ili mikrofiltere jer mi ovi nisu bas pouzdani pa ako opet ima problema morace provajder da se pozabavi s` time...

a jesi proverio u podesavanjima za tp link,da li se konektuje na pvc1 ili ide sam na pvc0,radi neko vreme pa bum,nista,ukucaj u browser 192.168.1.1 lozinku admin pass admin,i vidi sta se desava unutra,posto si na eunetu valjda imas tp link modem,sad koji je ne znam,ja koristim 8816.

Konektuje se na pvc0 ja ga promenim na pvc1 i stavim pppoe umesto bridge mode isto i dalje... jedino sto sam primetio u tim podesavanjima je da posle konstantnog pucanja veze modulacija se sama prebaci iz adsl2+ u g.dmt i neki snr margin dok puca veza bude u minusu.
I da koristim tp link 8816...

Znači evo danas sam mu slomio lampicu za 'power', ne mogu više da izdržim!

Kako si samo uspeo... hahaha svaka ti dala... :)) Svanuce i nama valjda ... :)

Konektuje se na pvc0 ja ga promenim na pvc1 i stavim pppoe umesto bridge mode isto i dalje... jedino sto sam primetio u tim podesavanjima je da posle konstantnog pucanja veze modulacija se sama prebaci iz adsl2+ u g.dmt i neki snr margin dok puca veza bude u minusu.
I da koristim tp link 8816...

e onda izbrisi sva podesavanja od pvc0 do pvc 7 ostavi samo pvc1 gde su ti svi podaci user i pass,hoce nece mora da se konektuje na to jedno jedino pvc1,kod mene je uspelo.

slican problem sam i ja imao kod euneta, tehnicka podrska je ustanovila da mi puca veza u jednakim vremenskim intervalima ( ako se nevaram 51 sec. ) greska je bila do telekoma......

Moguce da je do telekoma, ali meni veza nekada drzi 4, 5 sati, nekada i vise a nekada ne zna da uspostavi konekciju ili pukne posle 15, 20 minuta...

Meni je u utorak (SezamPro) veza pucala svakih 10 min, pa posle po pola sata ne mogu da se zakačim (destination not reachable, invalid pass, remote comp doesn't respond...). Ajd' utorak im je dan za radove na mom isturenom stepenu, to znam od ranije. Ali počelo je slično (malo manje drastično) i u sredu. Četvrtak je bio OK.

Poslednja izmena:
Isti problem, stalno puca veza, nece nekad da se konektuje dugo a kada se konektuje cak mi vrati na staru brzinu od 1Mb umesto na 1,5Mb!!! Samo mi tako reci 2 dana lepo radio na 1,5Mb a evo veceras se vuce ko glista, ni muziku sa net-a ne mogu normalno da slusam a da se ne prekine!!! :mad:

Slomicu ruter ako nesto ne rese uskoro :smash:

Poslednja izmena:
Imao sam isti problem kod Telekoma, 4 puta su dolazili da menjaju ruter [jer ocito su samo za to obuceni] i dve godine kasnije ja sam na SBB-u.

Sine Nebojsa ja stvarno ne znam kako da obrisem one pvc0, pvc2....
Svejedno kazem ti isto se desava da li sa pppoe ili brigde mode... :(

Sine Nebojsa ja stvarno ne znam kako da obrisem one pvc0, pvc2....
Svejedno kazem ti isto se desava da li sa pppoe ili brigde mode... :(

kad udjes u podesavanja za link,ides na interface setup,pise ti u gornjoj liniji,kad njega otvoris,ako je pvc0 ides na dole do kraja i delite,vratis se gore promenis vrednost na pvc 2i opet nadole i delite,na kraju kad postavis pvc1 pritisnes save i to je to.

Nije htelo da se izbrise...
Svejedno danasnji razgovor sa likom iz tehnicke podrske je blago receno tragikomican...
Pricali smo 40 minuta, od toga ja sam njemu 20 minuta objasnjavao kako prolazi telefonska linija i sve dok nisam opet pogled`o i rek`o mu isto on i dalje terao po svom... i menjali smo modulaciju na g.dmt pa isli na sys restart current settings i ok... i rek`o mi da se javim u ponedeljak svejedno da li radi lepo ili ne... a najkomicnije je to sto je posle toga izjavio da ako i dalje postoji problem oni ce MOZDA izaci na teren ili ce videti sta da rade... toliko o njihovoj ozbiljnosti... :/

Poslednja izmena:
Otkad sam se cuo sa ovim iz tehnicke podrske do danas mi je jedanput pukla veza (smatraj odlicno) pa ako neko ima tp link 8816 neka ide sledecim koracima :
Advanced Setup > ADSL > ADSL mode : G.DMT; ADSL Type : ANNEX A/L > save
odma nakon toga :
Maintence > SysRestart > System restart with izabrati Current Settings pa pritisnuti restart...
Od nedelje do danas mi odlicno radi net, namerno se izivljavao nad njim skidao non- stop nesto bezveze, pikao CS non- stop preko neta tako da to je to od mene za sad...
pozz

Vrh Dno