Šta je novo?

polukonfiguracija

• Začetnik teme Začetnik teme lukac3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lukac3

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poena
169
Moja oprema  
Mobilni telefon
84123741729
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Imam par pitanja:
Da li je dobra kombinacija Ga-990xa ud3 + fx8350(planiram klokovanje) + r9 280x
Koje hladjenje za cpu predlazete do nekih 40-45e ?
Koliko napajanje je dovoljno, moze preporuka neko do 50-60e ?

Poslednja izmena:
Imam ponudu jednu za plocu i cpu oko 200e,150e za graficku kad sam uporedio cene u prodavnici osetno skuplje

dobra je to cifra,pitaj koja je revizija te ploce,one starije su bas sa 8350 znale da prave problem,sam osetio na svojoj kozi.od cetvrte su valjda problemi reseni,pa obrati paznju.odmah u startu racunaj da ces morati da se isprsis i za kuler,od raijintek themis pa nadalje je obavezno,ali dobra stvar sto za tih 2000-3000 din svasta po oglasima nalece zadnjih dana,ja sam burazeru pre neki dan kupio alpenfohn brocken2 za svega 2000din,zamalo ga sebi ostavio a svog seidona prosledio (samo i iskljucivo zbog estetike).

takodje,obrati paznju i na to koja je 280x,asus ima problema sa 280x,lose hladjen VRM,skoro svi su se svi zalili,najolje bi bilo kad bi ceo komplet mogao detaljno da testiras pre kupovine (furmark,unigine testovi za gpu,prime,occt za cpu,aida64 stability test da sve odjednom opteretis).

za tih 200e fx8350+990fx ploca je bome i ponajbolji kombo ako bi covek da se igra sa klokom,nazalost i ajvi i sendi i dalje drze cenu iako su ploce znacajno otisle sa cenom,pa jako retko i 2500k + korektna ploca retko naleti za i ispod 200e.

edit:da,sad vidim da treba i napajanje,probaj da iskopas raidmax 850ae za tih nekih 50-60e,cisto da imas opciju da ubacis i drugu 280x,kad vec imas 8350 i 990fx plocu.

Poslednja izmena:
Sto se tice grafe ako ima garanciju oko godinu dana isplati se.
A sto se tice cpu+mobo bas se i ne isplati imas kod madjara i5-4460 za 155€ i mozes dobro plocu za 40€ jos da uzmes. I to novo. Plus ti ne treba dodatni cooler i ne treba neko besno napajanje. Mozes i neko tipa Chieftek GPS-500A8/600A8

Hvala na opsirnom odgovoru, za plocu cu da ga pitam, a sto se tice graficke verovatno bi bila vapor.hmm kakav problem su znale da prave?

Edit
@mihailo998
Video sam to kod madjara, alo me vise privlaci amd, a i hteo bih malo da se oprobam u oc 😉

Poslednja izmena:
hoce covek da klokuje,4460 se ne klokuje,samim tim otpada.kazem,ni 2500k + ozbiljna ploca nece da naleti za 200e,kamoli neki jaci intel,znam,pratim svaki dan,ganjam 3770k za maximus V gene koju sam dobio,cene su nestvarne.skoro mi dodje da prodam plocu i ganjam opet fx ili g3258.

vapor je odlicna koliko sam ja cuo,nisam je licno imao.asus je imao problema sa vrm-om,artefakti u igrama,snizavanje kloka jer nije taj hladnjak zato sto je dizajniran za nvidia karte uspevao memoriju da ohladi itd.od ostalog sto ja znam,gigabajt ima prevelike klokove na stocku,pa zna da pravi probleme (puca u igrama,bsod-ovi) do se ne digne power i voltaza,i mislim da safir dualX hronicno pati sa plastikama,tj na odredjenom broju obrtaja zna da ta plastika zazveci (tj kontakt izmedju plastike i metalnog hladjenja) ali nije na svakom komadu,ja sam imao dve dualX ali 270x i sve je bilo kul a bas sam obratio paznju i rucno procenat po procenat dizao obrtaje na obe,sve je bilo kul.

naravno,ovo su skoro sve individualni primeri,zato ti kazem da ne donosis ishitren sud,lepo se pocimaj i licno sam testiraj,kod grafike obrati paznju na temperature VRM-a (zadnje dve stavke u GPU-Z programu) posle jedno bar 20tak min unigine testa (heaven je reper,po mom iskustvu) u zatvorenom kucistu,to ti je najgori scenario koji te moze zadesiti,ako su temperature korektne stabilno u duzem vremenskom intervalu,ako ne obara klok sve je okej.

Za grafiku se ne brinem jer je neotpakovana i jos ima garanciju, vise me sada kopka ovo sto si mi rekao da je pravila problem maticna i cpu

kazem ti,to je bilo kad je 8350 izasao i kad sam ga ja kupio,bile su tad aktuelne 3 revizije ud3 ploce,svaku su mi davali i svaka je imala neki problem sa 8350,posle sam odustao od ud3 i nasao na oglasima obicnu d3 koja me je lepo sluzila godinu i jace dok je nisam prodao.u medjuvremenu sam video da su izbacili i cetvrtu reviziju i gomilu ljudi sa tom kombinacijom (dakle 8350 i ga990fxa ud3) i niko se nije zalio.zato ti kazem da ga pitas koja je revizija,a najbolje da sam probas i testiras,ako radi kako treba nema razloga da ne kupis,ovo pricam cisto da bi bio oprezan,ne da bih te odvratio od kupovine,jer,kao sto rekoh,dobar je to dil za 200e,zadnje vreme stvari postaju mnogo bolje za 8350 i gejming sa porastom igara koje zapravo koriste vise od dva thread-a,i sa kvalitetnim naslovima koji podrzavaju Mantle.

Revizija je 3, da ga testiram u neki program ili samo ukljucim da radi?

testiraj cisto da budes siguran.dakle,prime95,in place large FTT's test,jedno bar pola sata,probaj sve pci-e slotove sa nekom grafom,sve sata portove,usb i ram slotove.sve vozi sa defaultima u biosu.

Hvala na opsirnom odgovoru, za plocu cu da ga pitam, a sto se tice graficke verovatno bi bila vapor.hmm kakav problem su znale da prave?

Edit
@mihailo998
Video sam to kod madjara, alo me vise privlaci amd, a i hteo bih malo da se oprobam u oc 😉

Kao vlasnik jednog asusa 280X kazem ti da im je VRM sekcija savrseno dobro hladnjena. Asus ima najbolje hladnjenje, pusti ti to sto ti govore ljudi sta su culi. Koga god znam, svi ce ti reci da je asus DC2T najbolja 280x (ne racunajuci toxic od sapphire koji je mnogo skuplji). VaporX je dobar, ali dosta glasniji od asusa.

http://gpuz.techpowerup.com/14/11/13/3uu.png
(pritom je overclockovana kartica)

http://gpuz.techpowerup.com/14/11/13/6qc.png

Evo i nakon firestrike-a koliko se zagrejalo.

Poslednja izmena:
koji asus? troslotni ili dvoslotni? dvoslotni pravi probleme,dosta puta potvrdjeno sa testovima,skrinsotovima itd na forumu.samo izlistaj 280x temu,sve je jasno i u detalje i pojasnjeno i objasnjeno.

Poslednja izmena:
okej,malo temperatura je poveca (68c maks,treba gledati da budes ispod 65c) ako sve radi stabilno,nije pucalo nista itd,sve je okej.ako kupis,prva sledeca stvar za ulaganje je kuler,predpostavljam da je to radjeno sa stock kulerom,a on ocigledno nije dovoljan,kamoli za klokovanje.od raijintek themis pa nadalje gledaj,kontam da 4,5ghz sa malo napona (1,425v) je vise nego ostvarivo.

Prvo sam planirao da kupim ereboss pa sam video da je glomazan pa nisam siguran dal moze da stane, pa sam gledao da uzmem cm 212 evo i sada mi zapada za oko seidon 120v 😀
Samo ne znam da li bi mogao seidon na obicno kuciste da se ugravira ?

mogao bi u principu,ali ako ima oko te 12tice za izduv dosta prostora,posto je radijator znacajno veci od dimenzija 12tice,plus je preskup je preskup nov,za te pare svasta moze jace da se nadje.jedino ako naletis kao ja za fakticki dzabe.izmeri od ploce do ivice kucista pa reci da ti damo preporuku.

Da ti se izvinim unapred, ali me nesto mrzi da otvaram kuciste pa da merim, izmerio sam sirinu kucista i iznosi 17.7cm, znaci ima otprilike 16 cm od ploce do ivica 😀

ne mora da znaci,vidjao sam distencore i po santimetar.morace da te ne mrzi i da uzmes metar u ruke i od soketa pa do ivice dubinu da premeris,nema druge.

gde gledas temperaturu?meni je thermal margin u amdOD-u najpouzdaniji,ovi monitori i sl nisu,kad ode ispod 10c vreme je za snizavanje voltaze i/ili dizanje obrtaja ventova i dizanje napona pumpe.kod mene je 4.6ghz na oborenim ventovima i naponu pumpe i na 1.425v stabilno,moze preko ali mi treba ozbiljnije hladjenje od seidon-a 120v u push/pull-u.4,8ghz je maks na seidonu,1.465v ali em je bucno (enermax i narocito titan kukri na 2200rpm-a) a i umelo je na toplom danu i da ode ispod 10c.sa 1.5v seidon ni u ludilu nemere se izbori,za to kapiram da ispod h80/top vazdusnih nema se kud,smirglao,ne smirglao,stavljao tecni metal itd.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno