Šta je novo?

Polukonfiguracija do 250e

lanmi86

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poena
395
Dakle drugar uzima polukonfiguraciju na kojoj ce gurati acid pro, sound forge i PES 2012 i cena treba da bude do 250e, u to treba da udje:

cpu
mb
graficka
ram
napajanje

kuciste i hard ima.

E sad, ovako sam ja to sastavio:

CPU: intel celeron G530
MB: H61 bilo koja, u principu su sve iste
graficka: powercolor 6750 1gb
ram: 2x4gb kingston 1600
napajanje: lcpower 6550

To izadje negde oko 25k i sasvim je ok za tu kintu, ali imam par nedoumica u vezi ovoga:

1. On ima stari ATA hard, nema SATA, kako da uklopim njega na H61 plocu kad ni jedna nema ATA port, sta uciniti tu? A da kupuje nov hard, stvarno se ne isplati jer deru nenormalno.
2. sve h61 ploce podrzavaju ddr3 do 1333, kapiram da ako uleti 1600 tu, samo ce se spustiti magistrala, i kompatibilnost je ok, uglavnom sa kingstonom sve rade?

1.kupi najjeftiniju memoriju koja postoji,od overkloka tu nema nista a i nije potreban!
2.Sto se ploce tice uslovljen je komponentama koje vec poseduje,postoje neke h61,67 ploce koje imaju ATA prikljucak,iako cini mi se to intel nije predvideo kao mogucnost na tim plocama?!
3.grafika je ok,potrazi samo model sa DDR5,a za koji evro vise od 6750 ddr5 imas 6770(oko 80e) koji je bolji izbor za buducnost cele konfiguracije i ja bih pre uzeo 6770
4.CPU je dosta slab ali dovoljan,kasnije tu moze da uleti neki polovan SB sa 4 jezgra npr i5 2400 sam video na h67 ploci,prosto sve leti iako ne moze da se overklokuje

P.S. sad videh gore predlog,ipak u tom segmentu AMD nudi vise...

Poslednja izmena:
Ovako doslo je do male izmene, sredio sam mu polovan hard od 250gb za pocetak, tako da je budzet za ostatak konfiguracije 220e. Sad sve ostalo treba da udje u ovu cifru, moze mala pomoc? :)

ova ploca iz mog predloga msi 870 c45 ima ata prikljucak i sad videh da je 5e jeftinija nego sto sam napisao ;) i ako kljaja kaze da je i 6770 5e jeftinija nego sto sam ja rekao onda moj predlog ispada 255e...sad je samo pitanje da li zelis da ides striktno na intel ili moze i amd da se provuce posto po meni nudi vise po istoj ceni ;)

edit: sad vidim da treba da se uklopi u 220e...tesko da moze da se sklopi nesto ispod 250...bolje nek se pozajmi 30e pa posle ce lako da ih vrati, umesto da uzima neki krsh...

Poslednja izmena:
Svejedno mi je, hocu samo maksimum za ulozen novac. Dakle cifra je 220e za cpu, ram, mb, gpu i napajanje, tesko za uklopiti ali sta je tu je...

Sa intelom znam otprilike u kom bi smeru isao, znaci g530 i neka h61 ploca, dok amd nisam pratio u zadnje vreme... Masina nece biti klokovana jer to zahteva bolje hladjenje itd... znaci sve ce raditi na default taktovima

Poslednja izmena:
Na msi 870 c45 moze da se ubaci i ata i taj novi hard,ja bih u svakom slucaju isao na AMD,nema sta intel da nudi za male novce...
Mozda nesto pojeftini do NG zbog pada evra...sve u svemu isplati se dodati 30,40 e na 220 i kupiti extra masina i za gejming i za ozbiljnije koriscenje!

Sad nesto razmisljam... Taj ata hard je suvise spor da bi se na njemu vrteo OS za ovakvu masinu, tako da ce morati da se uzme ovaj sata hd. Najverovatnije idem na AMD varijantu, ipak za smesne pare dobijam quad cpu sa solidnim performansama...

Da da, te komponente cu i da mu uzmem, ma on ce biti presrecan, s obzirom sta je imao pre toga... Njemu je bitno samo da PES 2012 klizi, a sa ovom makinom sigurno da hoce, tako da je sve ok. Hvala na pomoci :)

Evo ovako, da se javim, sklopljena konfiguracija, sklopio sam mu ipak intel konfiguraciju:

Intel celeron G530

MSI H61M-P23

Powercolor 6770 1GB DDR5

4GB kingston 1600

LC Power LC600H

i polovan HD WD 250GB AAKS

Sve ukupno ravno 250e a ima da se naigra posteno sa ovim :)

Ipak sam prelomio, njemu je bitno da gura igrice u narednih par godina, a sa ovim ce to sasvim fino da radi... plus kasnije ako zatreba, moze da gurne neki quad cpu i da resi problem sporog procesora...

OK si izabrao :) Neka ga dugo i dobro sluzi... Samo mu reci to za quad core, neka gleda da za 6-7 meseci uzme 2500K, verovatno ce cena pasti zbog Ivy Bridge procesora, pa ce imati 2500k za smesne pare, a onda zna da je miran par godina :)

Ma sta ce mu otkljucan quad na plocu na kojoj ni ne moze da klokuje uopste :) Kad resi da menja, stavicu mu I5 2400 ili 2500 bez K, i miran je :)

Ma kakav asus, ima on eksternu zvucnu od 250e koju seta tamo vamo sto po studiju sto kuci. Sad mu jos ostaje samo aktivne monitore da kupi i resio je problem

Grafika bi patila previse, sklopio sam i konfu sa amd-om, i vec bila narucena, ali mi ubacili nvidia gt430 koja je smesna u odnosu na 6770, ali nista drugo nije moglo za te pare koje su ostale za grafu, i onda razmisljam, trazio je komp da se igra, reko daj ipak intel varijantu. Tako da mislim da je ipak ovo bolje resenje. Performanse izmedju tog quad-a i ovog celerona, mislim da on nece osetiti, niti se bavi video obradom, niti je zahtevan korisnik. :)

g530 je u rangu celerona e3200 na 3,6 giga . tj. veoooma slabo.

tj. zeznuo si se .

OK, ti meni hoces da kazes da bi jaci procesor, quad u ovom slucaju, nadomestio slabu grafiku u igrama? Malo sutra druze moj. Shvatam ja tvoju poentu, da sam bio u mogucnosti stavio bih mu i quad i dobru grafiku, al ***, moraju se praviti prioriteti, grafika je presudila i mislim da nisam pogresio. Trenutno mu jaci procesor ne treba, zavrsavace i ovaj za ono sto njemu treba, dok da sam uzeo jaci cpu a slabu vga, mrzeo bi me do kraja zivota sto sam mu protracio pare a ne moze nista normalno da odigra...

OK, ti meni hoces da kazes da bi jaci procesor, quad u ovom slucaju, nadomestio slabu grafiku u igrama? Malo sutra druze moj. Shvatam ja tvoju poentu, da sam bio u mogucnosti stavio bih mu i quad i dobru grafiku, al ***, moraju se praviti prioriteti, grafika je presudila i mislim da nisam pogresio. Trenutno mu jaci procesor ne treba, zavrsavace i ovaj za ono sto njemu treba, dok da sam uzeo jaci cpu a slabu vga, mrzeo bi me do kraja zivota sto sam mu protracio pare a ne moze nista normalno da odigra...

Za igre i treba jaca graficka, a ne CPU. Jedino si mozda mogao da uzmes neki x2 od AMD-a bolje bi bilo. Celeron je nekako... celeron... nije za igre, msm nema pravila, ali sklapas budzetsku konfu za igre, ides na amd. :)

A sta ja znam, citam tamo u onoj temi za g530, jeste athlon brzi ali kad se klokuje i tu treba jos i kinta za kuler... Isao sam na intela samo jer je najjeftinija varijanta a da je relativno ok.

A sta ja znam, citam tamo u onoj temi za g530, jeste athlon brzi ali kad se klokuje i tu treba jos i kinta za kuler... Isao sam na intela samo jer je najjeftinija varijanta a da je relativno ok.

Kupio si najvise FPS-a u igrama koliko si mogao za 250e,opusteno

Vrh Dno