Šta je novo?

poludecu od gcc-a.. sta da radim?

genuine

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
350
Pa da objasnim.. profesor mi je rekao da napravim tutorial za m5 simulator multiprocesora... e sad problem je sto taj simulator treba da se iskompajlira..
simulator je radjen za unix-olike operativne sisteme.. kaze da bi bilo dobro da se koristi gcc 3.4 i jaci.. ja imam gcc nesto tipa 4.4 ako ne lupam koji ide uz opensuse 10.1.. medjutim taj kompajler mi javlja greske pri kompajliranju simulatora... taj isti kompajler nece da iskompajlira ni mplayer ni gomilu ostalih programa.. slicno je bilo i sa gcc 4.0 koji sam imao na opensuse-u 10.0.. nisam se bavio analizom gcc kroz verzije jer sam mislio da su kompatibilni ali izgleda da nisu... sta da radim?

ako neko ima entuzijazma i linux simulator se nalazi na
m5.eecs.umich.edu

Poslednja izmena:
Pazi ovako gcc 3.4.6 je obelezen kao stabilan u gentoo portageu a veruj mi on znaju :)
gcc 4.x su po njima i dalje jako nestabilni. Ako bas moras da koristis 4.x probaj sa 4.1.1 sa njim je kao najbolja situacije iz tog "serijala"

Pokusaj bez nekih agresivnih setovanja dakle nesto -02 -pipe i ono ako je kod ok (a vidim daje beta iz 2003 sto ne uliva poverenje) trebalo bi da se kompalira.

ma kakva crna stabilnos .. on nalazi greske tamo gde ih pre nije bilo

hvaala na predlogu .. probacu.. sta da sve skinem..

Poslednja izmena:
Uspeo sam da ga iskompajliram sa gcc-om iz mandrive linux-a posto me gcc iz opensuse-a zeza... verzija gcc-a je 4.0.1.

toliko.. pozdrav..

taman sam se obradovao sa nece asembler da prodje... :(

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno