Šta je novo?

(polu)Automatsko slanje e-maila. Postoji li jednostavan način?

sonus70

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
RAM
8
GPU
integra
Storage
ssd
Laptop
HP 255 g7
Tablet
Samsung Active tab 7
Mobilni telefon
Realme
Pametni uređaji
Supruga
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle , u firmi se svakog dana po rasknjiženju izvoda automatski formiraju izveštaji za svakog komercijalistu na terenu i smešteni su u posebne foldere koji se zovu po internoj šifri tog komercijaliste+datum ( f:/razmena/....../xxddmmyy/ ). To je tako napravljeno i gotovo. Mene sad interesuje da li postoji lak način, neka .bat skripta ili nešto slično, koja bi kad se pokrene ručno poslala sadržaj određenog foldera na adresu tog komercijaliste. Dakle, da ne molim ja sa terena nekog u kancelariji ko se jedva snalazi i sa slanjem običnog mejla, da ode na taj i taj mrežni disk i sve iz tog i tog foldera pošalje na tu i tu adresu, nego samo da on (durunga koji sedi u kancelariji) klikne na POSALJI.bat (nešto jednostavno) i gotovo. Uvek su 4 fajla u pitanju i uvek su u folderu čija se putanja ne menja ali se menja ime po onoj gore formi . Na računaru je WinXP i OpenOffice i stalno je online. Ima li nade?

instaliraj im thebat!

Evo mogu da mu se daju komande iz CMD prompta.

Syntax

/MAIL[parameter1[;parameter2[;parameter3[...]]]

Parameters

USER=value or U=value
value is the name of the source account. If no FOLDER parameter is specified, the target folder will be the Inbox of the given account.

PASSWORD=value or P=value
value is the password which will unlock the account if it is needed.

FOLDER=value or F=value
value is the target folder's pathname. If the pathname does not include an account name, The Bat! will search all accounts for a folder with a matching name; the first folder found will be used as the target folder. If the specified folder is not found, the Outbox folder of the target account is used.

TEMPLATE=value or T=value
value is the pathname of the file which contains the template that will be used for the creation of the message. By default, it is the standard template of the target folder or the target account.

TO=value
value specifies the primary addressee of the message. You can add additional addressees using template macros %TO, %CC, %BCC.

SUBJECT=value or S=value
value specifies the subject of the message. It is also possible to define the message subject in the template using %SUBJECT macros.

TEXT=value or CONTENTS=value or C=value
value is the pathname of a plain text file which contains the text of the message. It is also possible to include a text file into a message using the %PUT macro in the template.

ATTACH=value or FILE=value or A=value
value is the pathname of the file which will be attached to the message. It is also possible to use %ATTACHFILE macros in the template.

SEND
if this parameter is used, the created message will be sent out as soon as it has been created.

QUEUE
if this parameter is used, the created message will be queued in the Outbox once it is created.

EDIT
if this parameter is used, The Bat! opens the editor with the message created using the parameters from above

Poslednja izmena:
Ili da se napravi jedan lep programcic koji to lako radi.
Ako ti je neka lepa firma za dobrobit covecanstva javi pa cemo nesto gratis,
ako je neki zderac novca, onda samo komercijalno :D

Ili da se napravi jedan lep programcic koji to lako radi.
Ako ti je neka lepa firma za dobrobit covecanstva javi pa cemo nesto gratis,
ako je neki zderac novca, onda samo komercijalno :D

Žderač novca.
Da se ja pitam, da sam gazda, naravno da bih to platio nekom da mi odradi, i ne samo to. Još mnogo toga po pitanju celog računarskog sistema u firmi škripi, šta da ti kažem kad magacin i fakturno nisu povezani.Link na sajt ne smem ni da okačim, blam me koliko je ružan i nefunkcionalan. U firmi kojoj je dnevna prodaja 10-tak miliona dinara. Polako se sređuje stanje i ide na bolje, ali sam ja mislio nešto jednostavno, čisto da sebi olakšam.

Ako da sada nisi resio problem, javi se pa cu da gratisujem bez obzira na karakter firme. ;)

Citiram korisnika: gadafi
Ako da sada nisi resio problem, javi se pa cu da gratisujem bez obzira na karakter firme.
Nisam odradio, bio sam danima na terenu. Ali sam razmišljao malo o tome i zaključio da stvarno i nije u redu da ja sad smaram nekoga koga uživо i ne znam ali se ponudio da pomogne. I sve to da bi moj gazda bio još teži u $. Kad budem imao malo više vremena da cunjam po netu, uradiću to za svoju dušu, izmajmunisaću nešto. Hvala енивеј.

E alal ti vera ako si stvarno mislio, ja jos uvek imam mentalnu blokadu da poklanjam bogatima.
Ne vidim ja to kao poklanjanje bogatom, nego kao pomoc sonusu da brze uradi neki posao. Sto se vlasnika firme tice, taj posao ce da bude uradjen u oba slucaja ;)

Vrh Dno