Pazi, Santa, ja vrlo dobro znam sta moraju da ti daju, sta ne, sta smeju i sta ne smeju da rade.
Oduzimaju se pedmeti izvrsenja krivicnih dela, kao, recimo, palica, kojom si ti udario nekog, ili bicikl ili telefon koji si TI ukrao.
A da ti u nepovrat uzmu nesto sto si platio, to ne moze. Rekao sam u kom slucaju moze, ali moraju ili da ti vrate ili da ti daju kintu.
Sta imas ti sa likom koji ti je prodao. Pa njega treba murija da iscima a ne ti. Odakle njemu tel? Od koga je kupio?
Znaci ti ni kriv ni duzan ostajes bez telefona tj. para, i niko ne odgovara za to.
Pazi, oduzeli su ti telefon protiv tvoje volje, ja bih to okarakterisao kao kradju ili otimacinu, a za to bi 100% neko odgovarao. Pa iako je to policija. Otkad je policija u ovoj drzavi bauk? A ako su ti trazili tel, nisu izdali potvrdu, onda taj tel nosi neki od ukucana policajca sto ti ga je oduzeo. A ako si im ti dao bez protivljenja, to je poklon a ne zaplena. A pokloni se cuvaju. A ako su ti dali potvdru, ti sa tom potvrdom mozes svasta da uradis, veruj mi.
Mozda su nekom i oduzeli, ali taj neko nije znao sta treba da radi, da mu se steta nadoknadi.
Ja samo kazem da meni ne bi uzeli pa ne znam ko da mi dodje.
Jos jednom ti ponavljam da nisu pare u pitanju u pitanju je princip, a ja od toga ne odustajem lako. Ej bre, razmisli, ko je tebi dao fon za dz.
Pa evo ti, ukradi fon do 100? i ne moze policija da te krivicno goni zato sto "vrednost" nije dovoljna da bi se pokretao postupak. Znaci, slobodno kradi do 100?, milicija ti ne moze nista. Ti prodaj fon nekom, njemu neka oduzmu, tebi ostaje kinta, njemu tuki.
Jel moze to tako? E to je tvoj princip. Da ni kriv ni duzan placa umesto drugih.
Ma ko je meni sta dao u zivotu za dz?