Šta je novo?

Hardver Polovni kompjuter

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

dejca

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2012
Poena
265
Kupio bih jedan polovni kompijuter, odabrao sam nekoliko modela iste cene ali mi je potrebna pomoć koji od njih je najbolji.
Komp mi treba za osnovno korišćenje, prrtraga interneta i osnovnih stvari.

sve ti je to mnogo staro

Eh budžet, budžet nije problem ali ne bih da dajem previše novca za komp koji mi treba za osnovnije stvari. Recimo max 25 000din.
Половни Thinkpad. Што се тиче десктопа буџет ти је премали за ново. Можеш купити нешто али ти се не исплати да купујеш најјефтиније, јер добијаш најјефтиније кућиште и најјефтиније напајање. А добро кућиште и напајање много значи.

Aha, taj sam i ja gledao, cenkao sam se na 21000 oni poslaše meil i ne može ništa niže od regularne cene. Možda ga postave na ananasu pa uz vaučer da bude povoljniji.
U svakom slučaju hvala.

A kolikoje bitno da je DDR4 umesto DDR3. Nadjoh nesto interesantno u Nisu za 150e i 110e.

Čim je DDR3 znači da je to baš baš staro... već dugo se DDR3 ne koristi... a samim tim preostali vek tih komponenti je upitan... a i upgrade path ne postoji...

Za surf i multimediju ( Youtube video / mp3 ) je dovoljan brend polovnjak od 50€
i3-6100 / 8GB DDR4 / 120+ GB SSD
( HP , Lenovo , Fujitsu , Dell .... )
Bas tako, uzeo sam ocu masinu za surf, radi izuzetno, s obzirom da kosta 50 eura, a ima jos noviji procesor i3 7100

@Rade9 hvala, ima i on zanimljive ponude, samo ne bih mogao licno da preuzmem.
@dejca

Za 110€ moze da se nadje i5-8xxx

Kupi brend polovnjak za 50€ ( plus postarina ) i3-6100 / 7100
Evo ga takav.

Poslednja izmena:
I ja bih zamenio Svoj 15 godina stari komp 😄
Tako da bi sve 100+$ bilo ozbiljan apgrejd.

Imam dobro Lianli kućište ( a i HDDove)koje stvara dodatnu dilemu, da li kupiti polukonfiguraciju ili brendiranu konfiguraciju( u oba slučaja bih potražio RAM, a možda i SSD na AliExpress za coins, mada imam 2 sata SSD diska, trenutno koristim stari od 128gb, a kupio sam i Kodak od 512 gb na Temu, da li bi M.2 SSD pravio bitnu razliku, s obzirom na upotrebu, surf i YouTube, ova 2 SSDa bih vrv koristio za sistem 128gb i aplikacije 512gb)
Sa integrisanom grafikom.

U slučaju polovne polukonfiguracije (CPU+MB) da li zadržati (rizikovati) sa starim napajanjem Corsair CX400 (kad već max štedim) ili kupiti novo?

Poslednja izmena:
Kupljen polovan komp za 6500 din. Karakteristike su na slikama.
Zahvalio bih se javno i kolegi @sasa022 koji mi je puno pomogao pri odabiru. Komp radi odlično.

Prilozi

• Screenshot_20250404_191108_KupujemProdajem.jpg
    Screenshot_20250404_191108_KupujemProdajem.jpg
    70.3 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20250403_234502_KupujemProdajem.jpg
    Screenshot_20250403_234502_KupujemProdajem.jpg
    74.2 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno