Najvise se isplati da se kupe vise odjednom pa sta se zalomi.Dodje ti kurir na adresu i to te kosta u zbiru manje od 500 din.
Ali svakako uzmi to sto si zamislio, ovo iznad komentarisem za druge koji razmatraju opciju.
Kako si došao do 50% neispravosti kod navedenih diskova i to još sa sigurnošću? Neki izvor?... iz svega prilozenog od 10 refubrished 5 sigurno ne rade...
Izvor ocene kupaca drugi forum i yt.Kako si došao do 50% neispravosti kod navedenih diskova i to još sa sigurnošću? Neki izvor?
За екстерни диск по мени боље половни без гаранције него рефабриковани. Половни знам колико је радио, што неко рече, можда су дискови радили 2700 дана па се сами "обрнули" на нулу, и мало средили у фабрици и ето рефабрикованих дискова.U svakom slucaju je bolje refrabikovani sa garancijom novog od polovnog bez garancije.
Зар немаш EXOS за мало већи новац ? Проблем са таквим хард дисковима су велике температуре који производе. Рачунам ако неко купује 8 TB да је боље купити нови хард диск.@Miki_ zumiraj pa ćeš videti. da, svi su OK
mene privlači 8TB Seagate Enterprise 7.200rpm 256MB (model ST8000NM0105) za ~15K dinara. reč je o refubrished a i piše na sajtovima prodavnica
nov Exos je skuplji ~8.000 din, tj. 50+%. namena takvog diska je download i privremeno držanje stvari. i refubrished ima garanciju, tako da nije frkaЗар немаш EXOS за мало већи новац ? Проблем са таквим хард дисковима су велике температуре који производе. Рачунам ако неко купује 8 TB да је боље купити нови хард диск.
Evo i ja da opisem svoja iskustva sa refabrikovanim diskovima. Tu treba razlikovati dve vrste diskova. Jedne koji su stvarno refabrikovani od strane fabrike koja ih je i proizvela i drugi za koje neko kaze da su "refabrikovani" ! Vidim po oglasima gde ne pojedinci vec prodavnice prodaju gomile "refabrikovanih" diskova od 500 GB ? Ovo je pod navodnicima jer nijedna fabrika nece da se bakce sa proizvodima koje ne proizvodi godinama, kao sto je HDD od 500 GB ! Ono sto ne proizvodi godinama ne moze ni da refabrikuje jer nema delova za njih.Inace imao sam par komada sto nije veliki uzorak ali to su bili stvarno fabricki refabrikovani.
Po tvojoj statistici od tri diska dva će ti stići crknuta...Moja odluka o kupovini P300 nije na snazi.
Gospoda nisu promenila cenu tako da nije 89 nego 108e cena.
Tako da koliko god da ne valjaju refubrished vise mi se isplati da kupim 3x3TB hitachi nego jedan toshiba koliko god da je dobar.
Tako sto sam planirao svakako da kupim bar 3 stim sto bih kupio jedan po jedan,i bilo bi ne isplativo da se cimam stalno.Po tvojoj statistici od tri diska dva će ti stići crknuta...
I kako ti se onda to isplati?
saznah da je ovaj model EOL, možda već 3 godine 🤯 neko je u komentaru na stranom e-commerce sajtu napisao da je kupio 17 komada, da nije znao da su refubrished i da su mu svi crkli 😱mene privlači 8TB Seagate Enterprise 7.200rpm 256MB (model ST8000NM0105) za ~15K dinara. reč je o refubrished a i piše na sajtovima prodavnica
Kakve gluposti ovde čovek može da pročita, Bože sačuvaj.Tako sto sam planirao svakako da kupim bar 3 stim sto bih kupio jedan po jedan,i bilo bi ne isplativo da se cimam stalno.
Sad cu odmah da probam sa tri da razbijemo tu famu oko diskova.
И како иде ?Tako sto sam planirao svakako da kupim bar 3 stim sto bih kupio jedan po jedan,i bilo bi ne isplativo da se cimam stalno.
Sad cu odmah da probam sa tri da razbijemo tu famu oko diskova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari