Šta je novo?

Laptop Polovan ultraportabilan laptop do 500e

• Začetnik teme Začetnik teme Mis507
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji laptop kupiti?

Mis507

Poštovan
Učlanjen(a)
28.11.2019
Poena
52
Zdravo, na fakultetu sam i trebao bi mi neki laptop koji moze lako da se nosi i da izdrzi barem 6h na bateriji. To bi verovatno znacilo 14'' ekran i svakako ne ispod 16/256 GB.
Zapali su mi za oko Huawei Matebook i Asus Zenbook, dok su tu i ThinkPad i HP Elitebook mada mi se njihov dizajn bas i ne svidja zbog vecih ivica oko ekrana.

Da li mislite da je neki od ovih oglasa dobra ponuda?

Ja bih preporucio da se zaobidju Intel procesori iz 9; 10. i 11. generacije. Intel iz 12. generacije i AMD 4000 i 5000 generacije su bas dosta bolje. Imao sam jedan premium Dell poslovni laptop, ali je zbog i7 11. gen koriscenje laptopa bas uzasno bilo.

Zdravo, na fakultetu sam i trebao bi mi neki laptop koji moze lako da se nosi i da izdrzi barem 6h na bateriji. To bi verovatno znacilo 14'' ekran i svakako ne ispod 16/256 GB.
Zapali su mi za oko Huawei Matebook i Asus Zenbook, dok su tu i ThinkPad i HP Elitebook mada mi se njihov dizajn bas i ne svidja zbog vecih ivica oko ekrana.

Нема разлике између 14 и 15.6, посебно код нових лаптопова јер је угао гледања скоро исти, а величина и тежина је фактички иста.
Ако узимаш половно, узми у радњи са годину дана гаранције, немој на ове усмене "ради сигурно" гаранције. Можда ради а можда и не, али не треба ризиковати.
Ултра портабилан је тешко наћи јер су то верзије испод 1,5 килограма, а чак и ако нађеш не знам да ли можеш очекивати да му батерија ради 6 сати, јер су то половни лаптопови.

Ultraportabilan je Thinkpad X1 Carbon, ali pitanje je da li se može naći u toj ceni sa traženom konfiguracijom, pre se mogu naći modeli sa 8GB. On nema "velike ivice oko ekrana".
Ako nije baš potrebno da bude ultraportabilan, ok je i Thinkpad T serija gde se može naći ne previše težak 14" model sa traženom konfiguracijom.
Ono što je prednost Thinkpad laptopova je da im kućišta nisu od plastike već magnezijumska i mogu da podnesu udarce i padove.
Baterija teško da će trajati preko 6 sati pri regularnom korišćenju, eventualno u power saving modu. Mada ne vidim da je baš neophodno da traje toliko uz opcije sleep-a i brzog ssd diska gde se laptop pali za nekoliko sekundi.

Neko vec maznuo ovaj prvi 🤔
Ja mislim da nema nista da zadovoljava sve potrebe, super baterija, makar 16 gb rama i tanke ivice oko ekrana i sve za 500 evra.

Poslednja izmena:
Ja sam 😂 na probu 7 dana da vidim kako ce baterija da se pokaze, laptop prakticno nije koriscen i nema nikakva ostecenja, samo je minus starija generacija procesora i francuska tastatura.

Hvala svima na savetima, ipak nije bilo moguce naci 12. generaciju ili X1 sa 16GB za ovaj budzet.

Nazad
Vrh Dno