Šta je novo?

Polovan telefon za oko 50e?

• Začetnik teme Začetnik teme MM.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MM.

Poštovan
Učlanjen(a)
03.11.2016
Poena
70
Treba caletu da uzmem neki telefon. To bi mu bio prvi smartphone i prvi telefon te vrste.
E sad ne bih da bude skup nesto, znaci polovan da bude negde oko 50e.
Posto prvi put dolazi u dodir sa takvim telefonima nema potrebe da telefon leti, znaci nesto pristojno, nije bitna toliko ni velicini ekrana, eto mozda da ima pristojnu bateriju, mada nije ni to toliko neophodno zato sto ima pored toga svoj telefon koji bi koristio.
Pretpostavljam da bi ga koristio za viber i mozda youtube malo, nista specijalno.
Trazio sam malo i video ima recimo Lenovo A6000 za te pare, ima i neki zte a310.
Ako neko ima jos neki predlog bilo bi super.

Tesla 6.1 - Octa sa 2gb mem, ips ekran, sasvim solidan fon.
Sony Xperia Z - Quad sa 2gb mem, dobra kamera
Ili naruci nov sa Alija Leagoo M9 - Quad sa 2gb Odlican IPS ekran, losa kamera, otisak prsta. Imas moju recenziju istog u korisnicki opisi

Tesla 6.1 - Octa sa 2gb mem, ips ekran, sasvim solidan fon.
Sony Xperia Z - Quad sa 2gb mem, dobra kamera
Ili naruci nov sa Alija Leagoo M9 - Quad sa 2gb Odlican IPS ekran, losa kamera, otisak prsta. Imas moju recenziju istog u korisnicki opisi

Taj leagoo m9 nije los za te pare, ali ne znam koliko je pouzdan.
Za Tesla telefone nisam cuo bas lepe price, mozda su se malo popravili sad, mada ovaj 6.1 je malo skuplji od onog sto sam planirao.
Xperia nije losa, pogledacu i nju malo po oglasima.
Ima li neko iskustva sa ovim Lenovo A6000?

Leagoo imao i testirao. Bio kod mene 5 dana. Odličan fon za te pare. Kamera jedva upotrebljiva ali za nezahtevne korisnike odličan. Pogotovo za starije osobe. Veliki ekran + mala rezolucija = velike ikone i veliki font u aplikacijama poput Blic, N1, Novosti i sl. Za starije osobe milina. Ja naručio još jedan jer sam predhodni kupio za 48eu a prodao za 90. Sad je opet na akciji. Na Leagoo official store na Aliju je 59 dolara odnsono 49 eu. Znači nema carina, a verovatno nema ni PDV pri uvozu.

Xperia Z na KP za 45eu. Lik mi čak doneo da pogledam, odustao jer malo žućkast ekran u jednom delu. ***, fon iz 2013.-te. Ali za te pare vredi. Ima bolju kameru i od Tesle i od Leagoo. Plus vodootporan.

Tesla 6.1 je najbolji od Tesla fonova. Polovni koji se prodaju već su preležali dečije bolesti. Crkavala mahom baterija i većina na KP već imaju istu zamenjenu. Telefon je zapravo Ulefone Prince. Odlična izrada, izmenjiva baterija, ips ekran. Brz fon. Ja ga imao jedno vreme kad sam bio između S5 i S7 (crkao mi S5) i koristio ga 2 meseca. I dan danas ne mogu da ga prežalim. Zadržao bih ga samo da je imao bolju kameru.

Poslednja izmena:
Nije losa ideja. cak mislim da ce pomoci starijim telefonima da opet budu korisni. Tipa, na xda i sl. Sajtovima sigurno ce prilagoditi novi sistem za instalaciju na starim telefonima. Zamisli S2 sa go aplikacijama.

To jeste, i meni je to prvo palo na pamet. E sad, mislim da je pre svega Google ciljao na nove jeftine telefone za indijsko i druga siromasna trzista, a ne bi bilo lose da se i kod nas pojave zvanicno.
Bice sigurno koristi i za neke starije modele, ako ih i dalje veci broj ljudi koristi i bude zanimljivo developerima.

Nije hitno za telefon, moze se sacekati. Ako bude moglo da se poruci kod nas bilo bi super.
A taj leago m9 je solidan telefon za te pare. Mislim sta mozes da trazis vise od telefona za 50e.

Nazad
Vrh Dno