Šta je novo?

Polovan tablet do oko 200 evra

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa po ovome sto si naveo jesi li razmisljao mozda o kupovini HP-a?

Jesam. Nisam ni znao da postoji do sad 🙂 Ovo mi lici na kopiju ipada 2,ali vrlo je pristojan 😉 Kako se krecu cene polovnih i ima li ih? misli da bi ispunio sve moje zahteve 😉

Ali prvo cu se potruditi da nekako ubodem ipad,on ima ne poseban smek 😀

Kakav je ovaj hp web os? @@

Poslednja izmena:
Ja sam ga imao par meseci.. Bukvalno sam ga poklonio za 160e, ne zato sto je los vec zato sto sam hteo da kupim nesto drugo.. Lepo odradjen uredjaj.. malo sam koristio webos, stavio sam android ICS.. Webos je lepo osmisljen sistem, cak mng bolje od androida ali nije ispracen do kraja, sada je vec open source tako da se razvija sporo ali ide, rade ljudi. Sistem izuzetno fluidan, bez bagova, jedini nedostak je mali broj aplikacija, ali za to sto tebi treba ima i vise nego dovoljno..
Android na njemu takodje radi lepo, jedino nzm da li su sredili kameru i mikrofon, ali meni to nije trebalo tako da mi i nije smetalo.. Ekran IPS cini mi se identican kao kod IP2.. Zgodan je za rad, ja sam ga koriatio i za citanje i za skiciranje..
Mozes naci sigurno neki na kupujemprodajem.com.. Ako te interesuje nesto u vezi njega pitaj.. Ima ga moj drug ali nije tu, kad dodje ako ne kupis mozemo da se dogovorimo pa cisto da pogledas kako izgleda pre nego odlucis sta da kupis..

Zar zaista nista drugo ne valja osim ipada, za citanje pdfa, surfovanje i par aplikacija?

Posto sam u poslednje vreme bas dosta trazio informacije o tome, pokusacu da odgovorim. Naime, ja sam pre mesec (ili tako nesto) dana poceo da se interesujem za tablet koji bi mi iskljucivo sluzio za citanje tehnicke literature (pretezno pdf format), koja obicno sadrzi gomilu slika, source code-a (koji je formatiran da odgovarajuci nacin), a cesto su knjige glomazni skenirani pdf-ovi koji znaju da zastajkuju i na starijim PC racunarima. Tablet bih koristio u te svrhe 3-4 sata dnevno. Cilj mi je bio da prodjem sto jeftinije, ali da komfor prilikom citanja ne bude ugrozen, jer 3-4 sata nije malo, pa ne bih da iskustvo prilikom citanja bude mucno.

Prvo sam bio ubedjen da meni treba Kindle, medjutim ubrzo sam shvatio da je on potpuno beskoristan za ovu namenu, jer je pre svega namenjen citanju beletristike, i tu mu nema premca.
Daljim razgledanjem sam dosao do toga da nista osim ~10 inca ne dolazi u obzir. Prvo sam se ponadao da bih za nekih 200 evra Prestigio 5097 ili onaj Wayteq mogli da budu odlican izbor, i oni to i jesu, medjutim od jedne osobe sam dobio savet da usled nesto slabijih procesora ta dva tableta mogu imati problema sa ovim zahtevnim pdf skenovima. Takodje, ubedio me je da ova ipad3 rezolucija stvarno mnogo znaci ukoliko cu da citam vise sati dnevno. Tako da sam na kraju ipak odlucio da dam nesto vise love, jer zdravlje i zivci su ipak vazniji od 150 evra 🙂

Znam da je glupo dati 400 evra za uredjaj koji ce biti koriscen gotovo iskljucivo za tako jednostavnu namenu i samo nekoliko sati na dan, ali sta da se radi, nekada nemamo bas mnogo opcija za improvizovanje.

Poslednja izmena:
Asus transformer 700 sa tastaturom i nabacis ezPdf reader ti resava to sto zelis. Pri tome imas mnogo vecu slobodu nego na ipadu.

Ali taj transformer je jos skuplji od ipad3? 🙂
Tastatura nije pozeljna, posto uglavnom citam lezeci.

Transformer zaboravi, 4:3 odnos stranica je daleko zgodniji za knjige/stripove.

Iapd je najbolje resenje ko ima para za njega,bar po meni. Ako mogu i da ima nadjem neku manu to je sto ne podrzavaju fles,to je veca mana. Druga stvar je,ako se moze nazvati manom,to sto ne postoji nikakav desktop,home screen ili nesto slicno na cemu bi stajao sat,pozadina,widgeti i tako to 🙂 Ostalo je savrsenstvo 😉

Zar zaista nista drugo ne valja osim ipada, za citanje pdfa, surfovanje i par aplikacija?
ASUS Transformer Pad Infinity TF700
FullHD резолуција, IPS екран, један од најбржих андроид таблета, јако добра израда и материјали.

Ја имам Galaxy Tab 10.1V и могу рећи да сам веома задовољан што се тиче читања стрипова, скенираних књига и докумената у pdf формату, сурф је такође веома добар. Хоћу да кажем да се за много мање пара (верујем да полован GT-10.1 вреди ~250е) може узети веома добар таблет. Оно што ми смета је тежина и величина уређаја, као и однос страница тј. мислим да би га било лакше држати да има 4:3 однос страница. То је по мени једна од главних предности iPad-a, нажалост андроид таблети те дијагонале и односа страница који су код нас доступни су хардверски доста слаби.
Што се тиче тежине и величине, мислим да је ако говоримо од 16:10 моделима Galaxy Tab 8.9 далеко боље решење.
Iapd je najbolje resenje ko ima para za njega,bar po meni. Ako mogu i da ima nadjem neku manu to je sto ne podrzavaju fles,to je veca mana. Druga stvar je,ako se moze nazvati manom,to sto ne postoji nikakav desktop,home screen ili nesto slicno na cemu bi stajao sat,pozadina,widgeti i tako to 🙂 Ostalo je savrsenstvo 😉
Не заборави на немогућност приступа file sistem-у и то што је jailbreak неопходан за неке ствари које на андроиду долазе "out of the box".
Неко је одавно лепо написао, iPad је хардверски савршен уређај (ако занемаримо мањак microSD слота), али му је софтвер прилично проблематичан тј. ограничен, поготово у Србији где је коришћење Apple-овог екосистема непрактично и неисплативо тј. прескупо.

Poslednja izmena:
Posto nisam bas imao mnogo kontakta sa apple uredjajima,koja su najveca ogranicenja i mane kod njih?

Moje misljenje je da su apple uredjaji vise softverski nego hardverski savrseni. Cupa ih glatkost,stabilnost i rasprostranjenost iosa izmedju ostalog 😉

Malo sam vrteo oglase i cini mi se da nisam nasao nijedam polovan ipad 3,svi prodaju nove a cena osnovne verzije je najcesce 450 e...

Ja razmisljam da uzmem nesto polovno sa amazona, posto svakako nemam garanciju kad dodjem kuci, citanje tehnicke dokumentacije mi je jedna od bitnijih stavki, ali mi je mobilnost takodje veoma bitna, a za neku bas veliku shemu mogu da sacekam da sednem za laptop ... 7 inca mi se svidja sto mogu da ga zastekam iza ledja u pantalone i picim sa njim gde vec treba da idem, nosenje ipada u rukama me uzasno smara, imam vec jedan koji smem da koristim iskljucivo za posao i nevidjeno me smara kada moram da ga nosam sa sobom.

Ne bih davao pare za ipad, jednostavno za ono sto mi treba preveliki mi je i bespotreban izdatak, a opet me strah da ne uzme samsung tab 2.0 pa se smorim velicinom ekrana ili performansama ...

Ne bih da smram temu, ali posto ste pomenuli neke tablete koji nisu dostupni kod nas a dobri su, sta bi bio vas izbor da kupujete polovno ili novo iz US? Dakle nekih 250 usd?
Ovaj hp od 32 gb je oko 200 usd polovan 16 gb je 170, galaxy tab 7.0 je takodje oko 210 - 220 polovan, mada trebalo bi da padne jos jer je 245 nov ... polovan ipad 2 je oko 350 a 3 je 450 ... ne svidja mi se ni mac os ni android tako da nemam pojma sta da uzmem 🙂

Што се тиче тежине и величине, мислим да је ако говоримо од 16:10 моделима Galaxy Tab 8.9 далеко боље решење.

Meni je pre mesec dana stigao Samsung Galaxy Tab 8.9 (16GB) (P7310 model) iz Svajcarske.
Ortak mi ga je kupio jer je bila neka rasprodaja (stizu novi modeli pa se ratosiljaju starih) i platio ga je 222CHF. To ti je oko 185€ za NOV 8.9
Ja zadovoljan 😀

Nazad
Vrh Dno