Šta je novo?

Polovan Nikon D700

@driver

Nije mi jasna svrha tvog posta.

Citirao si poređenje sa 5DC, a pišeš o MKII...

Prvo, svoja kola sam imao kad si ti pi... u pesku, jedina sa (fabričkim) luftom u volanu su bila MB, a jedina sa tvrdim pedalama BMW.

Ajde opet pročitaj šta sam napisao u oba svoja prethodna posta, pa onda komentariši. Napišem da su konntrole stvar ukusa, ti repliciraš o mom ukusu...
Pišeš mi o bojama MKII, a imaš MKIII (valjda). Ja neki dan prodao MKII, ajde napiši mi kakve boje ima, leba ti. Nisam napisao da ima loše boje (naprotiv - predivne kao i svaki Canon), gde si to pročitao, već da crvena ne prati linearno ostale, ako možeš to da shvatiš, lako se to pegla ali pomalo smeta na telu od 2k evra, koliko je koštalo prošle godine.

U stvari, imaš li ti uopšte DSLR? :D

EDIT:

Stvarno, drajveru, veoma neukusno je na forumima koji se bave fotografijom kao nekom vrstom umetnosti ili barem lepog hobija govoriti ljudima:
- da verovatno voze tranju od kola (luft i tvrde papučice)
- "vi koji nemate para za kršten objektiv"
- itd...
Jesi li ti imao neko mnogo teško i siromašno detinjstvo ili nešto drugo?

Aj da više ne idem u off, izvinjavam se ostalima, ali stvarno iritiraš pomalo...

Poslednja izmena:
Nekako mi je fer, da ako vec Canon5D1 kosta da kazemo 500, onda bi logicno bilo da zbog eto boljeg af sistema d700 kosta npr 700, nekako je 200 evra sasvim dovoljno za tu af razliku !

A isto tako kada si vec spomenuo Canon 6D, Nikon D600 mi je u svakom smilu bolji, i uzmi u obzir da ja video ne koristim !

Mislim da si se zeznuo i u jednoj i u drugoj rečenici.

Dobar D700 treba da vredi 2 komada 5D. Na stranu sve dobre strane 5D, ako posmatraš sve aspekte, 700-tka je avion za petardu. 5D jeste lepota od aparata, ali u cenovnom rangu cca 400e.
Imao sam i jedan i drugi, to su tela različite generacije i različite klase.

S druge strane, ne vidim po čemu je D600 toliko bolji od 6D, ako je uopšte bolji. Ne znam, nisam imao 6D, ali ova dva su otprilike u klasi i generaciji tu negde... Nisam nešto gledao fotke i podatke za 6D, ali ako su popravili malo fokus, sredili taj uniformni šum sa MKII i ugradili AF lampu - eto dobrog aparata...

Edit:

Malo pogledah po netu za 6D:
Autofocus assist lamp: by optional dedicated Speedlite.

Ali pazi, ovde bi se na licu svaki senzor dobro namučio da nema ama baš ni malo šuma:
http://www.flickr.com/photos/sundow1219/8696526799/sizes/o/

Pitanje je koliko je peglano, ali dobro izgleda.

Poslednja izmena:
Ne bih ni postavljao temu da mislim da je D700 ******, ali realno 12Mpx je bas malo !

Ne mogu da vidim sliku bas dobro preko mobilnog, ali ne verujem u te fotke na netu, ko zna ko je i cime peglao.

Sto se tice zasto mislim da je D600, ja koliko sam video po netu, fotke su kvalitetnije, meni koliko god nekome bilo beznacajno, znaci pokrivenost viewfinedra 100% vs 96-7%koliko ima 6D i takodje AF sistem 39 tacaka vs 6d rekao bih da ima 9 !

E sad videh fotku na kompu po prvi put, pomislio sam iskreno da me zezas, a sad posto je vidim i dalje to mislim :D Bas mi je cudno da ti dajes ovakav primer, ali mozda se ne bavis uopste Photoshopom pa zato !

Inace, dzaba svi primeri na netu dok ne uzmes ti licno da fotkas sa aparatom, a iskreno 6d nisam nikada ni video uzivo a kamoli dodirnuo, ali u svakom slucaju, bar ono sto sam citao moze dovoljno da mi kaze, jer i ja imam kakvog-takvog iskustva i znam sta i koji ljudi kazu za koje aparate...

Ona neka, sada vec cuvena, Ruskinja, koja je slikala svoju decu, bas fotka sa 5Dmk2 i fotke deluju nestvarno ! Ali opet, boj ne bije svijetlo oruzje ;) Svaki FF aparat je dobar ako ga poredis sa crop-om ili losijim

EDIT:

I stvarno si me malo razocarao sa ovim primerom ! I dalje ne razumem zasto si okacio ovo ? Fotka je losa u svakom smislu :sceptic:

Poslednja izmena:
Ova fotka,sa linka, je uzas najuzasniji :S:. Jel se ovo neko zezao ili sta ?

Ma, naletela mi prva na Google... Vidim da nema blica u exifu i da je senka ka snimatelju.

Inace sam ti mislio da dam link ka DPR, kad se pogleda RAW na vecim ISO, ne bi se reklo da zaostaje za MKIII, a primetno bolje izgleda od D600.

Ali, sto ti rece, pitanje koliko verovati fotkama sa neta.

Ipak, ne verujem da poslednja generacija FF na Canonu moze biti losa. (Jos veca preporuka je sto ovo pise neko ko godinama koristi Nikon).

Nazad
Vrh Dno