Šta je novo?

Polovan laptop (~200e)

• Začetnik teme Začetnik teme Sejk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sejk

Cenjen
Učlanjen(a)
30.06.2013
Poena
180
Pozdrav narode, planiram da kupim neki polovan laptop za oko 200e.

Grafika mi nije bitna.

Za sad mi se cini da je najbolji izbor Lenovo ThinkPad t410, ima i5 520m, 4gb rama, 14.1" 1440x900px displej sto mi odgovara(ispod toga ne bih isao) i cene se krecu 180-220e.

Da li imate neki drugi model da predlozite?

I imam jos jedno pitanje, po oglasima im baterija uglavnom traje oko sat vremena a nasao sam i jednog coveka koji prodaje sa novom baterijom, kako su se pokazale te zamenske baterije? Znam da na mobilnom telefonu kad ode baterija nema nigde original da se nadje a zamenske ne mogu da pariraju originalu

Hvala unapred

Za te pare mozes da uzmes mnogo bolji laptop nego taj Lenovo. U svakom slucaju izbegni te modele sa prvom generacijom i5 procesora (modeli sa trocifrenom oznakom) i ganjaj neki koji ima model trece generacije (i5 3xxx) ili eventualno druge (i5 2xxx)

@deksi10, preporuci konkretno neki model koji je bolji za te pare?

@Ilion, evo upravo videh tih par postova, uglavnom je prica o HP modelima, i njih sam gledao, skoro potpuno ista specifikacija kao i ovaj t410 a on mi je u prednosti jer taj HP uglavnom stize sa 1366x768 rezolucijom

Bitno mi je i da ne skripi i ne krcka kao vecina novih laptopova od 40-50000(konkretno komsinica ima neki hp-ov od 48000 obicni plastikaner)

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Imas ih po oglasima koliko hoces, razliciti modeli, razlicita velicina ekrana, rezolucija, HDD, nezahvalno je da ti preporucim tacno koji kad ne znam sta je tebi najbitnije. U svakom slucaju, izbegavaj te modele sa prvom generacijom i5 procesora, to ti je prastaro i presporo.

Prvo da se zahvalim na odgovorima, znaci mi stvarno.

A sad imam jos par pitanja 🙂

Sto se tice ovih HP laptopova ne svidjaju mi se uopste, dizajn i funkcionalnost ThinkPad T serije mi bas bas lezi, poslusacu vas i u obzir necu uzimati modele sa prvom generacijom i5 procesora koju poseduje t410, trazio sam po netu i nasao model t420 koji je malo napredniji od t410 po tome sto dolazi u varijatni sa i5 druge generacije(uglavnom 2520m i 2540m) i malo vecom rezolucijom ekrana(1600x900 naspram 1440x900) dok je dijagonala ista i 99% sam siguran da ce t420 biti konacan izbor, medjutim baterija je jos jedna stvar koja me interesuje 🙂 uglavnom kod ovih polovnih laptopova ona drzi oko sat vremena, mene zanima da li je neko imao iskustva sa zamenskim baterijama(cena i koliko dugo drze), hvala unapred 🙂

Nazad
Vrh Dno