Šta je novo?

poliranje procesora

Mozda neko oce da razvije biznis... ja sam samo dao ideju kako je to moguce odraditi... 🙂

ne skodi...

poz

dobar biznis, mali problem je sto se time gubi garancija na procesor 😀

poliranjem procesora se gubi garancija a ne dobija nista tako da je u stvari pitanje cemu to sluzi?
to mi isto zvuci kao kada bi hteo da graficku potopim u neki rastvor i nanesem zlato preko kalaja....

Nego obzirom da je vec bilo reci, recite vi meni jel ovo dovoljno paste za procesor?

Prilozi

• Jeli dosta.webp
    Jeli dosta.webp
    163.9 KB · Pregleda: 261
a i ako nisi siguran uzmi pastu za zube i istu kolicinu istisni na staklo, pritisni necim ravnim (u dimenzijama procesora) i videces pokrivenost

edit1: i ja sam misljenja da je to ok kolicina

Poslednja izmena:
Ne znam ja :-devil-: Vise volim grasak :d al ovo mi ne lici ni na jedno ni na drugo ima bolesnu boju Proday-u izgleda crko friz :zgran: 😀

Zavisi od paste.

Kod guscih (nema veze sa guskama, vec sa gustinom :d ) bi mozda imalo smisla to sto kazu 🙂

Sta kazete na ovo:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=19

kazu ljudi ne preko 800 finoce. :trust:

Skoro sam se igrao s tim poliranjem kad sam grafiku sređivao i nisam siguran koliko to stvarno doprinosi, kad sam već ujurio skoro sve moguće šmirgle (400, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000) što je samo po sebi bilo poduhvat :d , pa staklo i ostali 'alat', meni je skoro mirrorlike bio hladnjak posle 800, dalje jedva da sam primećivao neki napredak pa sam se smorio da drndam više i batalio posle 1200 BOX CPU cooler. Ovaj mali bakarni od GPU sam odradio i sa 1500 i 2000, evo otprilike kako je to izgledalo posle 800ke, a druga fotka sa krajnjim rezultatom nije baš ispala kako treba, čak mi po njoj izgleda mutnija površina. Moguće da je 800 dovoljno. Treba to detaljnije testirati, staviti ovaj pa meriti, pa skidati, dalje polirati, pa meriti ponovo... :S:

Stavio Coolermaster NanoFusion (grašak, i to ne mlad 😛 jer je ona pasta ko najgore žvake, razvlači se i neće da se prilepi za podlogu, potroših 3 zrna graška 🙂 za GPU dok sam ukačio kako da je razmažem) i CPU je bio možda par stepeni niže, ko će znati dal' je od silver paste, dal' od sveže paste, dal' od poliranja...

Prilozi

• DSC00507.webp
    DSC00507.webp
    26 KB · Pregleda: 132
Ako nekog ne mrzi da procina moj nacin poliranja,dodao bih samo ovo juce sam kupio krpicu za ciscenje stakala na coroskope i sa njom sad radim zavrsnicu,naravno sve to uz pomenutu pastu 😀

Najbolje se vidi kad se slika skine i zumira:d

Poslednja izmena:
Bogami, vidi se i ovako dovoljno dobro 😉

Svaka cast Markonato, na ovakvome poliranju bi ti i tehnicari zalmana pozavideli 😉

a procesor :d

Ako nekog ne mrzi da procina moj nacin poliranja,dodao bih samo ovo juce sam kupio krpicu za ciscenje stakala na coroskope i sa njom sad radim zavrsnicu,naravno sve to uz pomenutu pastu 😀

Najbolje se vidi kad se slika skine i zumira:d

Jel' te nije bilo žao da to umrljaš pastom? A da je dobro, jeste, možeš komotno da daš devojčici umesto standardnog, bakarno ogledalce, malo je teže, al' bar je sigurna da je tu. :d I neće ga slomiti sigurno... Svaki pravi hardveraš mora da ima cicu koja u javnosti namešta šminku ogledajući se u CPU waterblock. :d :d :d

extra glacn, nema sta !
waterblock, hmm, a sta ti je ona zicka s desne strane?

Stavljanje "zrna" paste na hladnjak je nepravilan način. To zrno se nikad neće ravnomerno rasporediti po hlađenoj komponenti. Probajte i sami ..stavite "zrno" na cpu , prišrafite hladnjak , zatim ga skinite...videćete da pasta nije ravnomerno "sela".

Stavljanje "zrna" paste na hladnjak je nepravilan način. To zrno se nikad neće ravnomerno rasporediti po hlađenoj komponenti. Probajte i sami ..stavite "zrno" na cpu , prišrafite hladnjak , zatim ga skinite...videćete da pasta nije ravnomerno "sela".

Ja jesam probao i mislim da nisi u pravu:

Prilozi

• IMG_1534.webp
    IMG_1534.webp
    90.5 KB · Pregleda: 168

Sta mislis kako se radi u IT-industriji ?
Ako si ikada skinuo IHS sa nekog CPU ili hladnjak sa chipseta videces da se jasno vidi da je samo kapnuta kap na centar jezgra i nabacen hladnjak odnosno IHS.

Ukoliko ti je hladnjak ravan ne vidim razloga zasto se pasta nebi ravnomjerno raspodelila ? Naravno pod odgovarajucim pritiskom.

Sta mislis kako se radi u IT-industriji ?
Ako si ikada skinuo IHS sa nekog CPU ili hladnjak sa chipseta videces da se jasno vidi da je samo kapnuta kap na centar jezgra i nabacen hladnjak odnosno IHS.

Ukoliko ti je hladnjak ravan ne vidim razloga zasto se pasta nebi ravnomjerno raspodelila ? Naravno pod odgovarajucim pritiskom.

Ideala bi bila tanka, tanka linija paste skoro od kraja do kraja, ali lakse je sa pastom na centru. Taj nacin sprecava ulazak vazduha izmedju hladnjaka i procesora, jer ga pasta koja se siri stalno istiskuje.

Od kraja do kraja poivicama ili kroz sredinu ili dijagonalno?:d

Potvrdjujem GoranM-ov prikaz!
Ovo se posebno odnosi na c2d procesore 😉

I ti se spremas da ga ocelavis? 😛 :smash:

ja cu ovih dana da ga shisham 🙂 i glancam
imash kompletan guide u novom Digitalu 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno