ljm je napisao(la):Za polarizer vazi: koliko para tolko i muzike. Medjutim ako se ne radi o DSLR-u mozes da probas da nadjes linearni polarizer koji su (za isti kvalitet) jeftiniji od cirlkularnih.
Alexandar je napisao(la):Ako kupuješ gledaj da uzmeš neki sa multi-coatingom, oznake na ovim polarizatorima su HMC ili HTMC. Imaju manje refleksija u odnosu na obične, ali su i skuplji.
Uzmi sebi i neki jeftiniji UV ili Skylight filter čisto da zaštitiš objektiv od spoljnih uticaja.
alexey je napisao(la):Zna li se kada je sledeca foto berza,
joojant200 je napisao(la):Ako imas stavljen UV filter na njega nije dobro dosrafiti polarizacioni posto dolazi do vingetinga vec moras prvo odsrafiti UV pa zasrafiti polarizacioni... :|
sinisadj je napisao(la):Ja sam pocetkom maja ove godine kupio cirkularni polarizer 55mm HAMA u Repromarketu za 4650 din. za fuji s5500. Na foto berzi u KST koji je organizirao FOTOSVET video sam da jedan lik prodaje za 25 evra pa je smanjio na 20, meni nije trebao pa ga nisam kupio, ne secaam se koje marke bio. Jos nesto PROFOTO prodaje i adaptere na pr. 55 na 52 mm, pa se mozda i tako moze kombinovati ako nema 55 mm.
Delija je napisao(la):Koliko se dobija njegovom upotrebom sa digitalcima, posto je na obicnim SLR aparatima razlika ponekad drasticna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari