Šta je novo?

Pokretanje postupka protiv Aliexpress-a

Sax55

Zapažen
Učlanjen(a)
29.01.2024
Poena
1
Dali je moguće u srbiji pokrenuti sudski spor protiv Aliexpress-a, prije šest meseci mi je odobren delimični povrat sredstava zbog kvara uredjaja koji se pokvario u garantnom roku, i nakon šest meseci povrat nije realizovan !
Molio bih za pomoć !!

Ne troši svoje vreme i novac na borbu sa vetrenjačama, a u međuvremenu kreni od banke, izvoda i ostalog, niko do sada kome je odobren povrat nije ostao bez istog, ti si prvi takav slučaj, i pre će biti problem do tvoje banke i da pare sede negde kao rezervisana sredstva, ili si promenio kreditnu karticu u međuvremenu(a ali vratio novac na staru).

za par stotina eura ti se sigurno ne isplati da se drndas, za par hiljada da ali to da dogovoris sa advokatom na procenat pa taman da znas kolike su ti sanse posto ako nema sanse (kao sto relano i nema) advokatit nece ni da uzimaju slucaj.

Kakve sad vetrenace, ako si u pravu sa bagrom samo ostro, ne znam jer iko potezao advokata ali u svakom slucaju treba stati na rep bitangama koje i kad daju ganaciju ne postuju!

Da, to baš tako ide, tužiš stranu firmu sa sedištem u stranoj državi, pojma nemaš kakve su kolizione norme, da li je sud u Srbiji stvarno nadležan ili u npr. Pekingu, itd, itd...
Samo oštro i spremi hiljade i hiljade eura.
Rad na procenat advokata zaboravi.

Kakve sad vetrenace, ako si u pravu sa bagrom samo ostro, ne znam jer iko potezao advokata ali u svakom slucaju treba stati na rep bitangama koje i kad daju ganaciju ne postuju!

Tako mali Perica zamišlja proces

Tako mali Perica zamišlja proces
Ne zamišljam baš tako. :ROFLMAO:
Prvo da bi se ostvarila garancija moraš da im vratiš proizvod da se vidi da li kvar podleže garanciji pa onda ide popravka, zamena ili povrat novca u celosti. Cela priča oko garancije ide sa prodavcem i sigurno ti je tražen povrat proizvoda pa kad su videli "razumevanje garancije" odustali su od objašnjavanja.

@Sax55 uzmeš lepo dok još nije kasno pa podneseš reklamaciju banci za povraćaj celokupnog iznosa sa svim dokazima po sistemu app i ako kartičarska kuća odobri refundaciju, mogu lepo da se češu po zadnjici.

Nazad
Vrh Dno