Šta je novo?

Pokretanje aplikacija sa drugog HD-a, neovisno OS-a

sensei1980

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2008
Poena
304
Pozdrav svima!

Video sam kod nekih korisnika da imaju npr. Windows OS na hardu koji im sluzi samo za tu svrhu, koja zauzima svega nekih 40 GB, dok sve ostalo, tipa igre, programe (Photoshop,Office,itd.) instaliraju na zaseban hard disk, pa me interesuje da li postoji razika u performansama kada se npr. igrice,programi i ostale instalacije pokrecu sa harda koji nije sistemski...

Drugo pitanje bih nadovezao na prvo, samo sto bi u ovom slucaju slucaj bilo da je hard disk isti, ali je isparticionisan na npr. dve particije. Koja razlika moze da bude u tome da sve stave na drugu particiju (instalaciju igara,programa) a koriste isti disk. Naravno tu ne racunam predostroznost u vidu opasnosti od pada Windowsa, cuvanja podataka i sl.

Hvala na odgovorima :)

Ako su u pitanju particije na istom disku, razlike realno nema u performansama, samo u organizaciji. (moze biti razlike zbog toga sto je druga particija pomerena od pocetka diska, bla truc, ali to su vec nijanse naspram toga da se pusti Windows da sam bira gde da stavi podatke).

Ako su dva zasebna fizicka diska u pitanju, onda zavisi od toga koji su diskovi. Ako su isti, uglavnom je brze da se rasporede programi na zasebnom disku (kazem uglavnom u smislu bitno je na koji kontroler i ponekad koji port je vezan drugi disk). Ako je drugi disk sporiji, to je vec sad pitanje finesa, i zatupljivanja ;)

Kad je reč o Photoshopu poželjno je da keš za njega bude na drugom disku jer se time dobija na ubrzanju

Шта се дешава након реинсталације система, у случају да су програми инсталирани на другој партицији/диску?
Како ће се покренути? Зар не треба некако да се повежу са неким Вин библиотекама?
И оне датотеке из Програм Дата, шта је с њима?

Neke ce raditi, ali velika vecina nece. Koristi portable aplikacije, sa njima nemas taj problem.

Vrh Dno