Šta je novo?

Pojeftinjenje?

knjaz.milos

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
320
Posto zbog izlaska Intel i7 procesora za februar se ocekuje smanjenje cena C2D i C2Q procesora....da li je realno ocekivati i pad cena ploca za iste...milsim na high end ploce maximuse,strikere,ramapage-ove (x48 i p45 chipsetovi , pogotovo one ploce koje koriste DDR2) ...... dal sacekati februar mart ... mislite li da ce biti nekog pada cena ?

sto duze cekas bice sve jeftinije :D

znam,znam...ali mislim da bi mozda bilo za ocekivati da se poklopi bash sada sa pojeftinjenjem C2D i C2Q procesora...da malo osetnije padnu i ploce za njih.....

pa pazi: sad svi ionako guraju pricu da zbog ekonomske krize, skoka dolara, rata u Palestini, rusko ukrajinske krize..... dolar skace dinar pada cene idu gore, tako da ne verujem da cemo osetiti neko znacajno pojeftinjenje komponenti uskoro.
ali to je moje misljenje, ne mora biti tako.
uglavnom: ako ti odma sad odma treba komp onda nemoj da cekas, dok ti sacekas da pojefini x48 pojavice ti se neki x88 i onda sta - opet cekanje?

Ne gori mi pod nogama...nego imam jedno prazno kuciste,napajanje, 2 GB memorije i E6750 koji je bio u mojoj masini pre negoli sam uzeo quad-a...pa bih moju sadasnju plocu izvadio i napravio jos jedan solidan komp...a za svoju primarnu konfiguraciju...bih uzimao verovatno jednu finu x48...ali ne bih da zhurim....a posto su mi na par mesta rekli da ce februar biti mesec za pad quad-ova.....(ja sam svoj quad kupio pre 7 dana po februarskoj ceni od 220 evra :) I know a guy who knows a guy i tako te varijante) ...... tako da se nadam potajno padu i x48 plocha....

ako oni kazu onda je to istina :d

ja mislim da od tih pojeftinjenja nema nista, pa pogledajte samo kako dinar prati evro ... cene su cak i porasle ...

Pojeftinjenje :d Pre da ce biti poskupljenja,kad evro dostigne ~120 din,morace cene gore (i to dosta).

Ne gori mi pod nogama...nego imam jedno prazno kuciste,napajanje, 2 GB memorije i E6750 koji je bio u mojoj masini pre negoli sam uzeo quad-a...pa bih moju sadasnju plocu izvadio i napravio jos jedan solidan komp...a za svoju primarnu konfiguraciju...bih uzimao verovatno jednu finu x48...ali ne bih da zhurim....a posto su mi na par mesta rekli da ce februar biti mesec za pad quad-ova.....(ja sam svoj quad kupio pre 7 dana po februarskoj ceni od 220 evra :) I know a guy who knows a guy i tako te varijante) ...... tako da se nadam potajno padu i x48 plocha....
Sa obzirom na ono sto imas u profilu sacekaj jos malo mada i mene plasi do koje cifre ce da izadje evro !Da svi mi primamo plate u evrima pa i nekako ali ovako:trust:Sve u svemu cene koje su kod nas su dosta razlicite!Sinoc sam isao da klincu iz komsiluka sastavim masinu za 50000dinara i posetio sam i jednu"firmu na glasu"razocarao sam se kada sam video trenutno sta imaju na stanju!Momak koji radi tu mi je rekao da nemaju racuna da gomilaju velike lagere zbog trenutne situacije kod nas i da se radi po principu da ja sastavim spisak sta zelim a oni to poruce i stize mi za 7do 10dana !Otisao sam u drugu firmu i nasao bolju ponudu ali opet naglasavam ponuda je daleko slabija nego prosle godine u ovo vreme kriza definitivno pogadja i dilere kompjuterske opreme:trust:

PA plocu bih menjao (zbog stvari iz potpisa) i zbog pogodnosti x48 chipseta u kombinaciji sa quadom i grafickom karticom ...ali i zbog toga sto mi 4870x2 blokira 3 SATA porta na ploci......najgore postavljeni sata konektori koje sam video na asus plocama.....

Evro ce da odleti preko 100 din, tako da ne verujem da ce nesto pojeftiniti.

pa realno pogledaj Asusovu P5Q PRO plocu koja je kostala pre nove godine ~92evra, sad je 110... Cene prate evro ...

pa realno pogledaj Asusovu P5Q PRO plocu koja je kostala pre nove godine ~92evra, sad je 110... Cene prate evro ...

Ja sam gledao u pakomu negde u novembru bila je 8600 a posle nove godine 12600 :S:

Ja sam gledao u pakomu negde u novembru bila je 8600 a posle nove godine 12600

???
Ko im to racuna tako.Pa necu sad u inat nista da im kupim..
U stvari nista necu da kupim ni od drugih dok tako racunaju

Poslednja izmena:
I plus dolar opet znacajno raste!
Bice skuplje i u Evrima za koji dan!

Mislim da je kod nas sve specificno,tj,uvoznici se vezuju za sve i svasta,a ne samo za dolar i euro.
Dovoljno je pogledati kod komsija [na zapad] pa videti da oni poprilicno skidaju cenu robi koja nije vrh.
Primer Abit IP35pro-499kn [68e],DFI Blood Iron, P35-T2L-550kn [75e],itd

Ma da prdne baba u mozambiku kod nas bi poskupelo zbog potresa sa svetskom trzistu, ko moze nek nabavlja u inostranstvu.

Konačno da mi cena kompa raste iz dana u dan:D

Ja da sam na vasem mestu ne bi kupovao u pakomu jer su tamo uglavnom ploce skuplje nego kod ostalih firmi ali su procesori jeftiniji.

Poslednja izmena:
Vrh Dno