Šta je novo?

Pojavljuju mi se artifakti! HELP!

A-Rage

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2003
Poena
604
Imam Club3D ATI Radeon 9200 128 bit 128MB
Artifakti mi se pojavljuju u colin mcrae 05 kao crni trouglovi ili pravougaonici na trenutak, ili mi bljesne nebo kao da je nevreme a u stvari vozim po vedrom danu...
Znaci primetio sam neke zesce tripove, a da mi graficka nije overklokovana!

Ranije sam se zanimao sam overklokovanjem, terao ga na 310/230 i nisam imao problema. Prosle nedelje reinstalirao sam WinXP i izgleda da od tad imam ove cudne pojave :trust:

Druga igra u kojoj imam defekte je Vampire: Bloodlines, a u pitanju je voda u kanalizaciji, koja mi inace normalno izgleda, ali kad sam u vodi onda mi se najbliznji delovi vode igledaju razvuceni (bolje ne mogu da objasnim)

sad sam stavio catalyste 4.9, i opet isma pesma
pre toga sam imao 5.1 sa istim problemima, a 5.2 mi redovno puca kad udjem u Ati Control Panel (Blue Screen of memory leak ) sta je to sa novim driverima? Nama sa starijim grafickama nece raditi?

E da posto sam pravio dve particije od jedne, stavio sam ih na 64KB cluster size... da nije do toga mozda?

Ajde ljudi pomozite mi... ili cu poceti kosu da cupam :wall:

Poslednja izmena:
skini ATITool par sa njim pregledaj na artifakte i ujedno pogledaj frekvencije ili je odnesi u drugu masinu pa probaj tamo. moguce da je kartica dotrajala

Vrlo moguce da ti se grafika pregrejava.Ako ima aktivno hladjenje pogledaj da li ventilator uopste radi i ocisti ga od prasine.Mada koliko znam kartica bi trebalo da ima pasivno hladjenje...probaj "rucnom" metodom da ustanovis da li se mnogo greje ili ne.Ako se mnogo greje probaj da skines hladnjak i zameni termalnu pastu i naravno vrati hladnjak. :D

A nije moguce da ne valja igrica ?

Probaj nesto sem Colina.

Nije do cluster-sizea a ti pokusaj sa ati tool-om kako ti Skinner rece. Ako imas artefakte i tamo smanji klok memorije. Moguce da si je ostetio prilikom klokovanja pa sada zeza. Prijatelj mi je imao 9600xt i overklovao ju je ne 560proc i 704mem. Nakon par nedelja pocelo je sa artifaktima i sada je jedina frekvencija na kojoj mu memorija radi bez artifakata 460MHz. Proc i dalje drzi na 560 :) U svakom slucaju nadam se da si ti bolje srece i da je ovo samo pretpostavka.

posto rece da ti se to javlja od kad si preinstalirao WinXP a nisi naveo ostataka sistema po najvaznije plocu!
ako imas nesto sa nForce chipset-om preinstaliraj gart drivere i pogledaj u opcijama graficke da li je ukljucen AGP fast-writes pa ga iskljuci!

Hvala svima na savetima! Sve cu ih probati...

graf. ima pasivni hladnjak, ali ovih dana sam iskljucio dodatni ventilator u kucistu, posto su mi treptale dve diode na njemu (WTF???) pa je mozda malo vruce tamo...

Maticna je ASUS A7N8X-X, tj, nForce2 nesreca moja...

@SASA: rekao sam, da i u Vampire: Bloodlines isto imam tripove sa vodom u kanalizaciji...

@TOXIC: palo mi to na pamet, pa sam se zaje*avao sa fast-write opcijom u BIOS-u, ali nista od toga... nego kako da reinstaliram GART drajvere? Jel su oni sa nForce drajverima ili Catalysti?

Poslednja izmena:
A-Rage je napisao(la):
Hvala svima na savetima! Sve cu ih probati...

graf. ima pasivni hladnjak, ali ovih dana sam iskljucio dodatni ventilator u kucistu, posto su mi treptale dve diode na njemu (WTF???) pa je mozda malo vruce tamo...

Maticna je ASUS A7N8X-X, tj, nForce2 nesreca moja...

@SASA: rekao sam, da i u Vampire: Bloodlines isto imam tripove sa vodom u kanalizaciji...

@TOXIC: palo mi to na pamet, pa sam se zaje*avao sa fast-write opcijom u BIOS-u, ali nista od toga... nego kako da reinstaliram GART drajvere? Jel su oni sa nForce drajverima ili Catalysti?

Colin 2005 koji je dosao kod nas je tesko djubre. Nisam video ni jednu mashinu na kojoj iz prve radi kako treba.

Vampire:Bloodlines je isto odvratno programiran i bas ume da ubija u pojam od brljanja.

Uzmi neku drugu igru da proveris graficku, ove dve su ti bas nesrecan izbor.

kanda je to problem...
fazon je bio sa audio driverima, koji su funkcionisali "dobro" sa integrisanom realtek zvucnom (a drajveri za nVIDIA audio) Dobro, u smislu imam zvuk, glasno mi peva i kvalitetno + i ekvilajzer... milina

nego sam skontao da su mi upravo audio drajveri kocili vidouze, i to ponekad skroz bezveze !?

znaci sad sam stavio odgovarajuce drajvere za audio, pa mi barem vindows radi kako treba solidno :)

greske su mi se smanjile, u kolinu su jako retke, a u vampiru tripuje samo voda...

ZNACI definitivno je do drajvera

Nego me sad interesuje, koju verziju drajvera mi preporucujete za graficku (radeon9200) i za nForce2 ???

i da 64kb cluster sise mi jede mesto na HD-u, pa se vracam na manji... KOJI JE PO VAMA NAJ OPTIMALNIJI (PERFORMANSE/GUBLJENJE MESTA)

A-Rage je napisao(la):
i da 64kb cluster sise
sta ti je to? :D
driveri za tvoju karticu su dovoljni i 4.8, za plocu, pa ne zanm ako nisi instalirao najnovije 6.39 probaj njih, ja nemam problema!!!
za cluster size ja koristim NTFS particiju i velicinu 512 byte-a!
da ne nastavljam pricu oko fajl systema i velicine particije to ako oces potrazi u sobi storage!

ups, omaklo mi :D :D :D necu valjda biti banovan zbog ovoga :d :d :d

sad koristim 6.39 i ne radi nesto najbolje - a mozda mi je windows fu*ked up :p

i ja imam NTFS, nego sam se pravio pametan i stavio ga pri formatiranju na 64KB cluster size a evo sad mi nema 3GB na 10GB particiji

pa da ne otvaram novi topic, pitam vas koji mi preporucujete? (4 - 32 KB)

ima li uopste dobitka na performansi, ako je cluster size veci?

Nazad
Vrh Dno