Šta je novo?

Pojavila se nova capture card - ovdi

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Bazirana na Philips 7131 chipu. Digitalni tv tuner + fm radio. Moze da izvuce puni PAL DvD, ali jos nemogu da dobijem na test. Cena oko 30€.

Pa i ova moja Mercury socijala sa malo starijim Philips chipom izvlaci pun PAL DVD...

I BT878 od pre Hrista moze da izvuce full pal rezolucijiu :)

Cek bre ako je capture kartica onda je 1) tuner visak, 2) 30eu puno, jer deluje ko krs...
ako je tv tuner, digitalni su se ocajno pokazali, pa su se svi vratili na analogne...

Ako je to to ?!? Kupio je moj brat takvu pre NG, sa Kworld etiketom za oko 30€.
Na prvi pogled, onako, nije lose za te pare. Ali je kvalitet izrade stvarno jeftin do kraja. Kvalitet prijema nije los - kao na starim analognim Kworld karticama, a i kvalitet prikaza je slican.

Ima neki svoj hardverski MPEG2-4 koder i za kucne potrebe sasvim zadovoljavajuci kompromis kvaliteta i zauzetog prostora.

Mane:
- nisam uspeo da nateram DScaler da radi sa njom,
- daljinski se cudno ponasa na KT333 ploci, ne radi ili je do dalljinca - ko ce ga znati?
- stvarno amaterski izgleda pakovanje i izrada.

Sve u svemu moja ocena 3.

Kakav hardverski mpeg2 , a tek 4 da ne pominjem za 30eu |))))))

U decembru sam uzeo neku Kworld za manje od 30e i na njoj pise support MPEG4.....e sada, kako i sta, nemam pojma....

Na mojoj anteni (nesto budzeno na krov sa 5-6 loga antena :)) radi sasvim korektno, ali kod moje devojke na I Kom-u ima horizontalne linije....ponekad....nekoliko dana ima, nekoliko dana je sve OK....dakle, problem je do IKoma?!?

Inace, kompresuja u DivX u ne_secam_se_kojoj_rezoluciji (ne moze da se menja) radi sasvim korektno, a masina je Duron 750/256DDR/LCT20 20GB (onaj spori).
Ne znam rezoluciju i bitrate, ali kada se pusti posle u full screen, slika je zanemarljivo losija od onoga kako je izgledalo dok je snimano. Doduse, ponekad se desava da ako je TV full screen i istovremeno ukljucen recording, na svakih nekoliko sekundi dropuje frame u snimljenom fajlu. Nisam provalio kada se ovo desava...

Ja sam po defaultu nezadovoljan svakim komadom hardware-a, ali ta kartica za 30e sasvim OK radi posao i ni ne razmisljam o kupovini neke bolje/skuplje kartice....

Da, to je ta.

danijel00 je napisao(la):
ako je tv tuner, digitalni su se ocajno pokazali, pa su se svi vratili na analogne...
Tja, meni moj digitalni tuner na ATI AIW 8500DV sasvim fino radi :D

Kad ste se raspricali moze par pitanja generalno u vezi TV kartica:
-Kako neki 9bitni ADC moze dati 16bitni color depth u video fajlu?
-Zvucne kartice vec odavno mogu da snimaju na 16bita,a video cipovi ne?(Trebalo bi,valjda je video signal znatno slozeniji,5MHZ propusni opseg)
Ovo pitam jer na svim TV karticama dok gledate npr. tekmu se zelena boja skoro ne razlikuje od bele .
Kome jos sada treba hardverska kompresija u MPEG1,MPEG2 ili MPEG4 kada su procesori dovoljno brzi,a hard diskovi dovoljno veliki?

U pitanju je Kworld Terminator baziran na vec pomenutom Philipsovom chipu.

Ono sto je interesantno jeste:
Divx capture slike, mp3 kompresija zvuka, real time --- bez desinhronizacije!!
Rezultat - stvarno kvalitetan
I to sve za 30e :)

Ono sto nije interesantno jeste:
Originalni softver mi ne hvata sve kanale sa kablovske tako da trazim neku alternativu al bez uspeha. Dscaler, iuvcr, jtv, virtual dub, nista od toga ne radi. Ne znam da li postoji jos nesto da probam
+ Originalni softver ne vrsi kompresiju zvuka, vec je onaj capture izvrsen iz Dr divx-a

Pa nista, cekas bolje drajvere ili podrsku u dscaleru...

ja sam lepo par puta upozorio, ako se uzima najnovija tv kartica, osudjeni ste na originalni softver i kraj price..

Ne znam ljudi ali ja taj kworld uopste ne volim, ne znam kakvi su im ovi novi modeli, ali oni stariji su mi bili krs bar po meni

pozdrav

Mislim da bi fly 2000 moglo biti resenje, ali i tu nisam uspeo sve namestiti. (takodje imam tu kworld).
Ako namestim da radi sa wdm driverima sve radi ok osim kod snimanja nema tona. Ne znam sta povodom toga da radim.
A ako namestim native mode , onda nema nikako tona ni kod gledanja ni snimanja.

Inace u programu uz karticu sve normalno fadi, a za radio koristim axife (namesti se asus driver) i on je super.

Ako neko zna kako resiti problem sa tonom u fly 2000 2.36. (preporuka u help-u je da se ne ide sa wdm driverima) neka postuje.

Pozdrav!

Jesi li u opciji record, podesio snimanje audio zapisa. Kod mene (FLY2000) sve radi vise nego perfektno. Koristim codec 3ivx i rezoluciju od 640x480 za direktno snimanje u mpeg4.
Za one koji nisu znali a koriste VDub za obradu materijala koji je u avi formatu:
Drzite SHIFT i strelicu desno za pregled materijala po Keyfrejmovima, samo tu mozete adekvatno iseci materijal, bez naknadne rekompresije (video/direct strean copy)

Nadam se da sam nekome pomogao.

voja_pfc je napisao(la):
Mislim da bi fly 2000 moglo biti resenje, ali i tu nisam uspeo sve namestiti. (takodje imam tu kworld).
Ako namestim da radi sa wdm driverima sve radi ok osim kod snimanja nema tona. Ne znam sta povodom toga da radim.
A ako namestim native mode , onda nema nikako tona ni kod gledanja ni snimanja.

Inace u programu uz karticu sve normalno fadi, a za radio koristim axife (namesti se asus driver) i on je super.

Ako neko zna kako resiti problem sa tonom u fly 2000 2.36. (preporuka u help-u je da se ne ide sa wdm driverima) neka postuje.

Pozdrav!

a jel ti uhvatio sve kanale sa originalnim softverom? (cable)

kod mene fly2000 uhvati samo jedan kanal i to je to. Cak nisam uspeo ni da uradim scan kanala. U stvari zavrsi on kao sve, i na svih 40 kanala stavi samo RAi sport??? O cemu se radi

trajkovic je napisao(la):
Jesi li u opciji record, podesio snimanje audio zapisa. Kod mene (FLY2000) sve radi vise nego perfektno. Koristim codec 3ivx i rezoluciju od 640x480 za direktno snimanje u mpeg4.

Nasao sam resenje, stavio sam verziju 2.38 i kod nje nema problema, a inace jesam bio sve namestio.
Ali izgleda da ima neki konflikt sa originalnim programom, javi se neka greska i sve opcije i iz jednog i drugog mi anulira.
Tako da cu koristiti originalni za gledanje (nije los, a i radi daljinac), a iuVCR za snimanja dok neka nova verzija dscaler-a ne podrzi karticu.
U svakom slucaju hvala na pomoci.

Majstor je napisao(la):
a jel ti uhvatio sve kanale sa originalnim softverom? (cable)

Da, uhvatio sam sve kanale do zadnjeg. Ne znam u cemu bi mogao biti problem.

Kako stojite sa brzinom renderovanja TV signala?
Kada koristim DScaler (Philips 7134 cip na kartici) ne moze u punoj PAL rezoluciji da bude bez DF (Dropped Frames) sa ukljucenim default deinterlacerom (Gready 2), nego imam 2-4 DF/s. CPU je Athlon 1900+ i mislio sam da ce on moci, pa sam jako razocaran.
Takodje, Terratec program se bas muci kada je deinterlace ukljuceno, ode CPU na 100% i nije upotrebljivo, mnogo trza.

Aleksandar je napisao(la):
Kako stojite sa brzinom renderovanja TV signala?
Kada koristim DScaler (Philips 7134 cip na kartici) ne moze u punoj PAL rezoluciji da bude bez DF (Dropped Frames) sa ukljucenim default deinterlacerom (Gready 2), nego imam 2-4 DF/s. CPU je Athlon 1900+ i mislio sam da ce on moci, pa sam jako razocaran.
Takodje, Terratec program se bas muci kada je deinterlace ukljuceno, ode CPU na 100% i nije upotrebljivo, mnogo trza.

Koristi Dr divx za capture

Nazad
Vrh Dno