Šta je novo?

Pojavila se distorzija

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 1600af
Matična ploča
Gigabyte ab350m-gaming 3
RAM
2x16gb 3200mhz
GPU
Rx 6700xt
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk
PSU
Asus strix 650w gold
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech Master
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zdravo, imam marantz nr1510
Polk es20 par tj levi i desni
I centralni polk es35
imam ih godinu i malo jace, do sad je granica bila na 80% da se cuje lepo bez bruhanja probijanja itd. Na 74% se slusala muzika jer je to limit preko airplaya, tv na 45-60. Od skoro je pocela distorzija i probijanje vec na 70%, tek se na oko 65% cuje lepo. Posto se cuje isto na oba zvucnika pretpostavljam da je pojacalo? Centralni je dodat pre mesec dana i na pocetku je radilo sve super. Ne razumem se mnogo, je l moguce da se pojacalo sad muci sa 3 zvucnika? Iako podrzava i 5.2

Moguće je, ali to što moraš da ga slušaš na 80% mi govori o manjku snage. Ako je verovatni Amiru, pojačalo ima neki bag u podešavanjima. Valjda treba da se ECO stavi u Auto. Ako je ECO stavljeno na Off pojačalo počinje da odlazi u clipping već na 9,5W.:oops:

Ako se ECO stavi na Auto, onda se penje na upotrebljivih 56W mada će verovatno ako se zagreje oboriti snagu. To je cena koja se plaća za pojačalo klase AB, sa 5 kanala u tako malom kućištu.

Prilozi

• Marantz NR1510 Slim AV Surround Receiver Home Theater Amplifier Analog In Power into 8 ohm Mea...png
    Marantz NR1510 Slim AV Surround Receiver Home Theater Amplifier Analog In Power into 8 ohm Mea...png
    33.6 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Moguće je, ali to što moraš da ga slušaš na 80% mi govori o manjku snage. Ako je verovatni Amiru, pojačalo ima neki bag u podešavanjima. Valjda treba da se ECO stavi u Auto. Ako je ECO stavljeno na Off pojačalo počinje da odlazi u clipping već na 9,5W.:oops:

Ako se ECO stavi na Auto, onda se penje na upotrebljivih 56W mada će verovatno ako se zagreje oboriti snagu. To je cena koja se plaća za pojačalo klase AB, sa 5 kanala u tako malom kućištu.
Hvala na odgovoru. Koje bi pojačalo preporučio?

Uh teško pitanje zavisnosti od potreba i mogućnosti. Očigledno su ti filmovi vrlo bitni pa ti treba višekanalno pojačalo a tu nisam na terenu. Optimalna rešenja može biti neko jače korišćeno pojačalo/AV receiveri.

Na tvom mestu, ja bih prvo na ovom Marantz-u probao da stavljanjem tog ECO podešavanja na Auto utvrdim da li dobijam više snage/manje distorzije. To te ništa ne košta a može da pomogne.
Ako ima poboljšanja a trebalo bi da ima, ja bih razmotrio kupovinu aktivnog Subwoofer-a. Koliko vidim, pojačalo ima izlaz za subwoofer. To bi trebalo da znači da može da se u pojačalu postavi low pass filter za prednje zvučnike. Drugim rečima namestiš da Polk-ovi sviraju samo iznad naprimer 80Hz, a ispod 80Hz preuzima sub. Ako ti sve zvuči komplikovano, ljudi iz Playera (ako si tamo kupio pojačalo) će verovatno biti spremni da ti to podese. Pošto basovi vuku najviše snage, na ovaj način bi rasteretio pojačalo i možda ćeš na kraju biti zadovoljan više nego da sada kupuješ jače pojačalo. Subwoofer donosi neverovatnu promenu i za filmove ali i za muziku.

Naglašavam da nemam nikakvog direktnog iskustva sa ovim pojačalom, ali sam svoj sistem slično konfigurisao i odlično radi.
Kada sam pročitao tvoje pitanje, setih se da su na AVR Forumu testirali baš tvoje pojačalo i da je bilo nekih problema ali bi trebalo da je upotrebljivo ako je ispravno konfigurisano. I ne sekiraj se što ga je Amir ispljuvao, voli on to tako.

imam i aktivan polk sub, nisam ga spomenuo jer koliko kapiram ne utice na ostale komponente. Sto se tice novog pojacala, zapravo mi je muzika bitnija ali hocu i da moze 5.1 u buducnosti, ali muzika je bitnija. Isao bih do 1000e npr
Uh teško pitanje zavisnosti od potreba i mogućnosti. Očigledno su ti filmovi vrlo bitni pa ti treba višekanalno pojačalo a tu nisam na terenu. Optimalna rešenja može biti neko jače korišćeno pojačalo/AV receiveri.

Na tvom mestu, ja bih prvo na ovom Marantz-u probao da stavljanjem tog ECO podešavanja na Auto utvrdim da li dobijam više snage/manje distorzije. To te ništa ne košta a može da pomogne.
Ako ima poboljšanja a trebalo bi da ima, ja bih razmotrio kupovinu aktivnog Subwoofer-a. Koliko vidim, pojačalo ima izlaz za subwoofer. To bi trebalo da znači da može da se u pojačalu postavi low pass filter za prednje zvučnike. Drugim rečima namestiš da Polk-ovi sviraju samo iznad naprimer 80Hz, a ispod 80Hz preuzima sub. Ako ti sve zvuči komplikovano, ljudi iz Playera (ako si tamo kupio pojačalo) će verovatno biti spremni da ti to podese. Pošto basovi vuku najviše snage, na ovaj način bi rasteretio pojačalo i možda ćeš na kraju biti zadovoljan više nego da sada kupuješ jače pojačalo. Subwoofer donosi neverovatnu promenu i za filmove ali i za muziku.

Naglašavam da nemam nikakvog direktnog iskustva sa ovim pojačalom, ali sam svoj sistem slično konfigurisao i odlično radi.
Kada sam pročitao tvoje pitanje, setih se da su na AVR Forumu testirali baš tvoje pojačalo i da je bilo nekih problema ali bi trebalo da je upotrebljivo ako je ispravno konfigurisano. I ne sekiraj se što ga je Amir ispljuvao, voli on to tako.

imam i aktivan polk sub, nisam ga spomenuo jer koliko kapiram ne utice na ostale komponente. Sto se tice novog pojacala, zapravo mi je muzika bitnija ali hocu i da moze 5.1 u buducnosti, ali muzika je bitnija. Isao bih do 1000e npr

Nema potrebe. Denon i iz serije 4 su odlični. Ako baš hoćeš "monstruma" može Denon AVR-4520. Nekada je bio Flagship Model. Početna cena mu je bila 2.000,00 funti. Ja sam ga merkao za sebe. Ubija koliko je dobar.

Код авр је проблем снага појачала, потрошња струје за све у јендом кућишту, често и код топ модела а камоли испод.
Тај еко мод је све само не ок за коришћење, уштедиш који динна струји да би касније поправљао или мењао уређај. Смањи радни напон. Искључи то и обезбеди добро хлађење.
Ако желиш добар и стерео и суроунд а дао би 1000е погледај новији денон 3800 нпр, касније додај снагаш и миран си.

Probao upravo da menjam ECO mod i zvuci isto on/off/auto. E sad, crossover je bio podesen na 80 za zvucnike, na 120-150 zvuci bolje ali opet nije kao sto je bilo

Deklarisan snaga od 50W je za stereo mod a vidimo sa pomenutog testa da je i to vrlo upitno. Kada se doda centralni zvučnik, ko zna kako onda deli snagu po kanalima.
Rekao bih da je crossover na 120Hz gornja granica za prihvatljivo. To ti je privremeno rešenje dok ne pronađeš ono šta ti odgovara.

Nazad
Vrh Dno