Šta je novo?

Pojacivac za kablovski

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Jel postoji neki pojacivac za kablovsku televiziju, elem, posto imam dva televizora, signal dolazi do prvog, i od njega ide ka drugom (koji je jedno 30 metara udaljen, sto i uzrokuje slabiji signal). Kada se na centralnom pojacivacu pojaca signal (pojacivac za deo naselja) prvi ima smetnje zbog jakog signala (vecina programa) a na drugom je ok slika, kada smanje jacinu signala, na prvom je slika ok a na drugom je slika losija zbog slabog signala.

a kako si sproveo signal do ta dva tv-a , razdelnikom ili ? ako koristis razdelnik ne bi trebalo da bude razlike u signalu

Ispred prvog tevea je razdelnik, moguce da je i do osetljivosti jer je prvi nov televizor a drugi star oko 10 godina. U svakom slucaju treba mi jaci signal za drugi televizor.

Купи квалитетнији раздјелник!

Kod mene po ugovoru sa SBB imam pravo na tri prikljucka i za svaki tv mi oni ugradjuju razdelnik i kablove .Razlike u slici uopste nema bez obzira na rastojanje i starost tv-a.

YYE CATV SIGNAL AMPLIFIER tezga 35 na NBG buvljaku firma je MIG ANTENA.
Siromasno pakovanje i za mene jednina mana suvise kratak AC kabl, no lako se resava.
Imas u varijanti 2-4 F izlaza koji se razlikuju po pojacanju, nemam ga kod sebe - instalirao kod matoraca pa ti ne mogu reci tacne karakteristike. Dakle, prvi izlaz na duzi kabl i tako redom, pojacanje logicno redno slabi.
15-ak eu i RADI posao. Jeste, kinez je, ali dobar. Ja sam zadovoljan. Sa njim komsija i moji dele signal i imaju mnogo bolju sliku nego ostali u zgradi bez ikakvih splitera na jednom TV. Imate i skuplja domaca resenja (DUAL-Krusevac). Verovatno su signal/noise cifre realnije, ali ne radi bolje i bar duplo je skuplji i gabaritniji.
@milemrak ti imas jedan razdelnik sa tri izlaza i to ako je SBB ISTE kakve mozes vrlo jeftino naci na buvljaku po 3-4 puta nizoj ceni.
Od pasivnih splitera ubedljivo najbolji koji su bili kod nas su Hircshman, bilo ih je u redovno u Radio klubu, ali ih nema vec duze vreme.
Ako nadjete drugde, uzimajte.

Poslednja izmena:
pancevo ;)

pojacavac za kablovsku i to 1->4 imas u Pancevu na buvljaku, a cena je 10 eura i savrseno radi posao (cisti i sneg sa slabijih kanala)
pozdrav

Meni je takodje potreban pojacivac - imam 4 TV-a + peti TV karta na PC-u. Uzeo sam na Buvljaku neki kineski i nije mi uradio posao. Postoje nemacki pojacivaci marke Spaun koji su EXTRA kvalitetni, ali i kostaju. Mislim da im je cena negde oko 60-70e.

Spaun je super meni gura oko 10 TV-a i na svima je extra slika, iako sam na na IKOM KTV koji standardno ima dosta slabiji signal nego SBB...
Inace platio sam ga 3.000din i to kod drugara u IKOM-u...

Koji su trenutno najbolji aktivni razdelnici ili pojačivači za kablovsku televiziju?

Nazad
Vrh Dno