Šta je novo?

Pojacavac signala

@KAMIKAZE
Da mi ne rece ovo za parket, okrecio bih i pod:d
Samo mi objasni kakve to veze ima sa temom ?

@dag
Sta ces kad imam zmaja od fotoaparata, pa sve uhvati:smoke:
Nisam znao da slike za Bench moraju da ispunjavaju najvise higijenske kriterijume.
Inace slikani deo se nalazi iza ormana, koji sam pomerio da bih vam uslikao pojacavac, pa se nisam mnogo trudio da lickam.

Da ne idem dalje u off-topic, ako neko ima pitanje za pojacivac, tu sam, a kometare tioa tvoje noge smrde i sl. zadrzite za sebe.

Samo da javim da sam kupio ovaj pojacavac sto je Bartman preporucio. Na nekim kanalima nema nikakvog poboljsanja, a opet neki koji se nisu uopste mogli gledati sad mogu (naravno slika nije idealna). U svakom slucaju mislim da se investicija isplati.

Sto se tice marke: kada sam kupovao prepoznao sam Bartov opis kako se pojacavac nalazi u limenom kucistu. Pojacavac koji sam video je bio u plavoj ambalazi, a on meni daje isti takav ali zutoj (onaj na Bartovoj slici). Cak se i ime marke razlikuje u poslednjem slovu. Naravno medju njima nema apsolutno nikakve razlike.

Sta ces kad imam zmaja od fotoaparata, pa sve uhvati:smoke:
Nisam znao da slike za Bench moraju da ispunjavaju najvise higijenske kriterijume.
Inace slikani deo se nalazi iza ormana, koji sam pomerio da bih vam uslikao pojacavac, pa se nisam mnogo trudio da lickam.

Moraš ubuduće da obradiš sliku malo u photoshopu... npr. neki blur filter na pozadinu malo... ;)
šta ćeš, svakakve cepidlake posećuju forum :d
ma da... šala mala. Što se mene tiče, dok nema nekog iždžikljalog rastinja ili medveda koji iskaču iz brloga, sve je ok. :p

A ovo što pomenu deeps je tačno. Postoji ista verzija tog pojačala u plavoj kutiji.
Takođe, da bi imalo nekog smisla, pojačivač je potrebno staviti na glavni vod, pre nekih splitera. I ako neko nije čitao "uputstvo", izlaz 1 ima najveće pojačanje. A uputstvo je klasično kinesko - uzmi rečnik i prevodi reč-po-reč na engleski, bez obzira kako to na kraju glupo zvučalo u rečenici. :D

Svaka cast coveku koji je okacio slike za pojacivac,kad bi ovde svi bili kao on dokle bi dogurali?
Brate svaka cast za trud!

stvarno ima cinika ovde na benchu.

Bart svaka chast za trud, pusti bre bud*** beep,beep,beep

Ma opusteno ljudi, znam da su dag i kamikaze imali nameru da se malo nasale, i meni licno to ne smeta i ne zameram im.
Mada mislim da bi trebali da se drzimo teme, pa ako neko zna gde moze da se uzme ovaj, slicni ili bolji pojacavac,za manje para neka pise. Cilj nam je valjda saradnja, a ne da jedni druge miniramo.

uzeh doticni...
montirah...
pogledah ...
pojacanje najlosijih kanala oko 30%
ostalo - manje vise skoro isto (slicno)
sve u svemu za 700 din koliko sam dao za njega ... vredi

uzeh doticni...
montirah...
pogledah ...
pojacanje najlosijih kanala oko 30%
ostalo - manje vise skoro isto (slicno)
sve u svemu za 700 din koliko sam dao za njega ... vredi

Ja to platio danas u Vrscu na buvljaku 300 dinara isti kao onaj na slici sa prve strane i primecuje se poboljsanje otprilike kao i vama za nekih 30% ali ne na svim kanalima

Poslednja izmena:
ybt ... koja je to trgovina ... od 300 do 1300 din za istu stvar ;(

Ma opusteno ljudi, znam da su dag i kamikaze imali nameru da se malo nasale, i meni licno to ne smeta i ne zameram im.

Hehe, pa valjda zato i sluzi :p - da bi svi znali da je u pitanju shala.

lukkka je napisao(la):
Ja to platio danas u Vrscu na buvljaku 300 dinara isti kao onaj na slici sa prve strane i primecuje se poboljsanje otprilike kao i vama za nekih 30% ali ne na svim kanalima

Da li je jos uvek sneg na tim kanalima, ili su bili dobri i pre ugradnje pojacivaca?

recimo da su kanali koji su sada odlicni bili vrlo solidni i na njima je sada slika perfektna a na ostalim kanalima sa nesto snega sada je slika vrlo dobra ne znam kako bih ti opisao bolje ali vredi 300 din.

Pricamo tv kartici koju imam na kompu a na tv-ima u stanu je slika perfektna, ipak tv kartica ima nesto losiji prijem nego tv ....

Poslednja izmena:
Ja sam kupio neki turski pojacivac antene (obicne, mislim da ne moze kablovska)
Marka je TUNALI.
To je krs nevidjeni.
Prikacio sam ga na komp i TV, i na oba su slike mnogo losije sada nego sto su bile.
Na njega su prikacene 2 antene, ali to mu ocigledno nista ne pomaze.

@ gavraa 2 antene ne rade na obicnom rf pojacalu preko skretnice. Ne mozes da napajas antrnsko pojacalo na anteni strujom ako kabl ide preko skretnice,cudim se da si uopste i imao sliku ,to sto si video bila je interferencija i feeding a inace bi trebao da vidis samo sneg.

Ja sam pricao sa likom koji mi je prodao antenu, on mi je objasnio postupak spajanja antene, skretnice i tv-a.
Bas kako mi je on rekao, tako sam i ja uradio.

Nije mi losa slika.
Danas sam nesto jos cackao.
Slika je ok, mozda malo slabija nego pre.
Ali sam se ja nadao da ce slika biti bolja nego pre.

Ja sam pricao sa likom koji mi je prodao antenu, on mi je objasnio postupak spajanja antene, skretnice i tv-a.
Bas kako mi je on rekao, tako sam i ja uradio.

Nije mi losa slika.
Danas sam nesto jos cackao.
Slika je ok, mozda malo slabija nego pre.
Ali sam se ja nadao da ce slika biti bolja nego pre.

Ne postoji univerzalno pojačalo koje će svima dati najbolje rezultate. Prostiranje EM talasa je takvo da ponekad na jednom mestu možeš imati odličan prijem, a malo dalje da bude mnogo lošije. Niko ti ne može garantovati da ćeš imati odličan prijem, dok ti ne izmeri jačinu polja baš na tvojoj poziciji. Problem je i u različitoj jačini signala koji primaš na različitim kanalima. Ukoliko se neki jak kanal pojača, doći će do ometanja ostalih kanala. itd itd... Uglavnom sve se svodi na to da bez dosta uloženih para u sistem antene-pojačalo-skretnica-filteri u najvećem broju slučajeva ne možeš imati savršene rezultate.

Pozdrav,

Ja recimo imam malo drugačiji problem... imam SBB kablovsku, jedan splitter na 3 tv-a, napominjem da je splitter običan i platio sam ga 100dinara. U mojoj sobi imam 22" TFT Benq Wide i externa TV kartica Leadtek USB TV BOX II. Takodje u dnevnom boravku imam TV (SlimFit Samsung) i kompjuter sa internom TV/FM karticom Leadtek TV2000XP Global. Moj problem je sledeći... kad povežem antenski priključak bilo na mom monitoru 22" u sobi ili na kompjuteru koji takodje ima TFT ali 17" slika igra, kao da mi dolazi neka dodatna struja kroz kablovsku koja pravi smetnje monitoru...

Kanali su ok, mogu da gledam, ali me nervira što slika igra kao kad staviš nizak nivo refresh rate-a na monitoru, recimo 60Hz. Da li bi pojačivač tu rešio problem?

Koliko se secam tu je problem sa kablovima i izlaznom strujom iz tv ili kablovskog sistema, znam da sam imao slicni problem dok nisu "upgradovali" malo razvodne kutije pre par godina.

Poslednja izmena:
Koliko se secam tu je problem sa kablovima i izlaznom strujom iz tv ili kablovskog sistema, znam da sam imao slicni problem dok nisu "upgradovali" malo razvodne kutije pre par godina.

Problem je sa uzemljenjem, tj. nepostojanjem istog na strani sbb-a.
Ima jedno bar 5 tema o tome na benchu do sada... Samo što početnike mrzi da čitaju ili da koriste search... :smackbum:

Poboljsalo bi sliku ali ne salju za Srbiju. Gde se ovo moze nabaviti kod nas?

Kako ne salju? Pise da salju worldwide :)

Salju vamo opusteno, nego jel valja ovo po onim specifikacijama? Da porucujem ili mozda ima kod nas nesto slicne cene?

Ja imam ovu stvarcicu:
http://www.spaun.de/?lang=en&modul=products&product=811268&productname=HNV3065UPE
i radi ekstra, nema nikakvih problema sa slikom, svi kanali maksimalno ostri, na obicnom kao i na TFT televizoru, iako ih imam zakacenih sigurno 10-ak, a ovo je zakaceno na glavnu liniju iz koje dolazi kablovska u celu kucu. Sa TV-Tunerom nisam imao prilike da se igram malo vise ali mislim da bi i tu bila dobra slika.
Dakle za sve koji imaju vise od par televizora preporuka, jeste da kosta malo vise od kineskih al vredi...

Poslednja izmena:
Ja imam ovu stvarcicu:
http://www.spaun.de/?lang=en&modul=products&product=811268&productname=HNV3065UPE
i radi ekstra, nema nikakvih problema sa slikom, svi kanali maksimalno ostri, na obicnom kao i na TFT televizoru, iako ih imam zakacenih sigurno 10-ak, a ovo je zakaceno na glavnu liniju iz koje dolazi kablovska u celu kucu. Sa TV-Tunerom nisam imao prilike da se igram malo vise ali mislim da bi i tu bila dobra slika.
Dakle za sve koji imaju vise od par televizora preporuka, jeste da kosta malo vise od kineskih al vredi...

Potvrdjujem da je super sprava i super firma koja je vec dugo godina u opticaju ODLICAN LINISKI POJACAVAC!!!!

Konkretno taj model ima pojacanje i dolaznog i odlaznog signala, i naravno treba staviti i jedan galvanski jednolinijski filter pre pojacivaca i dobija se perfektna kablovska linija.

Nazad
Vrh Dno