Šta je novo?

Pojacavac signala

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Dal mogu, tj dal ne skodi tv-kartici da stavim pojacavac signala?

ja sam na moju stavljao
i nije bilo nikakvih problema.

Koristim pojacivac vise od godinu dana na Leadtek 2000XP Deluxe i jedino
sto je slika za 20% bolja :)

a kakav pojacavac si stavio ! turski, ili nesto drugo !

Gde imaju da se kupe ti pojacivaci? Kako se postavljaju i koliko kostaju?

Ja sam uzeo na pijaci neki kineski u aluminijumskom kucistu sa dva izlaza i shljaka ko lud. Prikacen na Leadtek Expert.

kao i PERANS sam uzeo na pijaci i radi k'o lud :)

Cena ti je 1100 din sa 2 izlaza, a 1300 din sa 3 izlaza. Inace ja sam uzeo pre par meseci i slika mi je drasticno bolja na svim TV-ima u kuci. Prosto nisam verovao da od Kineza moze da se uzme dobra a jeftina stvar !!!

pricate o kablovskoj TV ?

ja imam neko staro gorenje pojacalo koje je super radilo sa obicnom antenom, ne znam da li moze da se stavi na kablovsku ?

moze li neko okaciti sliku tih kineskih pojacala ?

sve kompjuterske izvedbe tv-tjunera, interne i externe, u startu su prilagođene ulazu signala sa kablovske televizije, koji je uvek (osim kod nas u nekim slučajevima) kvalitetniji i jači od onoga što da je obična tv antena, zato se PODRAZUMEVA, da, kada se umesto kablovske dovodi signal sa tv antene, koristi i pojačavač signala da bi kompenzovao slabiju osetljivost (generalno) tv kartica od klasičnih tv prijemnika. Znači, glupo je kačiti antenu bez pojačavača na tv karticu, osim ako ne živite u tv tornju.

ja koristim onu kockastu antenu sa ugradjenim pojacivacem... ni sam ne znam kako je zovu i nije mi do sad nista naskodilo.a sto se tice tv tunera, na svakom se moze podesiti da li je signal kablovski ili antenski. koliko smo komsija i ja ispitivali..., a podosta smo daleko od tornja, tv karticama vise odgovara kvalitetan kabel nego pojacivac..., najvaznije da ima gusto upleten bakarni omotac i aluminijumsku foliju jer su tv kartice jako osetljive na smetnje.
zna li neko koja antena je najbolji izbor za tv kartice... da li je bolja ta cuvena kocka ili neka loga sa pojacivacem... mozda cak neka posebna samo uhf antena?

Moj otac je imao jedan od tih kineskih pojacala za kablovsku i slika mu je bila super ali kad su mu uvodili kablovski internet baja je skinuo to pojacalo rekavsi da nece imati signal u modemu i da modem nece raditi i stavio mu je onaj obicni analogni razdelnik 1/3....sad mu net radi ok ali mu je slika Sr..&*% na oba TV-a
Koliko ima u tome istine i sta bi se desilo kad bi od tog analognog razdelnika ostavio jedan kabl za modem a drugi stavio u kinesko pojacalo pa iz njega u oba tv

?

pricate o kablovskoj TV ?

ja imam neko staro gorenje pojacalo koje je super radilo sa obicnom antenom, ne znam da li moze da se stavi na kablovsku ?

moze li neko okaciti sliku tih kineskih pojacala ?

zna li neko ?

Moj otac je imao jedan od tih kineskih pojacala za kablovsku i slika mu je bila super ali kad su mu uvodili kablovski internet baja je skinuo to pojacalo rekavsi da nece imati signal u modemu i da modem nece raditi i stavio mu je onaj obicni analogni razdelnik 1/3....sad mu net radi ok ali mu je slika Sr..&*% na oba TV-a
Koliko ima u tome istine i sta bi se desilo kad bi od tog analognog razdelnika ostavio jedan kabl za modem a drugi stavio u kinesko pojacalo pa iz njega u oba tv

Sasvim moguće da je u pravu. Da bi internet radio, potreban je dvosmerni pojačavač. To su dosta skupe spravice...
Najpametnije rešenje je staviti jedan spliter 1-na-2 i posle njega pojačavač za kablovsku, pa na tv. Drugi kraj sa splitera bez pojačanja u kablovski modem. I vuci siti i koze na broju...

Moja situacija je sledeca:

Imam kablovsku i slika na TV-u (koji je inace punoletan) je mnogo bolja nego na kompu u kom imam Leadtek-ovu TV kartu WinFast TV2000XP. Prvo sam mislio da je problem sto je kabal mnogo dugacak (dok ga sprovedem do kompa dodje oko 10m), ali to nije bio problem jer i sa kablom od 1m bude ista slika. Onda sam mislio da je los kabal, pa sam uzeo neki skuplji i opet nikakvo poboljsanje.

Znaci mene zanima sta mislite da li posto imam kablovsku ima smisla kupovati pojacivac?

P.S. Internet mi nije preko kabla, vec preko ADSL-a

@deeps

Uzmi osetices razliku. Kod mene su neki kanali koji se nisu videli sa pojacavacem postali vidljivi i to bez snega. Dodouse nisu kristalni, ali mogu da se gledaju.

!

@deeps

Uzmi osetices razliku. Kod mene su neki kanali koji se nisu videli sa pojacavacem postali vidljivi i to bez snega. Dodouse nisu kristalni, ali mogu da se gledaju.

mozes li navesti tacnu oznaku pojacala ili okaciti sliku

Marka je JMC, a model je za kablovsku sa 1 ulazom i 3 izlaza. Imas u jednom od prvih redova na Buvljaku pa pitaj.

@Dark Angel
OK, izvini mislio sam da si iy BG-a. Ma sve ti je to isto sr*nje u sustini, koji god da uymes svi se prave u Kini. Ovaj moj je aluminijumski, ima prikljucak za struju i ima na sebi potenciometar za stelovanje. Inace na ambalazi je nacrtana i neka patka sa strane (ako me secanje dobro sluzi).

@ExR
Za cene pogledaj moj prvi post u ovoj temi !

Thanx Bart
bila bi od pomoci i neka slika makar sa mobilnog, ali pokusacemo pronaci i ovako

Evo i slicica.
Napomena :
Ja sam prelepio crno preko pojacivaca jer mi je smetalo LED svetlo.
I mala ispravka, proizvodjac je JMA, ako to nesto znaci.
Inace na Buvljaku mu je cena bila 1300 din (1in/3out). Za 1100 imate varijantu 1in/2out.

Prilozi

• Karton.jpg
    Karton.jpg
    330.3 KB · Pregleda: 480
  • Pojacavac.jpg
    Pojacavac.jpg
    488.4 KB · Pregleda: 1,513
Thanx Bart !

Čisto da znate (koliko se preprodavci ugrađuju), ovaj 3-na-1 pojačavač sa slike je na subotičkom buvljaku 500 din.

nije valjda ....
ja ga nisam nasao ...
u kojoj hali se nalazi prodavac....

ja porucio iz BG ;(

:wall: Nisam ni znao da postoje pojacivaci za CATV. ***, mogu samo da gledam slike, dok ne provalim gde bih ga ustekao.

Bartman, parket se zastiti prilikom krecenja :p

Nazad
Vrh Dno