Šta je novo?

Pojacalo, dva zvucnika i... ?

mightymv

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2005
Poena
304
Imam neko Tehnics pojacalo, 100 W, i 2 x 50W zvucnike, dvosistemci, poveci, rucno pravljeni. Ne mogu reci da sam nezadovoljan zvukom, mada se pitam kako bi to zvucalo na nekoj boljoj zvucnoj. Do sada sam sam koristio integrisanu, pa me interesuje koja bi od zvucnih u ponudi kod nas prijala ovome sto imam. Ne treba mi nikakvo 5.1, 7.1 x.1 ... prosto... za ovo sto imam.

Prvo reci koji ti je model taj Technics. Ako je mnogo mator, trebalo bi ga prvo precistiti i proveriti elektrolite (ako ti se cini da pojacalo ima nekako mutan zvuk, susteci, krci). takodje proveriti i skretnice na zvucnicima (ako ih ima), kazes da su rucno pravljeni. A, sto se tice integruse... ili kupci dobar HiFi cd player ili neku bolju zvuncu karticu tipa "Audigy 2" ili sl.

Ovo je pojacalo

O mojoj ozbiljnosti govori i da ne znam da je moje pojacalo jace nego sto sam mislio. Ko zna sta cu naci u zvucnicima kad ih otvorim :) Nisam ih ja pravio.
Inace, po znaku stare Zapadne Nemacke se moze videti da nije mlado pojacalo.

U redu , shvatio sam, prvo treba da pocistim po dvoristu pre nego doteram nova kola. jasno :)

Pricate o onome sto vas covek nije ni pitao.Tvoje pitanje je kako bi zvucalo sa boljom zvucnom?Bice dosta bolje veruj mi.Kazi koliko para zelis da ulozis u zvucnu i odmah cu ti preporuciti.

Ocigledno ne znam sta imam u sobi. Otvorio sam kutije, MIVOC zvucnici. Niskotonac FGW 168
i visokotonac HGP 258, ako to nekome nesto znaci. Ovih 200 Watt max sumnjam da je realna snaga. Mozda pik. A realnih 100 W . Uglavnom, to izgleda kao na slikama.
Sto se tice novca koji bih odvojio za zvucnu, recimo max 60-70 evra. Ako mi neko preporuci extra za 80 evra, preziveo bih i to.

Poslednja izmena:
Uzmi resimo Xonar DS, ali takodje zameni te metalne plocice izmedju terminala na zvucnicima malim parcicima tog zvucnickog kabla. Napravi tzv jumpere da premostis. Mozes cak probati da povezes razlicite kablove iz A i B izlaza na HF i LF ulaze na zvucnicima.

Nema to druze ni 50 w pravih.Mani tehnicke karakteristike i nemoj da se zamajavas watima i ostalim cudima.Ja sam bio kao ti,a pojma nemas kako se sad bolje osecam kad ne obracam paznju na to sve.

Ljudi D/A konverzija je poslednja stvar u lancu zvuka na koji treba obraćti pažnju u smislu kupovine.
Mislim prvo se pogiraj sa tim gde ti stoje zvučnici i vidi da li će ti biti bolje, pa onda razmišljaj da menjaš zvučnu kartu.

Covek ima integrusu, tu nema sta da se razmislja - menjaj.

Ako se samo pitas kako bi to zvucalo sa drugom zvucnom, bolje ti prvo pozajmi neku zvucnu i probaj.
Da se ne bi posle razocarao ;) Ko zna, mozda je te pare bolje sacuvati za druge zvucnike ili ih spucati u neko bolje pojacalo...

kasno je za pozajmicu... ocigledno su me pare svrbele u dzepu pa sam kupio Xonar DX... pa, videcemo :))

Vrh Dno