Šta je novo?

Pojacalo, balans L\R

Nenad22

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
715
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro 13" M1
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Uzeo sam polovno pojacalo Denon pma560 i odusevio se zvukom, jako dobro pojacalo. Nego sam primetio da levi zvucnik radi osetno glasnije od desnog, tako da je zvucna slika dosta pomerena u levo. Isprobao sam par kombinacija i zakljucio da je do pojacala. Posto ima A i B izlaz za zvucnike, sada sam prikljucio na B i balans je dobar. Kako bih mogao srediti da i izlaz A bude dobar, sta to moze biti? Potenciometar sam gledao i verovatno nije do njega cim na izlazu B je normalno.

Interesantno, posto su oba kanala paralelno vezana. Naprskaj preklopnik kanala "A/B" kontakt sprejom, prelemi zice sto vode do buksni pozadi i od preklopnika kanala i ocisti kontakte pozadi za kanal A. Ali prvo tipujem na preklopnik ;)

:wave:

Takodje tipujem na preklopnik za odabir izlaza. Ocisti ga lepo pa probaj. Ako ne pomogne, lemilicu u ruke pa prati put signala.

Hvala, onda prvo ciscenje, pa cu videti dalje.

Ciscenje je iznutra, znaci preklopnik u jedan polozaj i slobodno rokaj sa kontakt 60 sprejom, NEMOJ WD 40!!! Pa onda u drugi polozaj, pa opet dobro narokaj, pa klikci minut/dva, pa opet naprskaj, klikni par puta i pali slobodno odmah.
A za denona, pih :p Ne volim loudness bez loudness-a, ali ako tebi odgovara meni jos vise :)

A za denona, pih :p Ne volim loudness bez loudness-a, ali ako tebi odgovara meni jos vise :)

Hvala za detaljni opis, nemam nesto iskustva sa pojacalima ali cu se snaci.

Nisam ovo za Denon razumeo :)...

Hteo je da kaze da koristi loudness opciju kad luduje. :D:guitar:

Hahaha, to sve redje i redje, navukli ste me vi audiofili na source direct/cd direct :d
Hteo sam da kazem da svaki Denon iz slicnih serija kao tvoj kog sam cuo ima previse visokih i da im je donji bass prenaglasen, ali to je moj ukus a nikako univerzalno misljenje. Koliko te je kostao ako nije tajna?

A za savet. molim lepo, i drugi put, imas na preklopniku rupicu sa gornje strane, videces metalni pravougaonik, i imas jos jednu otvorenu kockicu, e tu ga nafiluj :) Javi sta si uradio, :wave:

Hahaha, to sve redje i redje, navukli ste me vi audiofili na source direct/cd direct :d
Hteo sam da kazem da svaki Denon iz slicnih serija kao tvoj kog sam cuo ima previse visokih i da im je donji bass prenaglasen, ali to je moj ukus a nikako univerzalno misljenje. Koliko te je kostao ako nije tajna?

Aha, na to si mislio, ja bas nemam takav utisak. Naspram proslog pojacala(kenwood 5040) manje visokih i osetno vise srednjih. Meni jako prija zvuk. Mozda ti je na slabijim jacinama malo delovalo kao loudness da je ukljucen :), meni je zvuk veoma balansiran i ne bih nista menjao. Inace i ja stalno koristim samo source direct. Platio sam 65e.

Jel' ima neko preporuku za neki servis koji bi mogao da "sredi" sličan raritet (Sony Esprit Receiver STR-GX79-ES), krči desni kanal posle 20 minuta rada, pa mora da se prebaci na neki drugi source pa da se vrati na prvobitni, onda prestane pa kasnije krene opet (ovo prebacivanje radi relej unutra, nije mehanika, standardni ES feature u to vreme)?
Motor za volume radi besprekorno, tu nema krčanja.
Znači... čišćenje, prelemljivanje gde treba, podmazivanje, šta već...?

Vrh Dno