Šta je novo?

Point of View Laser Gamer Mouse A1600 - micro review

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
POINT OF VIEW, well known for its range of nVidia based Graphics cards, is launching today its latest product, the L1600 wired laser mouse. Delivering superior performance and control, the POINT OF VIEW® Laser Mouse 1600 is sure to give every gamer an edge when battling on the PC. A comfortable design with ‘Soft Skin’ coating makes this mouse a desktop necessity for both work and play on a PC.

POINT OF VIEW’s latest laser mouse delivers maximum accuracy and superior control for work and playing PC games. Its ergonomic design hands outstanding comfort and the advanced laser technology delivers superior accuracy and performance, making this mouse ideal for everyday use on a desktop.

The High performance Laser unit provides laser technology for perfect precision on all kind of surfaces where optical mice can not go

The POINT OF VIEW Lasermouse L1600 has the following specifications:

- Up to 30 times more sensitive then a traditional optical sensor
- Unique shape fits perfectly for comfortable operation
- Soft skin coating for perfect grip and comfort
- 1600 DPI Lasermouse
- Button: 5 + 1 Office Hot Key
- USB + PS2 Interface
- Perfect for Gamers

The POINT OF VIEW Lasermouse L1600 is now available at your local Point of View reseller.

Eh, izgleda da i mi nekada imamo privilegije, tj. naš dragi Imtel se potrudio da među prvima u svetu pusti ovaj miš u MaloProdaju... :)
:wave: za njih. ;)

Dakle, miš iz POV-a.
Meni je ova firma gotivna, susretao sam se ranije sa GF6600 grafikama... lep utisak sam imao o njima...
Odlučio sam da zamenim stari A4Tech SWOP3 miš koji me je godinama služio odlično. Do duše farbao sam ga par puta, menjao levi mikroprekidač (klik) ... :d

Da pređem na ovog novog mišonju:
Ja sam, pravo da vam kažem, očekivao čudo za 900 Dinkića... :)
Deluje glomazno, što u stvari i jeste.
Međutim, kad sam uzeo kutiju zaprepastio sam se koliko je laka.
Ja volim malo teže miševe, ovaj baš i nije težak. U stvari meni je zaprepašćujuće lak (još ne mogu da verujem). :)
Dalje, pošto je ovo kao ergonomski miš, ja to baš i ne "šljivim" puno, tako da mi malo neobično leži u ruci, nekako moram celu šaku da stavim preko njega inače ubrzo počinje da boli podlaktrica.
Brži je od Logi R1000-ke, i meni, malo nezgodniji, do duše možda se naviknem pa mi svi ostali budu nezgodni.
Pored toga što je mnogo brz, mnogo lako klizi po mojoj najmanje 5 godina staroj krpari (ne menjam je ni za šta! :D) pa ga to nekako čini još lakšim.
Preciznost je neuporediva sa bilo kakvim optičkim mišem, tu je ne zakon nego "Dušanov Zakonik" što se optičke konkurencije tiče.
U igrama je kao što rekoh baš baš precizan, klikovi su ni laki ni sa previše jakim otporom, baš kako treba a proed toga su i tihi.
Ovo je USB miš, ja preferiram PS2 tako da ću morati i konektor da kupim.
Na palcu ima napred i nazad tastere, u različitim situacijama mogu da služe i kao Undo i Redo komande. Takođe ima i neki 800 dpi / 1600 dpi svič, nisam uspeo niakve razlike da primetim.

Sve u svemu, kad se sve sabere i oduzme, ja ovm mišonji dajem 7.5/10 ocenu.

Prednosti su:
- cena
- preciznost
- tihi klik

Mane:
- malo nezgodan za ljude koji su naučili na običan oblik miša
- lagan je

Svaka preporuka za 900 Dinara, nema bolje sigurno!

:wave: svima i pitajte ako vas još nešto zanima!

Prilozi

• Point%20of%20View%20Gamer%20Mouse%20A1600.jpg
    Point%20of%20View%20Gamer%20Mouse%20A1600.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 326
Poslednja izmena:
Mis mi izgleda ko Ergo 525 Genius, ili ti neka malo duza a niza kopija mx1000 logitech, drugim recima to bi trebalo da je odlicna ergonomija.
Nisi samo opisao kakvog je kvaliteta, dal skripuce, plastika, guma itd...poz

Poslednja izmena:
Kvalitet je vrlo dobar ako ne i odličan, ne znam kako da ti obajsnim ali mnogo se tripujem da je krš samo zato što je lagan!
Nemam ovde u kući R1000 ali mislim da je teži odo ovog i ako je manji.
Znači finalna obrada je vrlo dobra, nema ništa da škripi koliko god jako da bilo šta stisneš, jedino kad ga malo podigneš i jače vratiš na podlogu (blago tresneš :D) kao da se čuje neki feder...
Za ove pare pa i za (skoro) duplo veće ja nisam video ništa bolje a veruj mi stipsa sam za te stvari (sastatura miš kućište) tako da sam dosta dosta razgledao.
Što kažeš, nema ova ergonomija za ove pare (i meni strašno liči na MX1000), samo da ga još neko uzme i iznese utiske, videće te biće ovo best buy ovde na forumu samo tako. ;)

EDIT: e da, sad radi i taj 800 / 1600 svič, izgleda da je morao resart da padne (tj. da od prvog restarta tek radi), duplo je sporiji kursor kad se uključi 1600 dpi preko tog dugmenceta.

Poslednja izmena:
Ja mogu samo da kazem, posle nekoliko meseci koriscenja, da je mis dobar za te pare i nista vise. Bolji je od optickih miseva, ali neravan je(klima se na 100%ravnoj podlozi) i kvalitet plastike je po mom ukusu veoma losh. Skripi kada ga malo jace stisnes.
Slican je obliku kao mx1000 samo sto je malo duguljastiji ili tanji, kako ko hoce.
Koliko imam njega(od oktobra meseca) toliko imam i mx 1000, naravno da ova dva misha ne mogu da se porede pre svega zbog cene, tako da se u to necu ni upustati.
Kao sto kaze superstarr i meni smeta sto je lagan . Za moje potrebe ima veliku preciznost.
Da su se malo vise potrudili pa makar kostao i 10e vise mislim da bi ovo bio pravi best buy.

Taj mish se nalazi danas u proizvodnji svih manjih proizvodjaca danas. Prvi put je vidjen kao deo MS 713W wireless seta gde je prilicno tezi zbog baterija (hvala bogu). Cak i ne skripi.
Dobar mish ali je dosta oslanja na softver iz nekog razloga i ume da koci ponekad zbog toga

Evo ti programcic izmeri mu usb refresh rate (kapiram da je 125Hz)

Prilozi

• mouserate.rar
    6.2 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Znači ima benchmark i za miša? :d
Onako odokativno, pošto ide od 150 do 200Hz, da kažemo da je 175Hz.
Jel to nešto govori?

Pa to je odaziv misa preko usb porta, 125Hz je vecina pacova a to je 8ms, 250Hz je 4ms, 500Hz npr na koliko radi G5 na defaultu kao i moj sidewinder imaju 2ms odaziv, a razer vrhunski gamer pacovi imaju 1000Hz refresh rate ili ti 1ms.
Moguce je i OC usb refresh rate na kom ti je bocnut mis, i videti dali ce to mis moci da izdrzi, drugim recima OC-ati misa :D al vecina pobrljavi kad se prebaci sa 125Hz na 500Hz jer ne mogu da izdrze toliki usb refresh. Evo na nekom review sam iscitao da su veliki boost u performansama dobili MX300 i MX500 kada su OC sa 125Hz na 500Hz ;)
Na poslu sam, kad dodjem gajbi postavljam i taj programcic.

da kažemo da je 175Hz.Jel to nešto govori?
Ako je standard 125Hz za najobicnije pacove, proceni sam ako tvoj ide prosecno na 175Hz a ima prefix "gamer". Nemoj pogresno da me shvatis rade oni odlicno, i Genius Ergo 525 koji takodje ima prefix gamerski ide na 125Hz (njega sam npr bacio na 500Hz pa je preskakao, pa sam ga ostavio na 250Hz).

Poslednja izmena:
Dobro ali ovo je bilo preko USB->PS2 adaptera, probaću kasnije direktno u USB. :D
Moguce je i OC usb refresh rate na kom ti je bocnut mis, i videti dali ce to mis moci da izdrzi, drugim recima OC-ati misa :D

Kako, daj reci da vidimo šta može da izdrži! :d

:wave:

Poslednja izmena:
Pa to je odaziv misa preko usb porta, 125Hz je vecina pacova a to je 8ms, 250Hz je 4ms, 500Hz npr na koliko radi G5 na defaultu kao i moj sidewinder imaju 2ms odaziv, a razer vrhunski gamer pacovi imaju 1000Hz refresh rate ili ti 1ms.

Još sam se ja pitao čemu to sve :) Evo kod mene na 1000Hz ide samo tako :p

Evo programcica za OC usb refresh rate-a, samo pratite uputstva, naravno, ne moze svaki mis da radi na 500Hz a kamoli na 1000Hz, ali verujem da ce dobra vecina raditi ok na 250Hz sa poboljsanim performansama.

Prilozi

• usbmrs11.rar
    25.3 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
kupio ga, ne svidja mi se preterano jer krcka kad se malo jace pritisne, plastika je bas losa, a4tech 750bf je ipak mnogo bolji (imam ga na desktopu) a cena nije bas toliko veca...

Koristio sam ovog misa nekih pola godine, za te pare je stvarno vise nego ok, nisam primetio da nesto krcka. Precizan je i stvarno brz. Ono sto se meni nije svidelo su side tasteri koji su previse klimavi i za ljude sa vecim sakama (duzim prstima) nisu bas najbolje pozicionirani. Takodje "sakatima" moze da zasmeta previse uzak prednji deo, izmedju levog tastera i podloge, koji uz to nije ni ravan, jer vam prakticno tu dodje vrh palca. Naravno, sa duzinom sake ide i sirina, tako da vam palac nece leci na predvidjeno mesto, osim ako neko drzi misa tako da mu desna polovina sake visi osim. Zbog ovoga sam na kraju morao da ga promenim, jer nikako nisam mogao da se naviknem - sklizne mi palac preko i onda ne mogu brzo da ga pomerim u desno. Narocito je problematicno ako ste navikli da misa pomerate podizuci ga od podloge. Poklonio sam ga i uzeo privremeno nekog Logitech-a, dok ne nabavim Microsoft Sidewinder.

Poslednja izmena:
Eh,... naš dragi Imtel se potrudio da među prvima u svetu pusti ovaj miš u MaloProdaju... :)
:wave: za njih. ;)
...

Malo si zakasnio, samo nekih 6 meseci :) Tj. Imtel.
Misa odavno u ponudi ima ASBIS. I model GTR.
Takodje sam korisnik malo sentimentalno naklonjen POV-ovim proizvodima.
Za cenu kostanja, mis je sasvim OK. Naravno, nema kvalitet Logija ili M$-a ali je i cena kostanja 5 i vise puta manja. A nije toliko losiji ;)

Poslednja izmena:
Evo programcica za OC usb refresh rate-a, samo pratite uputstva, naravno, ne moze svaki mis da radi na 500Hz a kamoli na 1000Hz, ali verujem da ce dobra vecina raditi ok na 250Hz sa poboljsanim performansama.

Kod mene ovo ne fercera, izbaci mi sledeću poruku kad kliknem "patch":

ERROR: Could not find a valid sequence!
Please use Windows' original "usbport.sys"!
Znaš li možda u čemu je problem? Probao sam i u safe modu i sve opet isto.

Inače imam POV 1600 već nekih 6-7 meseci i mišem sam, s obzirom na uloženu količinu novca, prezadovoljan. Jeste da se malo klacka na ravnom (mada i to sve manje - poravnali se oni tefloni od korišćenja:d) i malo je lakši (nikako da ga otvorim i ubacim neki teg - a biće i to), ali ako zanemarimo te dve stvari, miš je odličan, bar meni.

Kupio sam 27.08.2007 ovog misa u Imtelu ;) ali mi poslednjih 5-6 meseci pravi probleme. Mis odjednom zakuca*ne bash toliko cesto da bih ga menjao) i potpuno je mrtav dok ga fizicki ne iskljucim i ukljucim iz kompa(restart ne pomaze vec samo iskljucivanje misa ili isklucivanje kompa iz el. mreze) Nazalost mis nema garanciju posto sm ga otvarao vec posle 10 dana upotrebe da bih namestio plastiku koja nije nalegala dobro, tada sam mislio da nece da rikne ali eto desava se. Inace misem sam veoma zadovoljan kada radi.

@Zooo

I meni isto prijavljuje Could not find a valid sequence!

Poslednja izmena:
@mINUS - evo sad je OK, sad će restart pa da vidim kako će izgledati na 250 MHz. Hvala najlepše za info o svemu ovome :wave:

Poslednja izmena:
80% miseva radi bolje, al uvek moze da se desi da mis ne moze da podnese jacu USB Hz i da krene da brljavi, tako da ako primetis da nesto laguje, preskace i slicno, vrati na default vrednost, i nema na chemu :wave:

Kupio sam 27.08.2007 ovog misa u Imtelu ;) ali mi poslednjih 5-6 meseci pravi probleme. Mis odjednom zakuca*ne bash toliko cesto da bih ga menjao) i potpuno je mrtav dok ga fizicki ne iskljucim i ukljucim iz kompa(restart ne pomaze vec samo iskljucivanje misa ili isklucivanje kompa iz el. mreze) Nazalost mis nema garanciju posto sm ga otvarao vec posle 10 dana upotrebe da bih namestio plastiku koja nije nalegala dobro, tada sam mislio da nece da rikne ali eto desava se. Inace misem sam veoma zadovoljan kada radi.

@Zooo

I meni isto prijavljuje Could not find a valid sequence!

Meni se ovo desava u poslednjih par dana,zakuca,pa dok isto ne iskljucim pa ukljucim,nista...

80% miseva radi bolje, al uvek moze da se desi da mis ne moze da podnese jacu USB Hz i da krene da brljavi, tako da ako primetis da nesto laguje, preskace i slicno, vrati na default vrednost, i nema na chemu :wave:

Moj je definitivno u onih 80%, za sada sam stavio na 250MHz, testiraću ga koji dan pa ću probati na 500.

Poslednja izmena:
Da li se dobija uz ovaj mis neki program sa kojim mogu da se podesavaju dodatni tasteri?

Ne.
Od dodatnih tastera imaš: Back, Forward i Double Speed.

Ovom tredu fali par slika...

Pocastih se i ja ovim misem i na prvi pogled pomislih "Eh dobro vraticu Logitech nazad na komp".

Plastika je posecnog kvaliteta nista posebno, u odnosu na RX1000 je dosta losija.

Zavrsna obrada je istog kvaliteta kao i plastika tj prosecna, ali bez nedostataka. Opet u odnosu na RX1000 daleko losija. Logitech je tezi i cvrsci iako je manji.

E sad ono sto je pozitivno...

A1600 lepo lezi u ruci, odlican je za nekog sa vecom sakom.

Precizan je neverovatno. Totalno je pocepao RX1000 sto se tice performansi u igrama.

Dovoljno je lagan da se skoro i ne oseti pri pomeranju sto meni licno veoma odgovara za BF2 gde mi tezak mish remeti ciljanje.

Dugme za menjanje DPI je relativno korisno, moze posluziti dobro kada se snajperise i cilja negde u daljinu.

Preterano je osetljiv u igrama, treba ga smanjivati skoro na minimum osetljivosti da bi dosao na neki normalan nivo, ali onda je totalno ok.

Radi i na 250 MHZ.

Tockic je tvrd na okret, verovatno zbog igara.

Klik je dovoljno mekan da se aktivira bez napora, sto je dobro, ali dovoljno cvrst da se nikad slucajno ne pritisne.

Definitivno vredi 900 din.

Sve u svemu, fenomenalan mish za igre, totalno van klase sa RX1000 u toj disciplini,
vidi se da je dizajniran za igranje.

Dok je RX1000 bolji za kliktanje po Windozi zbog svoje velicine (i kvaliteta).

Nazad
Vrh Dno