Šta je novo?

Pohvale za Canon & BG Electronic!

milee

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2000
Poena
619
Pre 3 godine sam kupio sebi Canon S1 IS (u Nemačkoj, odakle sam svojevremeno i donosio aparate) i bio umereno zadovoljan istim. Garancija je trajala, tada izuzetne, 2 godine. Pred more (jul) se aparat pokvario (moglo bi se reći da sam prizvao sudbinu, rekavši da ću kupiti novi tek kad se ovaj pokvari), pokazivao je samo neke ljubičaste muljevine na LCDu.

Odnesoh aparat u BG Electronic, čisto da vidim koliko bi koštala eventualna popravka (bez mnogo nade). I tako ja čekam da mi se jave, prođe 30ak dana, stigne mi SMS da im se javim,... Nisam uspeo da ih dobijem telefonom, i danas (30ak dana od SMSa) odem da uzmem aparat nazad, bar sam ja tako mislio...

Rekli su mi da S1IS ima neku fabričku grešku i moj aparat je zamenjen novim SX100IS, besplatno VAN GARANTNOG ROKA!!!!!

Svaka čast za CANON i za BG Electronic, koji mi je ulepšao 2008. godinu, ne toliko zbog aparata, koliko zbog postupka (i dalje ne verujem da mi se ovo U NAŠOJ ZEMLJI dogodilo).

P.S.: U vreme kada sam razmišljao da prodam aparat i kupim Fuji S6500, neki lik na PC Berzi je otkupljivao S1IS ispravan ili neispravan. Kada sam ga zvao, rekao je da ga više interesuje neispravan aparat - to već liči na nas! ;-)

Poslednja izmena:
Gadno su te zamenili sa nekim :D

Aparat kupljen u Nemackoj pre 3 godine, i bez dinara ti ga u BG Electroncsu zamenili novim?!
To mora da je neka greska.

Poslednja izmena:
Upravo tako! Jes' ličim malo na Legiju, otkako sam se ugojio,... :-devil-:
Očigledno je (P.S.) da nisam jedini. Kažu mi u BG da su ljudi dobijali S5 ili SX100...

Poslednja izmena:
Mozda je u pitanju neki global safety recall... Meni su tako zamenili baterije u Apple laptopovima: jedan MBP kupljen u CT-u, a drugi je, kazu, ispao iz kamiona :)

S1 ima neku fabričku grešku, neki čip crkava sam od sebe (to su mi rekli u BG rekli)...

Poslednja izmena:
Da, evo ovde na tu temu malo više ...

Canon's Response:
Effective immediately, and regardless of warranty status, Canon will repair, free of charge, the products listed above exhibiting the above-mentioned malfunction if Canon determines that the malfunction is caused by the CCD image sensor. Canon will also cover the cost of shipping and handling in connection with this repair.

Ovo važi i u garantnom roku i van njega ...

Je li ovo BG Electronic platio reklamu? Pa kod njih se po 50-60 dana ceka na popravku obicnog DSLR-a.

I Boža mi je pričao sličnu priču: S1 IS mu se pokvario posle tri godine, odneo ga je u BG Electronics i brzo, za nedelju dana, zamenili su mu sa S5 IS! SX100IS je niža klasa... ja bih očekivao da mi S2 IS u kvaru zamene za S5 IS prosto jer se S2 više ne pravi...

Koliko vidim na netu napolju je normalno da zamenjuju. Pa ja sam se pre neki dan čudio otkud ovima u BG El. toliki stari senzori kad napolju praktično svima uvale nov aparat.

Nije ovo nikakva reklama. Znam bar još 3-4 slična slučaja, uključujući i moj.
BG elektronik nije nikakva majka Tereza. Oni rade po nalozima iz Canona (moraju, zbog licence), pošto su zvanični servis, a Canon to i finansira.

Pozdrav

Zamena senzora je jedina stvar koju oni rade kako treba, brzo i efikasno, i nije mi jasno zashto jer bilo koja druga intervencija u garanciji i van nje u 98% sluchajeva traje 45 dana..

Poslednja izmena:
Malo sam se smorio što nisam dobio S5, ;-).

preko leba pogacu :)

Dobio sam link na ovaj topik od drugara, pa posto i ja imam skoro identicna iskustva, red je da svoju pricu podelim sa ostalima.
Naime, pocetkom JUN-a 2004. odlucio sam da kupim Canon S1 IS i nisam se pokajao ni jednog momenta. Sve do MAJ-a 2007. radio je i sluzio odlicno, a onda su poceli problemi, isti kao i kod vlasnika iz prvog posta - ljubisacte muljevine po LCD-u. Svestan da je garancija istekla, rekoh sebi dosao je kraj i vreme je da se razmislja o kupovini novog ljubimca. Cekajuci tako da se pojavi neki visak finansija, ipak odlucim da posaljem neispravan aparat u servis - BG elektronik. To sam ucinio pocetkom JUN-a 2008. godine, sto je nepune 4 godine posle kupovine, a 3 godine posle isteka garancije !!! Prilikom prijema na servis rekose da ce me pozvati kada budu imali vise informacija o kvaru i popravci. Nakon samo nekoliko dana, obavesten sam da je CCD cip neispravan, da Canon priznaje serijski kvar (fabricku gresku) i da ce kompletno o svom trosku servisirati aparat :) Odusevljenju nije bilo kraja, i nisam se ustrucavao ovo podeliti sa bukvalno svim svojim poznanicima. Nakon 30ak dana, pozovem servis da proverim status, a onda jos lepse vesti: u nedostatku originalnih CCD cipova i novih S1 aparata, Canon ce vam zameniti aparat i dobijate novi S5 IS !!!! Moram priznati da sam u prvi momenat pomislio da je neka sala ili nesto slicno, i sumnjicavost je trajala sve do momenta dok S5 nije stigao do mene ! Kao sto MILEE rece, ne verujem da se ovo U NAŠOJ ZEMLJI dogodilo, tako ni ja nisam mogao da verujem.
Prvo, zelim javno da se zahvalim pre svega Canon-u, na postovanju svojih kupaca.
Drugo, sve pohvale za BG elektronik i pokazan profesionalizam u radu.
Trece, posle ove situacije definitivno i ZAUVEK ostajem zadovoljni Canon korisnik !

Pozdrav svima.
Ilija K.

Hehehe... Treći pogodak na Google je:

"Kupujem S1 NEISPRAVAN". wiz011

Pa, čisto da znate, nisam ja taj koji kupuje neispravan S1. :d

Ma uredu je ...

Nego kad već ne kupuješ ... ako ti se neko javi na taj oglas - kupićiu ga ja :d :wave:

Zamena senzora je jedina stvar koju oni rade kako treba, brzo i efikasno, i nije mi jasno zashto jer bilo koja druga intervencija u garanciji i van nje u 98% sluchajeva traje 45 dana..

Meni su zamenili senzor pre 30-tak dana na cannon a-75 i sad mi krcka mulja i krlja objektiv i par puta se zaglavljivao sa poznatom greskom error E27 canon
koja se resava kompresorom laganim tupkanjem aparata i sl. uputstvima koja sam nasao na forumu.. da li je moguce da nije dobro odradjen servis. Senzor je ok a sad objektiv? kad sam sutradan ponovo otisao posle prvog zaglavljivanja rekli su nesto tipa 120 evra objektiv senzor smo zamenili free pa kako hoces. Da li je moguce da su nesto pomerili jer zaista ovakav zvuk nije imao?
Sto se tice zamene senzora sve je to canon platio tako da treba malo da se navikavamo na pravo znacenje reci WARRANTY

Ja sam hteo da kupim Fuji S6500, a sada je svaki sledeći "foto" uređaj isključivo Canon.
I nisam nezadovoljan što nije S5 već SX100, ono je bila šala. SX100 je u svemu bolji od S1, a manji po dimenzijama. cheers Pritom, S5 je i dalje daleko od SLR...

Još jednom, svaka pohvala i za Canon i za BG Elektronik!

P.S.:
Prodajem 2 fotoaparata:

- Canon S1IS ispravan, 100e;
- Canon S1IS neispravan, crko CCD, 195e.
:wave:

Poslednja izmena:
:) Ne, nego su me kupili politikom firme

Dzabe ti to kada ga Fuji S6500 shamara uzduz i popreko :)

Da, sramota što Canon svoje pokvarene aparate ne zamenjuje nekim Fuji aparatima. :p

Ne, nego me zaboli shto Canon nije napravio aparat kao Fuji :D

Evo i meni su zamenili S1 (bez garancije) aparatom SX110, takodje bez ikakave garancije. Da sam zadovoljan - bas i nisam, ipak je S klasa daleko iznad SX po mnogo stvari (takodje i duplo veca cena), a za onih 9 megapixela me bas briga.. :wall:

Vrh Dno