Šta je novo?

Pohvala Canon stampachu iP4200

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Od nedavno sam vlasnik tog chuda. Kome je potrebno:

1. Vrhunski (foto) kvalitet- stvarno neverovatan
2. Dvostrana stampa -duplex stampa
3. Stampanje po CD-ovima i DVD-ovima
4. Laka dopuna kertridza
5. Umerena ukupna cene slike (10 cm x 15 cm fotografija na Canonovom photo papiru, stampane sa refilovanim kertridzom) izadje oko 13 din

sve u svemu toplo ga preporuchujem !

Brzina (crno bele stampe) izgleda da nije bash kao sto je najavljena, ali to i nije neki vechi problem (mozda je greska u merenju do mene?)

Neznam koliko je pametno refilovati. Kod njega je velicina kapljice smanjena na 1 pl sto ga cini jos osetljivijim od prethodnika.

Kvalitet stampe, na diskovima je sasvim solidan. Bice detaljnije na "Benchovoj pijaci" uskoro.

Bata je napisao(la):
Brzina (crno bele stampe) izgleda da nije bash kao sto je najavljena, ali to i nije neki vechi problem (mozda je greska u merenju do mene?)

Brzina BW stampe u realnim uslovima je od 1,75 ppm u Highu do 9,5 u Fast rezimu, ne racunajuci prvu stranu.

@Mirzallica
Cena na bilbordu je 115+pdv. U PC Centru stoji da je cena 126,81.
Ozbiljno razmisljam da ga kupim pa me zanima da li je provereno da kertridzi mogu da se dopune, tog detalja nije bilo u digital testu stampaca. Ako i to moze onda dileme nema, bice moj!!!

Pisalo je da mogu, stim shto stampach i dalje prijavljuje da su kertridzi prazni, ali HOCE da radi sa njima. To mi je potvrdio i chovek koji se bavi tim stavrima i koji mi je prodao mastilo za dopunu. Nisam licno josh probao, ali verujem da je tacno.

Josh neke lepe stvari oko stampe (uz njegove drajvere!!!) :
- Na obicnom papiru sam stampao knjizicu (booklet) i ispala je fantasticno.Najmanja slova koja mogu da se priocitaju vide se jedva golim okom- tek sa lupom se lepo vide (neki "pdf" fajl sa slikama ekrana).
- Postoji opcija za stampanje postera. Dodushe ima ogranicenje na maximum 4x4 A4 formata, ali i to moje zavrsilo posao - stamapao sam neku kartu.

Poslednja izmena:
hmm mozda nije bash pravo mesto za pitanje ali bolje ovde nego novi tred da otvaram.

imam pixmu 4200 i naravno sve pohvale za isti....

e sad pitanje. koji (i gde kod nas ima da se kupe) diskovi su pogodni za direktnu shtamu u dotichnom shtampachu (a i u ostalim inkjet printerima) ? znam da je ranije bilo onih hrapavih verbatima (matirani) koji su chini mi se bili pogodni za shtampanje ali i neshto u zadnje vreme ne srecem. shta bi sad bilo najbolje potraziti ?

ako je vec bilo priche na forumu na ovu temu moze link, poshto ja nisam uspeo nishta da nadjem.

Verbatima ima u prolazu kod Doma Omladine, kupila pre 2 nedelje. Bilo je i nekih drugih, dosta jeftinijih, ali meni su trebali preporuceni.

thx

a koliko su para printable verbatimi kad kazesh ima drugih "dosta" jeftinijih ?

Da li neko moze da kaze zapremine kertridza
Koliko je crni a koliko je svaki kolor ml ???

vladabgd je napisao(la):
thx

a koliko su para printable verbatimi kad kazesh ima drugih "dosta" jeftinijih ?

You are welcome.

Cena im je oko 45 dinara po komadu. Ovi "drugi" su bili oko 17, cini mi se. Po mom misljenju je skoro 3 puta jeftinije, dosta jeftinije :)

kepa je napisao(la):
Da li neko moze da kaze zapremine kertridza
Koliko je crni a koliko je svaki kolor ml ???

Za Pixmu IP4200

Crni PGI-5BK 26ml
Crni CLI-8BK 13 ml
Cijan CLI-8C 13 ml
Magenta CLI-8M 13 ml
Žuta CLI-8Y 13 ml

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa refilovanjem i koliko placate kertridze za ip4200? Da li se nekom desilo nesto lose kada je refilovao.
Da li moze kunsdruk da se koristi i kakva su iskustva. Vidim u nekoj predhodnoj temi da je bilo price o tome.

Videh thread pa me bas zanimalo... Imam ga nekih mesec dana, placen 126e. Odusevio sam se kvalitetom stampe, BW, color, fotke otkida... Nisam imao previse vremena da ga mucim pa da istrosim kertridze ali priznajem da sam bio optimista po tom pitanju pre kupovine =) Aj ko prvi proba neka postuje.
@Bansek Sto se tice buke ne znam sta da ti kazem... Nije. Mozda, ali meni je to prihvatljivo s obzirom na kvalitet. Cuje mu se mehanika ali nije neki bukadzija.
Dobar ti je avatar!!! Mortus pijani Ruja

Koliko boju placate? Koji foto papir koristite? Cene? Hajde da se pomazemo.
Ja uzeo Verbatim Glossy Photo Paper 75xA4 (180gsm) za 730din

Bata je napisao(la):
Od nedavno sam vlasnik tog chuda. Kome je potrebno:

1. Vrhunski (foto) kvalitet- stvarno neverovatan
2. Dvostrana stampa -duplex stampa
3. Stampanje po CD-ovima i DVD-ovima
4. Laka dopuna kertridza
5. Umerena ukupna cene slike (10 cm x 15 cm fotografija na Canonovom photo papiru, stampane sa refilovanim kertridzom) izadje oko 13 din

sve u svemu toplo ga preporuchujem !

Potpisujem! Stampa je neverovatno kvalitetna, pustio sam nekoliko fotografija da se stampa na foto papiru.... rezultat je neverovatan. Stampa na diskovima je zaista za svaku pohvalu, veoma brzo stampa i softver je jednostavan za koriscenje.
Gde ima da se nabavi foto papir?

P.S. jedino sto bih mu zamerio je to se moj stolic na kojem stoji drma ko blesav kada stampac stampa ;)

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
Potpisujem! Stampa je neverovatno kvalitetna, pustio sam nekoliko fotografija da se stampa na foto papiru.... rezultat je neverovatan. Stampa na diskovima je zaista za svaku pohvalu, veoma brzo stampa i softver je jednostavan za koriscenje.
Gde ima da se nabavi foto papir?

P.S. jedino sto bih mu zamerio je to se moj stolic na kojem stoji drma ko blesav kada stampac stampa ;)
U "Kalchi", prizemlje, knjizara"Plavi cuperak" :banana: salim se, posto si iz Bg. Ima ga u svakoj vecoj bolje opremljenoj knjizari. A svetski je ako imas nekog u inostranstvu (Nemackoj) pa kad dolazi da ti donese vecu kolicinu - duplo je jeftiniji tamo.

Neko je imao problem da mu se boja razmazuje i posle par dana, ali ne znam na kom papiru. Sta kazete vi ostali?
Kertridzi ceneeeee!!!

Imam i ja problem sa stolom koji ima policu iznad monitora i svi stampaci koje sam imao ga ljuljaju tipa malog zemljotresa.

Moj sto ne mogu ni ja da pomerim koliki je!!! =)
Ja kupio papir u Kick-u. Imali su i boje ali kazu da to gazda malo slabije nabavlja. Cena im je bila oko 375din 50ml

Cena kertridza PGI-5BK je 14(15)e, dok su ostali oko 11. Malo mi to skupo jer su za ip1500 bili 300din, a trebalo bi da su priblizno iste cene.
Ovo sam nasao na pcberzi i to u samo dve radnje, jedna u bg, a druga u ns.
Zanima me sa kakvim mastilom se puni PGI-5BK kertridz.

Sam stampac i svu opremu za njega ukljucujuci tu i "canon" foto papir, printabilne diskove "memorex", mozete naci preko pin-ovih saradnika. Adrese i telefone mozete naci OVDE . Inace kod nekih Beogradskih saradnika cene je niza od preporucene pa malo zovite da ja nebi ovde reklamirao.
Poz. :wave:

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ja uzeo Verbatim Glossy Photo Paper 75xA4 (180gsm) za 730din

75 lista za 730din? gde? moze i pm. :)

bas sam danas uzeo ovaj stampac i nemam nikakvih zamerki. probao sam i par fotografija na photo papiru koji sam dobio i stvarno su ok. nazalost moracu ovih dana da ga posaljem drugaru za koga sam ga i kupio. :p

Ja samo da kazem da vrbatim printable diskovi imaju krš podlogu za štampu barem sto se tiče
štampanja sa canonom. Ja koristim prime disk printabilne diskove na kojima je otisak superioran
u odnosu na verbatim. eto toliko

Nazad
Vrh Dno